Bob Katsionis (Firewind): ”Η Συναυλία μας στο Gagarin 205 το Σάββατο 16/12/17 θα Είναι σαν Ένα Μικρό Firewind Festival.”

Στα πλαίσια της συναυλίας των Firewind με Nightrage, Mystic Prophecy και Rage το Σάββατο 16/12/17 στο Gagarin 205, το Sinavlia.gr είχε την τιμή να μιλήσει με τον Bob Katsionis [Keyboards, Guitars (rhythm) (live)] για το αριστουργηματικό ”Immortals(2017), να αναλύσει την πορεία επαναδραστηριοποίησης της μπάντας, αλλά και να αρπάξει τα DualShock 4. The stage is his.

Γεια σου Bob, συγχαρητήρια για την ίδρυση της νέας Symmetric Records! Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η επιθυμία;

Ευχαριστώ!
Βασικά, έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά, παίζοντας κάποια φάση σε 3 μπάντες ταυτόχρονα, δεν υπήρχε ούτε χρόνος, ούτε και καθαρό μυαλό. Όχι πως τώρα κάθομαι, αλλά είπα να το κάνω! Το θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια, όταν τελειώναμε μια δουλειά με μια μπάντα/καλλιτέχνη και ερχόταν η ώρα να βγουν στη δισκογραφική “ζούγκλα”, εγώ ήμουν εκεί να βοηθάω και να συμβουλεύω, σε τέτοιο βαθμό που σε κάποια φάση είπα <<και γιατί να μην κάνω εγώ ”κάτι”, ώστε να κάνουν τα παιδιά το πρώτο τους βήμα;>>. Γενικά, έγινε για να βοηθήσω τα παιδιά, φυσικά και δεν έχω άμεσο όφελος από αυτό, μόνο extra τρέξιμο, αλλά το κάνω με αγάπη και γι’αυτό πιστεύω θα πάει καλά. Και μόνο αν ο ένας βοηθάει τον άλλον.

Έχει κάποιον συγκεκριμένο μουσικό προσανατολισμό ή είσαι ανοιχτός και σε ευρύτερες συνεργασίες;

Α, όχι! Στην αρχή με ρωτούσαν διάφοροι <<θα βγάζετε μόνο υπερτεχνικό progressive και τέτοια, ε;>>, αλλά, για παράδειγμα, σήμερα κυκλοφορούμε την πρώτη μας δουλειά, με τους Terra Incognita που είναι pure Melodic Heavy Metal! Και θα ακολουθήσουν σχεδόν τα πάντα, από AOR μέχρι Melodic Metalcore, δηλαδή ό,τι έχει γραφτεί στο studio μου και έχω αναλάβει την παραγωγή. Αυτό είναι το concept.

Θέμα Firewind, λοιπόν: Πέρασαν 5 χρόνια από την τελευταία σας κυκλοφορία; What took you so long? Πότε νιώσατε ότι είχε φτάσει η στιγμή για την συναυλιακή και μετέπειτα και δισκογραφική σας επιστροφή;

Έγινε με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. Αρχικά, υπήρχε το θέμα τραγουδιστή και ο Gus (σ.σ.: G.) είχε λίγο ψυχραθεί με τη φάση και μας είπε <<guys, το αφήνουμε λίγο και όταν βρούμε το σωστό άτομο θα κάνουμε ένα καλό album και θα επιστρέψουμε”. Και έτσι και έγινε.
Ο Henning (σ.σ.: Basse) ήταν πάντα δίπλα μας, έκανε τα demos για το νέο album και, δεδομένου ότι και το υλικό του ταίριαζε περισσότερο, όλοι νιώσαμε πως ήταν ο κατάλληλος. Και τότε “έσκασε” και το Full Metal Cruise πριν δυο χρόνια, όπου και παίξαμε για πρώτη φορά και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Μιας και πάει καιρός από την τελευταία φορά που βρεθήκατε όλοι μαζί στο studio, πώς κύλησε η διαδικασία σύνθεσης του νέου υλικού;

Καταρχάς… δεν βρισκόμαστε ποτέ στο ίδιο studio hahaha! Ο καθένας δουλεύει μόνος του και, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, γράφουμε πράγματα σκεπτόμενοι το ΣΥΝΟΛΟ, και όχι τόσο την πάρτη μας.
Το υλικό γράφτηκε κυρίως από τον Gus που είχε πλέον και περισσότερο χρόνο, μιας και ο Ozzy (σ.σ.: Osbourne – Black Sabbath) ήταν απασχολημένος με την μπάντα του, και στην συνέχεια, με την βοήθεια του παραγωγού μας Dennis Ward, έγινε μια οντότητα που λειτουργούσε πολύ δυνατά. Ο καθένας μας έπαιξε τα μέρη του, έχοντας μάλιστα και μια extra δίψα να προσφέρει στην μπάντα και, κάπως έτσι, βγήκε το “Immortals” (2017) και ακούγεται έτσι όπως ακούγεται!

