Inquisition @KYTTARO Live Club 16/11/2016

Οι Inquisition είναι κατά κοινή αποδοχή από τα καλύτερα black metal συγκροτήματα των τελευταίων ετών, οι οποίοι έχοντας θέσει πολύ υψηλά τον πήχη όσο αφορά την ποιότητα της μουσικής τους καταφέρνοντας να παραδίδουν κάθε φορά στο κοινό δουλειές αντάξιες των προσδοκιών τους. Με κάθε μουσικό τους πόνημα, βλέπουν το -αρχικά- underground κοινό τους να μεγαλώνει συνεχώς, και μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι βρίσκονται ανάμεσα στις αρκετά δημοφιλείς μπάντες. Το ‘Obscure Verses for the Multiverse’ απέδειξε ότι η μπάντα μπορεί να συνθέσει μεγαλειώδη riff υψηλής αλλά ταυτόχρονα και μοναδικής φύσεως. Σε αυτό το σημείο, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε μέτριο από τους Inquisition,και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και με το τελευταίο άλμπουμ.

0007611812_100

Έρχονται στη χώρα μας για να μας παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά “Bloodshed across the Empyrean Altar beyond the Celestial Zenith (2016)”, έναν δίσκο πιο εκλεπτυσμένο μουσικά από τις προηγούμενες δουλειές τους και πιο σκοτεινό. Τα riff τους κινούνται σε σκοτεινότερες κλίμακες και οι μελωδίες και τα φωνητικά είναι βαθύτερα. Όπως χαρακτηρίζει και ο ίδιος ο Dagon την κλιμάκωση των μελωδιών: “Φανταστείτε από το πιο μικρό ερπετό μέχρι και έναν κοσμικό δράκο”. Η παραγωγή πεντακάθαρη έτσι ώστε να ακούγεται ξεκάθαρα το στυλ παιξίματος τους αλλά ταυτόχρονα δεν είναι καλογυαλισμένο και αποστειρωμένο. Υπάρχει αλλαγή χαρακτήρα σε αυτή την τελευταία τους δουλειά αλλά όχι αλλαγή στυλ. Πιο σκοτεινός χαρακτήρας, με στυλ INQUISITION.

inquisition-band-banner

Το ‘Bloodshed Across the Empyrean Alter Beyond the Celestial Zenith’ είναι μια προσφορά και αφιέρωση στο πρόσωπο του Σατανά και την εδραιωμένη κοσμική βια ως μέρος της αέναης αύξησης της εντροπίας του Σύμπαντος, του αιώνιου Νόμου. Η μουσική είναι μια σχεδόν τέλεια αναπαράσταση του χάους στην αιθέρια μορφή του. Χωρίς παύσεις και fillers, με την έναρξη της αναπαραγωγής του δίσκου αυτού ξεκινάει ένας καταιγισμός αλύπητων κιθαριστικών χτυπημάτων.

Ανυπομονούμε να τους δούμε στην σκηνή του KYTTARO Live Club στις 16/11 μαζί με τους δικούς μας old school black metallers Nadiwrath Official. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι black metallers Diablery.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

«Η δύναμη του Σατανά είναι ιδιαιτέρως παρεξηγημένη απ’τους περισσοτέρους, ενασχολούμενους κυρίως με την rock ‘n’ roll ή uber-underground drama king & queen εικόνα τους, που δεν διαθέτουν τον χρόνο να κάνουν την ελάχιστη προσπάθεια να κατανοήσουν γιατί συγκεκριμένα black metal σχήματα χρησιμοποιούν πραγματικά την Σατανιστική θέαση. Ο δρόμος του Εωσφόρου είναι αυτός που φωτίζει το άγνωστο διατηρώντας το τρίτο μάτι ανοιχτό. Και δεν έχει τίποτα να κάνει με τη λατρεία ενός Σατανά cartoon, που κάνει κακές πράξεις με παιδικό τρόπο.

