Ανταπόκριση | ΧΑΤ ΤΡΙΚ, Bad Luck, FLIPSTAR & Thousand Mile – Gagarin 205

’Το Punk είναι η αλήθεια’’

Αυτή η φράση συνοψίζει μέσα σε τέσσερις λέξεις τη βραδιά. Αλλά ίσως αυτή η φράση να κρύβει και κάτι παραπάνω από αυτό. Ίσως το punk να είναι η αλήθεια και ίσως μέσα από το punk να μπορείς να νιώσεις τι είναι αληθινό.

Όλα ξεκίνησαν με τους Thousand Mile να βγαίνουν στη σκηνή μετά από περίπου μια ώρα από την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης και ο λόγος άγνωστος. Λίγος κόσμος  που όμως όσο πέρναγε η ώρα αυξάνονταν. Με ένα ΕΡ στο ενεργητικό τους και ένα δίσκο στα σκαριά η εισαγωγική μπάντα δεν κατάφερε να ενθουσιάσει ιδιαίτερα το κοινό αν και είχαν πολλή διάθεση.

Thousand Mile - Gagarin 205
Thousand Mile – Gagarin 205

Η συνέχεια ήρθε με τους FLIPSTAR με μια πολύ δυνατή εμφάνιση με πάρα πολλή ενέργεια από τη Skate punk μπάντα. Κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν το «Sweet Sally Toe», «Let the anger grow», «Panic Attack», «This feeling». Τα παιδιά δείχνουν να έχουν τρομερή όρεξη, φαίνεται ότι τους αρέσει πολύ αυτό που κάνουν και δίνουν πάντα τον καλύτεο τους εαυτό. Ωραίες μελωδίες, σκηνική παρουσία, ήχος και σε γενικές γραμμές η καλύτερη εμφάνιση συγκροτήματος μετά τους headliners ΧΑΤ ΤΡΙΚ.

FlipStar - Gagarin 205
FlipStar – Gagarin 205

Σειρά είχαν οι Bad Luck από Αθήνα και Πάτρα. Ωραία φωνητικά, με ύφος punkrock στα τραγούδια τους και στίχο ελληνικό αλλά και ξένο. Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους αναμένεται να κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2016 με τίτλο: ”210: The Wrong Side”. ‘’Το punk είναι η αλήθεια’’ ακούστηκε δια στόματος του τραγουδιστή των Bad Luck, αλλά κατέληξε να ακούγεται από πάρα πολλά στομάτα μέσα στο χώρο. Ίσως και να ήταν η πιο σημαντική κουβέντα της βραδιάς.

Bad Luck - Gagarin 205
Bad Luck – Gagarin 205

Και κάπως έτσι, η ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε. Ο κόσμος μαζεύονταν σιγά σιγά στο Gagarin και όσο η ώρα των ΧΑΤ ΤΡΙΚ πλησίαζε το νεανικό punk κοινό γέμισε το χώρο απ’ άκρη σ’ άκρη μέχρι που δεν έπεφτε βελόνα. Οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ εμφανίστηκαν στη σκηνή τα μεσάνυχτα και αποχαιρέτισαν δύο ώρες μετά ένα περιχαρές κοινό. Πανικός έγινε όταν ακούστηκαν τα τραγούδια «Σε 1000 χρόνια», «Κοπρόσκυλο για πάντα» με το κοινό να παραληρεί. Ακούστηκαν πολλά ακόμη αγαπημένα κομμάτια καινούρια και παλιά, «Να τους σκοτώσουμε όλους», «Ίσως», «Τρελαίνομαι», «Μπροστά στον καθρέφτη», «Κουράστηκα», «Σκούρα τα πράγματα», «Πόσο θ’αντέξεις», «Κάποιος να τη σταματήσει», «Έλα στον αλήτη». Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι το live είχε φτάσει στο τέλος του η μπάντα από τη Θεσαλονίκη έκανε την έκλπηξη και μας έπαιξε δύο ακόμη τραγούδια, το «Η Βέσπα μου» και «Ο Γαμπρός».

ΧΑΤ ΤΡΙΚ - Gagarin 205
ΧΑΤ ΤΡΙΚ – Gagarin 205

Πολύ κέφι, πολύ χορός, πάρα πολύ τραγούδι, με το κοινό να συμμετέχει υπέρ-ενεργά, να γνωρίζει όλους τους στίχους και κυριολεκτικά να ξελαρυγγιάζεται τραγουδώντας τα κομμάτια, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα στα κενά μεταξύ των κομματιών. «Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’όλα τα κελιά» ήταν ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα που έδωσαν μια ξεκάθαρη αντιφασιστική χροιά στη βραδιά. Οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ μετά από 10 χρόνια καταστροφικης πορείας και ασταμάτητης δισκογραφίας ήρθαν όντως για να αποτελειωσουν ότι έμεινε όρθιο με highlight κυριολεκτικά, το καπνογόνο που άναψε κι έκανε το live λίγο πιο καυτό απ’ότι ήταν ήδη! Το punk δεν έχει πεθάνει, αλλά αντιθέτως αναβιώνει τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια δημοφιλή μουσική διέξοδο για τη νεολαία η οποία έρχεται αντιμέτωπη με πληθώρα κοινωνικοπολιτικών θεμάτων και προβληματισμών, ειδικά στις μέρες μας, και οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ της προσφέρουν τόσα χρόνια απλόχερα Πανκ ροκ γι αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει.

ΧΑΤ ΤΡΙΚ - Gagarin 205
ΧΑΤ ΤΡΙΚ – Gagarin 205

Πάρα πολύ ωραίο live που άφησε μόνο θετικά συναισθήματα. Αν θέλαμε να βάλουμε έναν τίτλο στην εμφάνιση αυτή των ΧΑΤ ΤΡΙΚ αυτός θα ήταν: ‘’ΧΑΤ ΤΡΙΚ και αλητεία εδώ και μια δεκαετία’’. Απλά, καθαρά και ξάστερα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τη συναυλία στο ConcertPhotos.gr

More from Pelagia Vouidaski

MERCILESS @ KYTTARO 29/10/2017

Οι Merciless ξεκίνησαν το 1986, σχεδόν 31 χρόνια πριν, και είναι ένα...
Read More