Kamelot, Sunburst @Gagarin 205, Παρασκευή 10/11/17

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Έφτασε η μέρα που για 1η φορά παρακολουθώ live τους Kamelot. Παρασκευή 10/11/17 και πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Gagarin 205. 20:00, οι πόρτες ανοίγουν. Welcome all to curtain call.

Στις 20:35 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Sunburst. Η Power/Progressive Metal μπάντα διαθέτει 45 λεπτά στη διάθεσή της, τα οποία και αξιοποιεί μέσα από την παρουσίαση 7 κομματιών: ”Out of the World”, ”Dementia”, ”Symbol of Life”, ”Remedy of My Heart”, ”Forevermore”, ”Reincarnation”, ”Break the Core”. Η τεχνική τους κατάρτιση βγάζει μάτια- το χαρακτηριστικό παίξιμο του Gus Drax (Guitars) μαγνητίζει τα βλέμματα των παρευρισκόμενων-, και η σκηνική τους παρουσία είναι γαμημένα άψογη- κάθε μα κάθε κίνηση και έκφραση του Vasilis Georgiou (Vocals) εξυπηρετεί και κάποιον σκοπό. Ο ήχος, πάλι, τους ψιλοχαντακώνει, καθώς δεν είναι και πολύ καθαρός, ειδικά σε ορισμένα σημεία αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό. Το μείον, όλως παραδόξως, εμφανίζεται στην επικοινωνία με το (αριθμητικά αρκετό) κοινό. Προσοχή, αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποβαίνει υπέρμετρη. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, δεν τονίζει και το έντονα συναισθηματικό κλίμα που η μπάντα δημιουργεί. Απλώς πρέπει να υφίσταται σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό. Λεπτομέρεια; Ναι, προφανώς. Αυτές είναι που κάνουν και τη διαφορά όμως. Keep it up.

Η ώρα είναι 22:15 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Progressive/Melodic Power Metal ηγέτες, Kamelot. Φαντασία, Μεσαιωνικά, Φιλοσοφία. Στο ”Veil of Elysium” γίνεται το σώσε, το ”Ghost Opera” αποτελεί crescendo ευγνωμοσύνης, ο κακός χαμός στο ”The Great Pandemonium”. Βρισκόμαστε άπαντες ολομόναχοι στο ”Center of the Universe”, ”Karma”, ΡΕ. ”Here’s to the Fall”, μόνο κλάμα. Μερικές φορές αισθάνομαι πως μπορώ να ”Rule the World”, στο ”Torn” ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια μας τη μοίρα και οι προσωπικοί μας δαίμονες μας προκαλούν ”Insomnia”. ”Liar, Liar (Wasteland Monarchy)” και στην ζωή είναι όλα ή τίποτα,  το ”Forever” είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- ”Sacrimony (Angel of Afterlife)”, το λάθος μετατρέπεται σε σωστό, ”March of Mephisto”, με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Ο δυναμισμός της Kobra Paige των Kobra and the Lotus παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του όποτε εμφανίζεται στην σκηνή, ενώ η Hel Pyre των Afterblood ξεχειλίζει από οργή κάθε φορά που ανεβαίνει. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό και jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Casey Grillo (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Oliver Palotai (Keyboards, Orchestration) είναι μια μουσική ιδιοφυΐα, ο Tommy Karevik (Vocals) μαγεύει άπαντες με κάθε του κίνηση και ο Thomas Youngblood (Guitars) είναι η απόλυτη ηγετική μορφή. May our souls survive.

Setlist

Veil of Elysium

Ghost Opera

The Great Pandemonium

Center of the Universe

Karma

Here’s to the Fall

Rule the World

Torn

Insomnia

Liar, Liar (Wasteland Monarchy)

Forever

 

Sacrimony (Angel of Afterlife)

March of Mephisto

Η Music Box διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Kamelot, με 13 κομμάτια και σε 1 ώρα και 30 λεπτά, επέκτειναν την κυριαρχία του Βασιλείου τους και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Progressive/Melodic Power Metal. We belong, you and I.

Tags from the story
, , ,
More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ DELAIN

Πανέμορφα μπαίνει το νέο έτος. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κι’αυτό γιατί η...
Read More

1 Comment

  • Αχ, το χαρτί της ηλικίας. Χαμογέλασα, σχεδόν.

    Ο άνθρωπος ήταν ΌΛΗ την ώρα με το σεις και με το σας, έπαιζε με το κοινό (κάθε τρεις και λίγο έπαιρνε κινητά και τραβούσε video), προλόγιζε το περιεχόμενο σε κάθε κομμάτι, χειριζόταν άψογα τα sing-alongs κλπ.

    Αυτά.

Comments are closed.