Ανταπόκριση: Eclipse Live in Athens (+ Special Guests VICE) @ ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Φωτογραφική ανταπόκριση : Αθανάσιος Μαϊκούσης

Βραδάκι Πέμπτης και κατηφορίζουμε στο Κύτταρο για την πρώτη εμφάνιση των Σουηδών Eclipse στη χώρα μας , έχοντας και στις αποσκευές τους έναν νέο δίσκο, το “Paradigm” περιμένοντας να δούμε πως στέκονται και συναυλιακά ο Erik και η παρέα του.

Βγαίνοντας λίγο εκτός ωραρίου (ένα εικοσάλεπτο) την αρχή και τον άχαρο ρόλο να «ζεστάνουν» το χώρο για τους Eclipse, έκανα οι Γερμανοί Vice. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω παραπάνω κόσμο αλλά το μισογεμάτο ( ή μισοάδειο, ανάλογα την οπτική του καθενός) Κύτταρο, άργησε να … πάρει μπρος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των 4 (κατά τα άλλα συμπαθητικών) Γερμανών που επιστράτευσαν ακόμα και όποια ελληνική λέξη γνώριζαν για να σπάσουν τον πάγο! Χωρίς βέβαια να εντυπωσιάσουν, η παρουσία τους κρίνεται θετική με μουσική και στυλ που σε παρέμπιπτε σε glam εποχές!

Η ώρα είχε πάει ήδη 22:30 και οι Σουηδοί κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή με τον κόσμο να δίνει επιτέλους σημεία ζωής! “Viva La Victoria” για αρχή και φαίνεται ότι έχουν διάθεση και όρεξη για να περάσουμε όλοι μια ευχάριστη βραδιά! Εξού και η προτροπή του Erik να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι είναι Πέμπτη αλλά Σάββατο! Κάτι που μας το υπενθύμισε 1-2 φορές ακόμα!

Χαρούμενοι φυσικά που ήρθαν, έστω και σαν γκρουπ, πρώτη φορά στη Ελλάδα, δεν παρέλειψαν να μας που ότι τίμησαν και την Ακρόπολη, έκαναν ότι πέρναγε από τις νότες τους για να ξεσηκώσουν τον κόσμο και τα κατάφεραν, ο καθένας με τον δικό του “ξεχωριστό” τρόπο! Πολύ ωραία φωνητικά και αεικίνητος ο Έρικ που  δεν άφησε εκατοστό ανεκμετάλλευτο στη σκηνή και έξω από αυτήν  , η κιθάρα “κελαηδούσε” στα χέρια του Magnus, o Victor ως ο πιο “φρέσκος” της παρέας χτυπιόταν σε βαθμό υπερβολής πολλές φορές, αλλά έτσι πρέπει να του βγαίνει. Όσο για τον τρελό-ντράμερ Philip, είναι η πιο μέταλ φυσιογνωμία της μπάντας και να πω την αλήθεια θα ήθελα να τον δω να  παίζει σε μια τέτοια (Nightwish πχ.)

Την τιμητική του βέβαια είχε το τελευταίο τους  album “Paradigm” με 8 συνολικά τραγούδια (αν μέτρησα σωστά) με το υπόλοιπο setlist να μοιράζεται ανάμεσα στα  “Monumentum” και “Armageddonize”. Το τραγούδι που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν και το μοναδικό  από το “Bleed & Scream”. Στο άκουσμα του  “Battlegrounds” δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος ο Erik  και φάνηκε η έκπληξη στα μάτια του ( και η συγκίνηση τολμώ να πω) που ο κόσμος το σιγοτραγουδούσε και τον συνόδευε στο ρεφραίν σε σημείο που σταμάτησε εντελώς για να το ευχαριστηθεί με την υπόλοιπη μπάντα! Φυσικά δεν παρέλειψαν να τραγουδήσουν και το …υποψήφιο προ 4ετίας για Eurovision στο σουηδικό τελικό “Runaways”!

Μια hard rock βραδιά (και λιγο πιο glam θα έλεγα) έφτασε στο τέλος της, όλοι ικανοποιημένοι βέβαια με τη πρώτη απόπειρα live στην Ελλάδα να κρίνεται πετυχημένη και αυτό φάνηκε με τα acapella request που έκαναν στο τέλος για κλείσιμο και για να ευχαριστήσουν το κοινό τους. Εις το επανιδείν!

Vice Setlist

I Hate Myself for Loving You (Joan Jett and the Blackhearts cover)

Turn It Up

Hot Summer Night Party

Dirty Mind

License to Rock

Open Eyes

3 Fingers Up

Shitty Shituation

Made for Pleasure

Fuck U

Eclipse Setlist

Viva La Victoria

Mary Leigh

Blood Wants Blood

The Storm

Vertigo

Masquerade

Shelter Me

The Downfall of Eden

When the Winter Ends

Drum Solo

Runaway  (Del Shannon Cover)

Take Me Home

Battlegrounds

Black Rain

Blood Enemies

Stand On Your Feet

Runaways

Encore:

I Don’t Wanna Say I’m Sorry

Never Look Back

Tags from the story
, , ,
More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ
Apocalyptica @ Piraeus 117 Academy 31.10.2019 – Κονσέρτο…με “Πολυβόλα”!
Φωτογραφική Ανταπόκριση: Δανάη Φoκίου Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία αν θα περάσω...
Read More
0 replies on “Ανταπόκριση: Eclipse Live in Athens (+ Special Guests VICE) @ ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020”