Με τον Henning (επανα)δραστηριοποιηθήκατε στον συναυλιακό τομέα πριν μπείτε στο studio. Φαντάζομαι πως πλέον έχετε δεθεί και αποτελεί ισοδύναμο μέλος της μπάντας.

Όπως σου είπα και πριν, ο Henning ήταν πάντα “εκεί” για μας. Μας είχε “ξελασπώσει” παλιότερα, κάπου στο 2006-2007 σε μια περιοδεία, ήρθε μαζί μας στην Αμερική, στην Ιαπωνία και μετά, που επέστρεψε ο Apollo (σ.σ.: Papathanasio – Spiritual Beggars), ήταν κάπως περίεργο. Ο Henning είναι, πέρα από εξαιρετικός frontman και τραγουδιστής, απόλυτα επαγγελματίας, αλλά και φανταστικό άτομο, πραγματικά πολύ καλή ψυχή και αυτό είναι επίσης σημαντικό.

Πώς και αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα concept album; Είναι η πρώτη φορά που κάνετε κάτι τέτοιο.

Υπήρχαν από εποχές “The Premonition” (2008) αυτές οι σκέψεις, όμως καμιά φορά πρέπει να αφήνεις την ιδέα να ωριμάσει και να την πραγματοποιήσεις όποτε είναι η σωστή στιγμή. Έγινε κάποια μελέτη στο πώς θα προσεγγίσουμε και θα παρουσιάσουμε τα πράγματα και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ αξιοπρεπές και ισορροπημένο (σ.σ.: ΕΙΝΑΙ!).

Ενώ βλέπουμε πως στο εξωτερικό το παρελθόν της εκάστοτε χώρας αποτελεί πλούσια πηγή έμπνευσης για διάφορα σχήματα, στην Ελλάδα του 2017 αυτό είναι παρακινδυνευμένο. Σας απασχόλησε ποτέ μήπως θιχτούν μερικοί;

Ναι, όντως μας απασχόλησε και όντως θίχτηκαν μερικοί και όντως στ’αρχίδια μας (σ.σ.: Θεός).

Το ”Immortals” (2017) κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους. Να υποθέσω πως στα μελλοντικά σας πλάνα υπάρχουν συνεχείς περιοδείες για την προώθησή του;

Βεβαίως! Τα τρία shows επί Ελληνικού εδάφους σηματοδοτούν επίσης και άτυπα την έναρξη της περιοδείας μας με τους θρυλικούς Rage, που θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο 2018, στην συνέχεια έχουμε την πρώτη μας -επιτέλους- επίσκεψη στην Λατινική Αμερική και το καλοκαίρι και άλλα FESTIVALS! Και βλέπουμε!

Το Σάββατο 16/12/17 στο Gagarin 205 θα σας παρακολουθήσουμε live σε ένα πακέτο-δυναμίτη, με Nightrage, Mystic Prophecy και Rage. Τι να περιμένουμε από την συγκεκριμένη συναυλία;

Βασικά, ΚΑΙ αυτό είναι μια παλιά ιδέα που περιμέναμε να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Κάτι σαν ένα μικρό Firewind festival. Θέλαμε να δώσουμε το απόλυτο value for money στον κόσμο μας και να έχουμε μαζί μας και καλούς φίλους και συνεργάτες από το παρελθόν. Εγώ έχω δουλέψει με τους Nightrage στα videoclips τους, σε αυτούς έπαιζε ο drummer μας Johan (σ.σ.: Nunez), ο Gus έπαιζε και με τα δυο σχήματα (Nightrage και Mystic Prophecy) στο παρελθόν, ενώ έχουμε και την ιδιαίτερη σχέση με τους Rage που, τόσο εγώ, όσο και ο Johan, είμαστε mega fans τους! Ε, νομίζω ότι θα είναι η απόλυτη περίπτωση αυτού που λένε οι σκυλάδες και οι θεατρίνοι <<Περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει και προς τα έξω!>>, hahahaha!

Και, τέλος, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Ποιο είναι το προσωπικό σου top-5 για το PlayStation 4;! Σε περίπτωση franchise, έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις μόνο έναν τίτλο.

Δυσκολάκι, αλλά πάμε: Uncharted 4: A Thief’s End (2016), The Last of Us (2013), FIFA 18 (2017), Sparc (2017) και Inside (2016)!

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ MOONSPELL LIVE

Οι παρακάτω λόγοι είναι ένας τρόπος να γίνει μια συνοπτική αναφορά στο μεγαλειώδες...
Read More