TESTAMENT, CONVIXION, KARMA VIOLENS @GAGARIN 205, ΤΡΙΤΗ 29/11/16

Έφτασε επιτέλους η μέρα που θα παρακολουθήσω live για 1η φορά τους Testament. Τρίτη 29/11/16 και πεδίο μάχης το Gagarin 205. Ξύλο, πολύ ξύλο, πάρα πολύ ξύλο, αλλά στο τέλος η ηθική ικανοποίηση made it all worth it. Όλως παραδόξως (σ.σ.: σαρκασμός…), έχει μαζευτεί κόσμος. 19:30 και οι πόρτες ανοίγουν.

Στις 20:00, εμφανίζονται στην σκηνή οι Karma Violens. Τίμιο Metalcore σχήμα που, έχοντας στη διάθεσή του 30 λεπτά, παίρνει και σηκώνει άπαντες: ”Christian Lovers Made Me Do It”, ”Death Is Symbolic”, ”Si Vis Vitam Para Mortem”, ”Floating in Sadness”, ”Incubation Day”, ”Full Dose of Hate”. Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για συγκρότημα που διακατέχεται πλήρως από τεχνική αρτιότητα, διαθέτει καθαρό ήχο, κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή σκηνική παρουσία- ίσως και το δυνατότερο χαρτί του, μιας και εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο γεμίζει την σκηνή- και συνεχή επικοινωνία με ένα ok από πλευράς προσέλευσης κοινό, το οποίο όμως ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στην παρουσίαση του υλικού της μπάντας, ενώ σίγουρα η τελευταία αυτή κερδίζει νέους fans. Όχι απλά δεν έχω καμία απολύτως ένσταση, απεναντίας πιστεύω πως σε κάθε τομέα το σχήμα διαπρέπει. Επιπλέον, προκαλεί τα πρώτα mosh pits και ένα δυνατό wall of death, επιφέρει ασταμάτητο headbanging- είναι άκρως υποτιμητικό να σκέφτεται κανείς πως απλά ζεσταίνει τον κόσμο, η συγκεκριμένη εμφάνιση κάνει πολλά περισσότερα από απλά αυτό. Τα συχαρίκια μου.

Στις 20:45, στην σκηνή ανεβαίνουν οι Convixion. Speed/Thrash Metal με κάκαλα. Στα 30 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους, παρουσιάζουν 9 κομμάτια: ”Fist of Agony”, ”E.A.D.”, ”In Days of Rage and Nights of Wrath”, ”Matter of Faith”, ”Wings of Vengeance”, ”Morbid Encounter”, ”Black Magic Night”, ”Drink Metal”, ”Violence & Force”- διασκευάρα ολκής σε Exciter. Τι πρωτοσχολιάζω; Τον πεντακάθαρο ήχο; Την οφθαλμοφανή τεχνική αρτιότητα που διακατέχει την μπάντα; Την πληθωρική σκηνική παρουσία- με έναν Nick Papakostas [Guitars, Vocals (lead)] να αποπνέει μια take no shit attitude και έναν Michael Bakoulas (Bass) να είναι άκρως προσηλωμένος στο έργο του; Ή την ιδιαίτερη επικοινωνία του σχήματος με το μεγάλο αριθμητικά κοινό; Ξυλίκι, αλητεία, μπυρόνια (‘ντάξει, όχι τόσα πολλά είναι η αλήθεια), τα πάντα όλα έχει αυτή η εμφάνιση. Κανείς δε μένει ασυγκίνητος, όλοι συμμετέχουν ενεργητικά στο κλίμα που διαμορφώνεται, με αποτέλεσμα η ώρα να κυλά νεράκι. Και όλο αυτό συμβαίνει για έναν απλούστατο λόγο: γιατί αυτό που κάνει η μπάντα, το κάνει μέσα από την καρδιά της. Κάτι τέτοιο ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και γι’αυτό ανταποδίδει τόσο ένθερμα. Τίμια, αληθινά πράγματα.

Η ώρα είναι 21:45 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Testament. Κοινωνία, Πόνος, Κακό, Αποκρυφισμός, Θάνατος, Ζωή, Διαφθορά. Thrash Metal ολοκαύτωμα. To ”Brotherhood of the Snake” ξεσκεπάζει την αντίστοιχη secret society, η ματαιότητα του πολέμου αποκαλύπτεται στο σύνολό της στο ”Rise Up”, κορμιά πέφτουν στο ”The Pale King”, ενώ το επηρεαζόμενο από την ιστορία Children of the Corn του Stephen King, ”Disciples of the Watch”, σπέρνει τον όλεθρο. Δεν είναι σεισμός, είναι το ”The New Order”. Βρωμόξυλο σε όσους έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, με το ”Practice What You Preach” να παίζει από πίσω, το ”Dark Roots of Earth” προκαλεί πανδαιμόνιο και στο ”Stronghold” από τύχη δεν σκοτώνεται κανείς. ”The Preacher”, πουτάνα όλα, ”Into the Pit”, μπουνιές, κλωτσιές, γονατιές, ό,τι πονάει. Το ”Over the Wall” είναι στάση ζωής. ”D.N.R. (Do Not Resuscitate)”, τι δεν καταλαβαίνεις; Το ”3 Days in Darkness” μας μεταφέρει στο δυστοπικό (ή μήπως πραγματικό;) 2012, το ”Alone in the Dark” αποτελεί αριστούργημα και ”More than Meets the Eye”, ΡΕ. Στο ”The Formation of Damnation” γίνεται πόλεμος κύριοι, πό-λε-μος. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, το συγκρότημα πλαισιώνεται από κρυστάλλινο ήχο, θερμότατη και συνεχή επικοινωνία με το πολυάριθμο κοινό και jaw-dropping σκηνική παρουσία: ο Chuck Billy (Vocals) με το customized, φορητό του μικρόφωνο δείχνει άκρως απειλητικός, ο Alex Skolnick (Guitars) σε αφήνει να μαζεύεις τα σαγόνια σου από το πάτωμα, ο Eric Peterson (Guitars) μοιράζει πόνο, ο Gene Hoglan (Drums) παίρνει κεφάλια, ενώ ο Steve DiGiorgio (Bass) είναι μορφάρα. Παράσημα πολέμου.

Setlist

Brotherhood of the Snake

Rise Up

The Pale King

Disciples of the Watch

The New Order

Practice What You Preach

Dark Roots of Earth

Stronghold

The Preacher

Into the Pit

Over the Wall

D.N.R. (Do Not Resuscitate)

3 Days in Darkness

Alone in the Dark

More than Meets the Eye

The Formation of Damnation

Η Archangel διοργάνωσε μια θεσπέσια συναυλία, ενώ παράλληλα τήρησε ρητά το timetable. Από την άλλη, οι Testament, σε 90 λεπτά και με 16 κομμάτια, έδωσαν μια εμφάνιση δυναμίτη, κάτι που μαρτυρούν και οι μελανιές που απέκτησα παντού και που με μεγάλη περηφάνια επιδεικνύω, ενώ επιβεβαίωσαν πως είναι masters του Thrash Metal. Μόνο Bay Area, ρε!

More from Theodore Kritikos

Candlemass, Sorrows Path @Piraeus 117 Academy, Σάββατο 22/04/17

Αυτή είναι η 2η φορά που παρακολουθώ live τους Candlemass. Σάββατο 22/04/17,...
Read More