Total ECLIPSE of the Hard Rock!

ECLIPSE Live in Athens (+ Special Guests VICE) @ ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Η πρώτη μου επαφή με το σουηδικό συγκρότημα έγινε σχεδόν τυχαία όταν πριν λίγα χρόνια έψαχνα νέα συγκροτήματα glam/hair metal και  ο ήχος τους να με παραπέμπει σε αυτά που αγαπήσαμε στα 80’s – 90’s.  Ώσπου έπεσα πάνω στους Eclipse! Με τα πρώτα τραγούδια μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και αμέσως με ανάγκασαν να ψαχτώ για το τί «παίζει» με αυτούς τους τύπους!

Πραγματικά λοιπόν είναι μια μπάντα με πάρα πολύ καλό ήχο. Φέρνει πιο πολύ βέβαια σε Hard Rock αλλά ο ήχος τους είναι γνήσιος και αν και στα πρώτα 2 άλμπουμ τους, άκουγες πολλές επιρροές από γνωστά συγκροτήματα της τότε εποχής, που επισκίαζαν το συνθετικό ταλέντο του βασικού δημιουργού Erik Martensson, από τον τρίτο δίσκο και μετά φάνηκε η εξέλιξη του πολυτάλαντου συνθέτη καθώς και η ταυτότητα του συγκροτήματος.

Οι Eclipse δημιουργήθηκαν τον 1999 στη Στοκχόλμη ως «ιδέα» όχι σαν αυτό που είναι σήμερα όπως ομολογεί και ο ίδιος ο ιδρυτής τους Erik Martensson. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “The Truth and A Little More” κυκλοφόρησε το 2001 και μετά από τρία χρόνια, το 2004, βγήκε στην κυκλοφορία και το δεύτερο με την ονομασία “ Second To None”.  Αυτά τα 2 όπως παραδέχεται και το ίδιο το συγκρότημα, τους έβαλε στη μουσική παραγωγή αλλά το μόνο που έμοιαζε με Eclipce, ήταν το logo τους και τίποτα άλλο!

Σχεδόν διαλύοντας την μπάντα και κάνοντας μια επανεκκίνηση, το 2008 βγάζουν στην κυκλοφορία το “Are You Ready to Rock” και όλοι κατάλαβαν από τότε και στο εξής τη χαμένη  ταυτότητα που έψαχνε να βρει το συγκρότημα. Και το πέτυχε!

Το 2012 ο τέταρτος δίσκος είναι γεγονός και το ομώνυμο “Bleed & Scream” γίνεται το πρώτο επίσημο video clip του συγκροτήματος.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, η δημιουργικότητα ξεχείλιζε πλέον από το συγκρότημα και τα υπόλοιπα άλμπουμ απλά το επιβεβαίωναν κάθε φορά που βγαίνανε στην κυκλοφορία. “Armageddonize” (2015)  και “Monumentum” (2017) σε στέλνουν ένα ταξίδι νοσταλγίας πίσω στα 80’s όταν συγκροτήματα που αγαπήσαμε μεγαλουργούσαν!

Φέτος λοιπόν με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές τους, το “Paradigm” να προκαλεί ενθουσιασμό και το όνομά τους να αποτελεί, πλέον, συνώνυμο του σύγχρονου σουηδικού Hard Rock, οι Eclipse έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 30 Ιανουαρίου 2020, στο Κύτταρο Live Club για μία και μοναδική εμφάνιση!

Αν κάποιος λοιπόν ψάχνει να βρει μια από τις κορυφαίες μπάντες του hardrock των τελευταίων ετών, οι Eclipse σίγουρα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα!

    Members

    Erik Mårtensson – vocals, guitar, bass (1999–present)

    Magnus Henriksson – guitar (1999–present)

    Philip Crusner – drums (2015–present)

    Victor Crusner – bass (2019–present)

    Discography

    The Truth and a Little More (2001)

    Second to None (2004)

    Are You Ready to Rock (2008)

    Bleed & Scream (2012)

    Armageddonize (2015)

    Monumentum (2017)

    Paradigm (2019)

Eclipse Live in Athens!

ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, 2020

Προπώληση:

123tickets.gr | Μonsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα) | Metal Era   (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα) | Fairplay (Aγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά)

Τιμές Εισιτηρίων:

25€ (Early Bird), 28€ (προπώληση), 30€ (box office)

Περισσότερες πληροφορίες:

Fairplay:210. 6231077-8         [email protected]

Tags from the story
, ,
More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ

Rotting Christ & special guests 25 & 26/1/20. Λεπτομέρειες των δυο συναυλιών.

🔥 FINAL DETAILS 🔥 Για τη συναυλία στις 25/01/2020: Το ταμείο και...
Read More