10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ FATES WARNING

Από την στιγμή που διάβασα το δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση συναυλίας των Fates Warning στην Αθήνα, δύο πράγματα συμβαίνουν: 1) είμαι με ένα χαμόγελο μέχρι τ’αυτιά και 2) γνωρίζω πολύ καλά πού θα βρίσκομαι την Κυριακή, 12/02/17: στο Gagarin 205. Στις παρακάτω γραμμές, θα πείσω όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το συγκρότημα να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη μυσταγωγία (διότι περί τέτοιας πρόκειται). Με αυτούς που γνωρίζουν, θα τα πούμε από κοντά:

  1. Το σχήμα, από την ίδρυσή του το 1984, προσφέρει ανελλιπώς σε ολάκερο το Metal. Χωρίς αυτό, τίποτα δε θα ακουγόταν το ίδιο στη μουσική που αγαπάμε. Απεναντίας, τόσο η διατήρηση, όσο και η εξέλιξη, του Metal οφείλει πολλά στην πολύτιμη και αδιαμφισβήτητη προσφορά του.
  2. Το Progressive Metal του σχήματος πρέπει να διδάσκεται υποχρεωτικά, με τη μορφή σεμιναριακού μαθήματος, σε όλα τα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Διαθέτει έναν χαρακτηριστικό, ολόδικό του ήχο και αποτελεί μια σχολή μόνο του. Σε προκαλώ, βάλε να παίζει υλικό τους. Δεν έχεις ξανακούσει κάτι τέτοιο στην ζωή σου.
  3. Το γεγονός πως στιχουργικά καταπιάνονται με το Προσωπικό/Συναισθηματικό σε κάνει να τους έχεις ανάγκη: είναι η μπάντα που θα ακούσεις σε μοναχικές στιγμές, στιγμές περισυλλογής, κάτι που πολλές φορές λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Ενδεικτικά, τι στιγμές εννοώ; Το βράδυ, όταν πέφτεις για ύπνο, κοιτώντας το ταβάνι, κάποιο κυριακάτικο μελαγχολικό δειλινό, ε, νομίζω καταλαβαίνεις πού το πάω.
  4. Από αριστουργήματα (σ.σ.: βαθμολογία: 9), η μπάντα άλλο τίποτα. Μπορώ να σου ονοματίσω μερικά (σ.σ.: *deep breath*): ”The Spectre Within(1985), ”Awaken the Guardian(1986), ”Parallels(1991), ”Fates Warning X(2004), ”Darkness in a Different Light(2013).
  5. Η συναυλία του σχήματος πραγματοποιείται στα πλαίσια της προώθησης του πρόσφατου, πρωτοκλασάτου (σ.σ.: βαθμολογία: 7) Full-length της, με τίτλο ”Theories of Flight(2016). Ανυπομονώ να ακούσω live φρέσκο υλικό από την αγαπημένη μου μπάντα.
  6. Μέσα από τον πλούσιο κατάλογο των 12 Full-lengths, υπάρχει πληθώρα κομματιών που θέλω να ακούσω live. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς μπορεί να διαμορφωθεί το setlist του συγκροτήματος, μα το εμπιστεύομαι απόλυτα. Ξέρω πως θα περάσω τέλεια.
  7. Όπως δισκογραφικά, έτσι και συναυλιακά, το σχήμα γαμεί. Απίστευτη ενέργεια στην σκηνή, με την ατμόσφαιρα να είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Νιώθεις σαν να κάνεις διάλογο με κάθε σου συναίσθημα. Μόνο αν το ζήσεις, θα καταλάβεις τι εννοώ.
  8. Η συναυλία είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Μακριά από <<την επόμενη φορά>> νοοτροπίες, πέφτει ροπαλιά. Ό,τι βιώνεις τη μια φορά, δε θα το βιώσεις την επόμενη. Κάτι άλλο ναι, το ίδιο όχι. Κρίμα είναι να χάσεις μια για πάντα τα όμορφα σκηνικά που θα λάβουν χώρα στο gig.
  9. Όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό: υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων (;) που, όταν ρωτηθεί αν θα παρευρεθεί στο gig, θα απαντήσει <<μπα, τους έχω δει>>. Απευθυνόμενος σε αυτά τα άτομα (αν και στην αρχή του άρθρου έγραψα πως θα απευθυνθώ σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το συγκρότημα- sorry, αλλά bear with me, ο πειρασμός ήταν μεγάλος) θα ανταπαντήσω το εξής: <<Πέρασες καλά; Ναι; Τότε, να ξαναπας να ξαναπεράσεις καλά>>. Simple as that.
  10. Όσα άτομα <<έχουν παρακολουθήσει live το συγκρότημα στο παρελθόν>> ξέρουν. Τι ξέρουν; Πως μετά, ένιωθαν σοφότεροι, ψυχικά πληρέστεροι και δυνατότεροι και απέκτησαν αποθέματα ψυχικών δυνάμεων, τα οποία χρησιμοποιούν για να συνεχίσουν τον καθημερινό τους προσωπικό αγώνα. Δε θες να νιώσεις και συ έτσι;

Πραγματικά, κάνε δώρο στον εαυτό σου το εισιτήριο και μελέτα το σχήμα. Πρόκειται περί απίστευτα κερδοφόρας χρηματικής και χρονικής επένδυσης. I Promise.

Genre:

Progressive Metal

Full-lengths:

Night on Bröcken (1984)

The Spectre Within (1985)

Awaken the Guardian (1986)

No Exit (1988)

Perfect Symmetry (1989)

Parallels (1991)

Inside Out (1994)

A Pleasant Shade of Gray (1997)

Disconnected (2000)

Fates Warning X (2004)

Darkness in a Different Light (2013)

Theories of Flight (2016)

Lineup:

Jim Matheos (Guitars)

Frank Aresti (Guitars)

Ray Alder (Vocals)

Joey Vera (Bass)

Bobby Jarzombek (Drums)

Τιμή εισιτηρίου: 23e (τα πρώτα 200), 26e προπώληση , 28e ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Public, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
ON – LINE: www.viva.gr

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos

HAMMERFALL, ELVENKING @FUZZ, ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12/15

  Promoters, what took you so long? 18 years and 2 months...
Read More