10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ICED EARTH LIVE

Ένα από τα αγαπημένα  σχήματα των Ελλήνων metalheads θα εμφανιστεί για μία ακόμα φορά στη χώρα και κανείς δεν θα μείνει ασυγκίνητος. Ο λόγος για τους Iced Earth, που διατηρούν παθιασμένη σχέση με το ελληνικό κοινό. Δεν χρειάζεται να γίνει μνεία στην πορεία της μπάντας, γι’αυτό απλά ακολουθεί επιχειρηματολογία σχετικά με το γιατί επιβάλλεται να παρευρεθεί κάποιος στο εν λόγω event των Αμερικανών Power/Thrash Metallers.

  1. Καταρχάς, γίνεται λόγος για το συγκρότημα που ηχογράφησε το ”Alive in Athens” στην καλύτερη περίοδο της καρίερας του, πράγμα που δείχνει τον σεβασμό που το σχήμα τρέφει απέναντι στο ελληνικό κοινό, που το υποστηρίζει από την αρχή της πορείας του.
  2. Είναι η μπάντα που συγκαταλέγεται στο starter pack του νέου metalhead. Κομμάτια όπως το ”Melagholy (Holy Martyr)”, ” A Question Of Heaven”, ”I Died For You” κ.ά. αποτελούν τις πρώτες μελωδίες του σκληρού ήχου στις οποίες έχουν εντρυφήσει πολλοί ακόλουθοι του metal και που ποτέ δε θα λησμονήσουν.
  3. Υπάρχει μία μερίδα κόσμου που έχει κολλήσει στην εποχή του Matt Barlow, αλλά ο Stu Block πρόκειται για ένα αξιόλογο entry, το όποιο, από το 2011 και έπειτα, έχει δώσει έναν αέρα δεύτερης νιότης  στο σχήμα, καθώς πρόκειται για έναν ταλαντούχο frontman αδιαμφισβήτητης ικανότητας, που ταυτόχρονα ταιριάζει απόλυτα στο ιδιαίτερο φωνητικό ύφος που απαιτούν τα τραγούδια.
  4. Όσοι τους παρακολούθησαν την προηγούμενη φορά ανέφεραν πως η βραδιά ήταν καταπληκτική εμπειρία και η μπάντα αντεπεξήλθε στις προσδοκίες. Οι ίδιοι θα το επαναλάβουν, οι κολλημένοι θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον κομπλεξισμό τους και να υποστηρίξουν το συγκρότημα που κάποτε λάτρεψαν και ο νεότερος κόσμος θα δώσει το παρών, μιας και επιβάλλεται να παρακολουθήσει τέτοιου βεληνεκούς σχήμα.
  5. Σταδιακά, οι μπάντες της δεκαετίας του ’80-’90 αποσύρονται, κάθε μέρα κάποιο δυσάρεστο νέο θα υπάρξει και, επειδή η γενιά αυτή έχει επηρεάσει την σημερινή άλλα και τις επόμενες, θα πρέπει να τιμηθεί με τον δέοντα τρόπο.
  6. Albums όπως το ”Something Wicked This Way Comes”- δίσκος-ορόσημο της μπάντας- δύσκολα θα επαναληφθούν- το συγκεκριμένο μάλιστα έχει κερδίσει μία θέση σε όλες τις must-have λίστες, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αντιληπτό το καλλιτεχνικό εκτόπισμα του σχήματος.
  7. Η ψυχή της μπάντας, Jon Schaffer, αποτελεί επιβλητική μορφή στο χώρο του σκληρού ήχου, εξαιρετικό συνθέτη, χαρακτηριστικότατο κιθαρίστα και, γενικά, πολυμήχανο καλλιτέχνη.
  8. Όλες οι δουλειές τους διατηρούν χαρακτήρα, από το- πάντα επιβλητικό- εξώφυλλο, μέχρι την σειρά των τραγουδιών. Πρωτοκλασάτες κυκλοφορίες, χωρίς το φόβο του πειραματισμού αλλά πάντα με τη σφραγίδα τους που γίνεται αντιληπτή από το πρώτο άκουσμα.
  9. Το τελευταίο τους πόνημα, ”Plagues of Babylon”, αποδεικνύει ότι διανύουν μια ακμάζουσα περίοδο, γεμάτη έμπνευση και φρεσκάδα. Αυτό φαίνεται και στα lives που κάνουν όσο πιο συχνά μπορούν, αφού οι αντοχές τους τους το επιτρέπουν.
  10. Τρόμος, φαντασία, διάφορα λογοτεχνικά έργα, μυθολογία, ιστορία και παραπομπές σε τραγικές και σκοτεινές μορφές θα παρουσιαστούν μέσα από τα τραγούδια τους επί σκηνής και θα αποδείξουν ότι, εκτός από την επιβλητική τους παρουσία, είναι άψογοι και στο εκτελεστικό κομμάτι.

Άλλοι τόσοι λόγοι θα μπορούσαν να γραφούν και να πείσουν και τον πιο στρυφνό metalhead να παρακολουθήσει τους Iced Earth ζωντανά, με την εγγύηση ότι δεν θα απογοητευτεί, αλλά δεν χρειάζεται, καθώς η αγάπη και απόλυτη αφοσίωση των fans προς τη μπάντα, αποτέλεσμα της συνταγής που η τελευταία έχει εφεύρει για να τους ικανοποιεί, αποτελεί κοινό μυστικό.

 

Genre:

Power/Thrash Metal

Full-lengths:

Iced Earth (1990)
Night of the Stormrider (1991)
Burnt Offerings (1995)
The Dark Saga (1996)
Something Wicked This Way Comes (1998)
Horror Show (2001)
Tribute to the Gods (2002)
The Glorious Burden (2004)
Framing Armageddon – Something Wicked Part 1 (2007)
The Crucible of Man – Something Wicked Part 2 (2008)
Dystopia (2011)
Plagues of Babylon (2014)

Lineup:

Jon Schaffer Guitars, Keyboards, Vocals
Brent Smedley Drums
Troy Seele Guitars (lead)
Stu Block Vocals
Luke Appleton Bass

 

Τιμή εισιτηρίου: 25€ (τα πρώτα 200), μετά 28 € και τα υπόλοιπα 32€.
Σημεία προπώλησης: Public, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores, Online (www.viva.gr).

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos

Αφιέρωμα | Epica

Epica: Το παραμύθι ζωντανεύει… Μέσα απο πάρα πολλές female fronted μπάντες που...
Read More