Αντιθέτως: Είναι ο δρόμος της απόλυτης αντίδρασης σε κάθε τι που προσπαθεί να σε ελέγξει. Αυτός της εμπιστοσύνης, των ενστίκτων. Της αναρρίχησης πάνω απ’τις μάζες και του διαχωρισμού απ’όσους προσπαθούν να σε βλάψουν. Με λίγα λόγια, ο Σατανάς είναι η δύναμη της Έμπνευσης. Και δεν κάνω κήρυγμα σε κανέναν, απλά θέλω να περιγράψω τον δικό μου πνευματικό δρόμο και το γεγονός ότι το να πολεμάς τη φωτιά με τη φωτιά είναι είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για τον κόσμο αυτόν, που είναι μολυσμένος από το σπόρο που μας σαπίζει.» – Dagon, Noisey/VICE, Nov 7, 2013

Με δύο βασικά ξεχωριστές περιόδους ύπαρξης των Inquisition, την πρώτη (τέλη ‘80/ αρχές ‘90) να περιγράφεται και να καθορίζεται από την εφηβική και νεαρή ζωή του Dagon στην τότε άκρως βίαιη και ασταθή Κολομβία των καρτέλ ναρκωτικών οπού ο ίδιος ως νεαρός μεταλάς έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα προσπαθώντας ταυτόχρονα να μείνει εν ζωή και την δεύτερη (1996 έως το σήμερα) να ξεκινά από την μεταφορά του στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών και τη γνωριμία του με τον drummer του σχήματος, Incubus, οι Inquisition αφενός διατηρούν τις ίδιες συμβολικές και νοηματικές αρχές της πρώτης περιόδου, αλλά η πραγματική τους αναρρίχηση σε θρύλους της ιστορίας του underground black metal βασίζεται στη δεύτερη τους περίοδο που ξεκινά με την οριοθέτηση των αρχών τους στο “Into the Infernal Regions of the Ancient Cult“ (1998), την επίκληση Του στο “Invoking the Majestic Throne of Satan’ (2002)“ και τελικά συμβαίνει με το αριστούργημα τους “Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm“ (2011) που τους οδηγεί σε συμβόλαιο το 2013 με τη Season of Mist, από την οποόια κυκλοφορούν το “Obscure Verses for the Multiverse” και μόλις έναν μήνα πριν, το τελευταίο τους έπος με τίτλο “Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith”.

Δεν χρειάζονται να λεχθούν περισσότερα για τους Inquisition. Είναι από τις σπανιότατες περιπτώσεις σχημάτων που είναι απολύτως πιστοί σε αυτό που κάνουν και το υπηρετούν με τέτοια αφοσίωση όπου είναι δεδομένο ότι θα μας προσφέρουν από εξαιρετικές μέχρι αριστουργηματικές δουλειές, όλες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους όπως και επιθετικές και μυστικιστικά εκρηκτικές συναυλιακές εμπειρίες, στη δόξα αυτού του Εωσφόρου που διέπει τα σύμπαντα.

Κι οι τρεις Σκιές του Μαύρου φωνάζουν εκστατικά: «Ο Κόσμος των Σκιών θα βασιλεύει Αιώνια»

***

Μαζί με τους Inquisition θα εμφανιστούν οι Αθηναίοι old school black metallers Nadiwrath Official. Σχηματισμένοι το 2007 και πάντα πιστοί στο underground, οι Nadiwrath φροντίζουν σε αυτά τα περίπου 10 χρόνια ύπαρξής τους να διατηρούνται αποστασιοποιημένοι από τις απόψεις και τις τάσεις των μαζών, παραμένοντας απόλυτα πιστοί στην μισανθρωπική προπαγάνδα απέναντι στο ανθρώπινο γένος. Με δύο full length albums, δύο split releases (ένα με τους Ουκρανούς Hexenmeister και ένα με τους επίσης Αθηναίους Dødsferd), ένα 7’’ EP, αλλά και το ομώνυμο demo του 2007 που σηματοδότησε την αρχή της ύπαρξής τους, οι Nadiwrath θα κυρήξουν το μίσος από τη σκηνή του Κυττάρου, λίγες στιγμές πριν μας ρουφήξει η black metal δίνη των Inquisition.

***

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι επίσης Αθηναίοι black metallers Diablery που αυτή τη περίοδο έχουν μόλις ολοκληρώσει την παραγωγή ενός split release που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους Θεσσαλονικιούς Shadowcraft, υπό τον τίτλο “Entropy”, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η επόμενη πλήρης δισκογραφική τους κυκλοφορία. Η κοσμοθέαση των Diablery περιστρέφεται γύρω από το αρχέτυπο του Εωσφόρου ως Προμηθέα, παντρεύοντας το χάος μέσω της ακραίας έκφρασης με το υπερβατικό βίωμα του δέους αντικρίζοντας το αχανές σύμπαν.

More from Pelagia Vouidaski

ΜΑΧ and IGGOR CAVALERA @Gagarin 205

ΜΑΧ and IGGOR CAVALERA Return To ROOTS! 20 χρόνια πέρασαν από την...
Read More