10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ TESTAMENT LIVE

7 χρόνια είναι πολλά. Επιτέλους όμως, οι Thrash Metallers από τις United States, Testament, επιστρέφουν στην Αθήνα, σε ένα must-see event. Για καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς δε χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία ως προς το γιατί κάποιος να τους παρακολουθήσει. Επειδή όμως ενδέχεται να υπάρχουν metalheads που να μην γνωρίζουν την θρυλική αυτή μπάντα σε βάθος, παρακάτω παρατίθενται 10 λόγοι για τους οποίους θα παρευρεθείς στο πολυαναμενόμενο event, την Τρίτη 29/11/16 στο Gagarin 205:

  1. Είναι η Thrash Metal μπάντα που πραγματεύεται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη παρεμφερούς μουσικού ύφους θέματα που αφορούν την Κοινωνία, τον Πόνο, το Κακό, τον Αποκρυφισμό, τον Θάνατο, τη Ζωή, τη Διαφθορά.
  2. Το debut album της, ”The Legacy”, αποτελεί ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Με έτος κυκλοφορίας το 1987, η κληρονομιά (pun intended) που έχει αφήσει πίσω του, όχι μόνο στο είδος του Thrash Metal, είναι αδιαμφισβήτητη.
  3. Στα shows της, γίνεται το σώσε. Η συναισθηματική αποφόρτιση- κάτι ιδιαίτερα αναγκαίο για τη διατήρηση της καλής ψυχολογικής κατάστασης του εκάστοτε ατόμου- αποκτά ουσιαστικό νόημα στις συναυλίες της εν λόγω μπάντας.
  4. Οι προσωπικότητες που απαρτίζουν το συγκρότημα είναι καλλιτεχνικά πελώριες: Peterson, Skolnick, Billy, Hoglan, DiGiorgio. Όλοι τους έχουν συμμετάσχει σε εξαιρετικά σχήματα, εκτός των Testament, γεγονός που πιστοποιεί το μέγεθος του μουσικού τους εκτοπίσματος.
  5. Όπως προαναφέρθηκε, 7 χρόνια χωρίς να πραγματοποιήσει συναυλία η μπάντα στην Αθήνα είναι πολλά. Θα έρθει διψασμένη, έτοιμη να παρασύρει άπαντες στο διάβα της.
  6. Με συνολικά 11 Full-lengths, είναι βέβαιο πως θα ακουστούν live κομμάτια, παρμένα από τις διάφορες χρονικές περιόδους της μπάντας. Αναρωτιέμαι ήδη πώς θα διαμορφωθεί η setlist.
  7. Το σχήμα ετοιμάζει νέο υλικό, οπότε η εδώ παρουσιαζόμενη επικείμενη συναυλία ενδεχομένως να αποτελέσει καλή ευκαιρία για να ακουστούν καινούρια κομμάτια.
  8. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε και αν θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει τους Testament live. Αυτή είναι μία καλή ευκαιρία, αξιοποίησέ την κατάλληλα.
  9. Γενικότερα, ο χρόνος είναι αμείλικτος. Πολλές από τις μπάντες που λατρεύουμε, οδεύουν προς το τέλος της καριέρας τους. Για όσο όμως συνεχίσει να γράφεται η ιστορία, η παρουσία των απανταχού metalheads σε συναυλίες είναι επιβεβλημένη.
  10. Η φετινή συναυλιακή season είναι απίθανη. Το βραδάκι της 30ης Νοεμβρίου, όταν θα πίνεις την παγωμένη μπύρα, με παρέα ή και μόνος, θα αναλογίζεσαι πού παρευρέθηκες και στο τέλος της ημέρας θα πεις <<γαμώτο, άξιζε>>. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτήν την ηθική ανταμοιβή και την αίσθηση πληρότητας που θα νιώθεις.

Κάντε τα κουμάντα σας, παίδες. Δεν κάνουμε λόγο για συναυλία, αλλά για γιορτή. Τα εισιτήρια κυκλοφορούν.

 

Genre:

Thrash Metal

Full-lengths:

The Legacy (1987)
The New Order (1988)
Practice What You Preach (1989)
Souls of Black (1990)
The Ritual (1992)
Low (1994)
Demonic (1997)
The Gathering (1999)
First Strike Still Deadly (2001)
The Formation of Damnation (2008)
Dark Roots of Earth (2012)

Lineup:

Eric Peterson Guitars
Alex Skolnick Guitars
Chuck Billy Vocals
Gene Hoglan Drums
Steve DiGiorgio Bass

 

Τιμή εισιτηρίου: 25€ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) – 28€ (Λοιπή προπώληση) – 30€ (Ταμείο)

Σημεία προπώλησης: Public, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
On-line: www.viva.gr

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos
DIARY OF A MADMAN
Τον τελευταίο καιρό, έχω πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου. Και, πραγματικά,...
Read More
0 replies on “10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ TESTAMENT LIVE”