Suicidal Angels, Released Anger, Karma Violens, Abyssus @Gagarin 205, Παρασκευή 17/02/17

Έφτασε η μέρα που θα παρακολουθήσω για 1η φορά live τους Suicidal Angels. Παρασκευή 17/02/17, Gagarin 205, κύριοι έχουμε πόλεμο. Ελάχιστοι στρατιώτες ανταποκρίνονται από νωρίς στην call to arms. 19:00, οι πόρτες ανοίγουν, το πεδίο μάχης καλεί.

Στις 19:30, και μπροστά σε ελάχιστους παρευρισκόμενους, εμφανίζονται οι Abyssus. Η Death Metal μπάντα έχει στη διάθεσή της 30 λεπτά, τα οποία αξιοποιεί (όχι όμως και πλήρως) παρουσιάζοντας 8 κομμάτια: ”Across the Fields of Death”, ”Enthrone the Insane”, ”Summon the Dead”, ”Sacrifice”, ”Echoes of Desolation”, ”Intent to Kill”, ”Visions of Eternal Pain”, ”Those of the Unholy”. Έχουμε και λέμε: καλός ήχος, ικανοποιητική σκηνική παρουσία, υπαρκτή τεχνική αρτιότητα, ανύπαρκτη επικοινωνία με το κοινό. Υποψιάζομαι πως ο λόγος γι’αυτό είναι η χαμηλή ως εκείνη την ώρα προσέλευση, σε καμία απολύτως περίπτωση όμως δεν δικαιολογώ ενδεχόμενη απογοήτευση που μπορεί να προκύπτει από το γεγονός αυτό. Γενικότερα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, εστιάζω στον συγκεκριμένο τομέα όμως γιατί αυτός είναι που χρήζει άμεσης προσοχής. Η όλη εμφάνιση είναι πάντως θετική, η ώρα κυλάει ευχάριστα και ο (όσος) κόσμος δείχνει να ζεσταίνεται. Απλώς, και το κάτι παραπάνω είναι οπωσδήποτε εφικτό και πιστεύω πως το γενικότερο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου είναι θέμα χρόνου. Keep going.

Στις 20:15 και με 40 λεπτά στη διάθεσή τους, εμφανίζονται στην σκηνή, και μπροστά σε αρκετούτσικο κόσμο, οι Karma Violens. Το Metalcore της μπάντας παρουσιάζεται μέσα από τα ”Christian Lovers Made Me Do It”, ”Anima(l)”, ”Si Vis Vitam Para Mortem”, ”Floating in Sadness”, ”Full Dose of Hate”, την διασκευή στο ”Raining Blood” των Slayer και το ”Incubation Day”, ενώ παράλληλα αυτή διαθέτει καθαρό ήχο, οφθαλμοφανή τεχνική αρτιότητα, γεμάτη σκηνική παρουσία και συνεχή επικοινωνία με το κοινό. Μάλιστα, η μπάντα διαθέτει και τον δικό της πυρήνα fans, οι οποίοι υπακούν στα κελεύσματα της πρώτης για walls of death και mosh pits και είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το υλικό της. Επιπλέον, ο εν λόγω πυρήνας όλο και μεγαλώνει- φυσικά σε αυτό συμβάλλει ο αυθορμητισμός που χαρακτηρίζει τον Marios (Vocals)– η κάθε του κίνηση βγαίνει με απόλυτη φυσικότητα-, το πάθος που εκπέμπει ο George (Guitars), όπως και η γενικότερη θετική αύρα που εκπέμπει ο Steven (Bass). Λαμβάνοντας υπόψη από όλα τα παραπάνω, είναι φυσικό επακόλουθο να κερδίζονται συνεχώς νέοι οπαδοί. Μπράβο.

Στις 21:10, μπροστά σε αρκετό κόσμο, εμφανίζονται στην σκηνή οι Released Anger και με 50 λεπτά στη διάθεσή της, η Thrash Metal μπάντα παρουσιάζει τα ”Released Anger”, ”Selfish Bastard”, ”Mentally Disordered”, ”Fake Existence”, ”Virus”, ”Parasite”, ”Scum”, ”Police over the World” και ”Faces of Fate”. Old school καταστάσεις. Και αλητεία. Γαμημένα αυθεντική αλητεία. Η μπάντα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο, ειλικρινή επικοινωνία με το κοινό, τίγκα αληταράδικη και χύμα σκηνική παρουσία- κοινώς, παίζουμε καυλωμένα, γράφοντας τα πάντα στα καλαμπαλίκια μας-, όπως και προφανέστατη τεχνική αρτιότητα. Αρκετοί παρευρισκόμενοι γουστάρουν την όλη φάση και είναι στην τσίτα- μπόλικο air guitaring και headbanging τριγύρω-, ενώ ο χρόνος κυλάει νερό. Κύριοι, αυτή είναι μία τίμια και γνήσια μπάντα. Ειλικρινής απέναντι στον εαυτό της και σε ό,τι πρεσβεύει. Τα συναισθήματα που βγάζει είναι πηγαία, κάτι που οι παρευρισκόμενοι το αναγνωρίζουν και το σέβονται, είτε είναι fans είτε όχι. Πραγματικά, το μοναδικό πράγμα που λείπει από μια τέτοια εμφάνιση είναι καμιά παγωμένη μπύρα.  Άιντε γεια μας.

Η ώρα είναι 22:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Thrash Metal, Suicidal Angels. Θρησκευτική διαμάχη, Μίσος, Θάνατος, Μισανθρωπία. Βρισκόμαστε στην ”Capital of War”, είμαστε η ”Division of Blood” και προξενούμε ”Bloodbath”. Αιματηρό ολοκαύτωμα στο ”Bleeding Holocaust”, στο ”Image of the Serpent” γίνεται το σώσε- ”Seed of Evil”, ΡΕ. Η δυσωδία του θανάτου αναδίδεται στο ”Set the Cities on Fire”, ”Of Thy Shall Bring the Light”, λυσσαλέο air guitaring και τα δάχτυλα ματώνουν, ”Bullet in the Chamber”, αδυσώπητο headbanging και ο σβέρκος ξεβιδώνεται. Πλέον είμαστε ”Reborn in Violence”. Πύρινη κόλαση στο ”Eternally to Suffer”, το ”Frontgate” είναι α-ρι-στούρ-γη-μα και στο ”Beggar of Scorn” πουλάμε τις φωνητικές χορδές μας στον διάολο. ”Torment Payback” περιμένει τους απίστους, τίποτα δεν μας σταματά, είμαστε το ”Moshing Crew”, ”Apokathilosis”, μεσαιοδαχτυλέϊσο στην θρησκεία και στους εκπροσώπους της και πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το κοινό, απόρροια των ισχυρών δεσμών που την ενώνουν με αυτό, και άκρως απειλητική σκηνική παρουσία- ο Nick Melissourgos (Vocals,Guitars) καλεί σε εξέγερση και οι fans υπακούν, ο Orpheas Tzortzopoulos (Drums) γκρεμίζει τοίχους, ο διαρκώς επιθετικός Aggelos Lelikakis (Bass) οπλοφορεί και πυροβολεί και ο Gus Drax [Guitars (lead)] είναι virtuoso ολκής. They come as fire raging.

Setlist

Capital of War

Division of Blood

Bloodbath

Bleeding Holocaust

Image of the Serpent

Seed of Evil

Set the Cities on Fire

Of Thy Shall Bring the Light

Bullet in the Chamber

Reborn in Violence

Eternally to Suffer

Frontgate

Beggar of Scorn

Torment Payback

Moshing Crew

Apokathilosis

Οι Suicidal Angels, με 16 κομμάτια και σε 90 λεπτά, took no prisoners, ενώ επιβεβαίωσαν πως είναι οι masters του Thrash Metal. Ο πόλεμος κερδήθηκε.

More from Theodore Kritikos

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | PALACE

Metal on Metal Πολλά και διάφορα τα παραδείγματα σχημάτων που, ενώ προσφέρουν τα...
Read More