Warrel Dane / Karma Violens / Sorrows Path Live in Athens @ 09.11.15

Τα βράδια της Δευτέρας είναι δύσκολα, αλλά το βράδυ αυτό, της ενάτης του Νοέμβρη είχε κάτι ξεχωριστώ. Ήταν πολλά πράγματα μαζί. Αναμνήσεις, νοσταλγία, συναισθήματα. Ταξίδι στο χρόνο και ευκαιρία να δούμε ένα, εν τέλει, πολύ καλό live.
Φτάνοντας στο Κύτταρο γύρω στις οχτώ τα πράγματα, από πλευράς κόσμου ήταν απογοητευτικά, να ήμασταν καμιά εικοσαριά, παρ΄όλ΄αυτά στις οχτώ και μισή τα φώτα έσβησαν, το πρώτο συγκρότημα της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή και όλα ξεκίνησαν να παίρνουν το δρόμο τους.

Οι Sorrows Path, δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα είκοσι χρόνια, της δύσβατης, πορείας τους, τους έχουν κάνει πιο έτοιμους και δυνατούς από ποτέ. Με αέρα και σιγουριά ανέβηκαν στη σκηνή του Κυττάρου και για τα επόμενα λεπτά μαύρισαν τα πάντα με το δυναμικό, σκοτεινό και βαρύ doom metal τους. Παίζοντας τραγούδια από τα δύο full length album τους και μια διασκευή στο “Last December” των Iced Earth, οι Sorrows Path κατάφεραν να μας ζεστάνουν και να μας ανοίξουν την όρεξη, καθώς άφησαν υποσχέσεις γι ακόμα καλύτερη συνέχεια, δική τους και του live. Το μόνο κακό, πέραν του ελάχιστου κόσμου που δεν πτόησε το γκρουπ, ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν τον ήχο σύμμαχο από την αρχή, ευτυχώς όμως βελτιώθηκε αισθητά από τη μέση του set τους και μετά, κι έτσι απολαύσαμε τη μελωδική φωνή, τις βαριές κιθάρες και το σφιχτοδεμένο rhythm section των Sorrows Path . Doom rules eternally…

Set list
1. A dance with the dead
2. Brother of life
3. The Venus and the moon
4. Queen of doom
5. Tragedy
6. Last December
7. Empty eyes and blackened hearts
8. Epoasis

Λίγη ώρα μετά, κι ενώ ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται, οι extreme metallers Karma Violens πήραν τη θέση τους στη σκηνή. Ενέργεια, ορμή, ωμή δύναμη, όγκος, οργή και διάθεση να θες να γκρεμίσεις τον κόσμο, αλλά για να φτιάξεις έναν καλύτερο, θα μπορούσε να είναι η σύνοψη της εμφάνισης τους. Δεμένοι, μεστοί, με επαγγελματικό στήσιμο και αέρα headliner, οι Karma Violens σκόρπισαν τον όλεθρο και τον πανικό με τραγούδια-δυναμίτες από τους δύο δίσκους που, μέχρι τώρα, έχουν κυκλοφορήσει. Rhythm section μπετό, κιθάρες ξυράφια κι ένας front man, που στη κατηγορία του παίζει μόνος του, συνέθεσαν ένα ψηφιδωτό μοντέρνου και δυναμικού metal. Ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα ελληνικά γκρουπ, που σίγουρα τους αξίζει κάτι πολύ καλύτερο.

Set list
1. Si vis vitam para mortem
2. Le temps du suicide
3. Floating in sadness
4. Christian lovers made me do it
5. Incubation day
6. Bloodbath
7. Full dose of hate
8. Soulless child

Και φτάνουμε στο κυρίως πιάτο της βραδιάς. Με το Κύτταρο σχεδόν γεμάτο πια, και τη διάθεση στα ύψη, υποδεχτήκαμε τον Warrel Dane και τους Βραζιλιάνους μουσικούς του, που θα έφεραν το βαρύ φορτίο να μπουν στα παπούτσια του Jeff Loomis, του Jim Sheppard και των υπολοίπων Nevermore, ώστε να αποδώσουν το “Dead Heart in a Dead World” που φέτος έκλεισε τα είκοσι χρόνια κυκλοφορίας του. Άδικο, δε νομίζεται? Ναι, διότι μιλάμε για «άλλο πράγμα» που θα ήταν λάθος να συγκριθεί με τον ογκόλιθο που ακούει στο όνομα Nevermore.
Έτσι λοιπόν, και με το σκεπτικό του να περάσουμε καλά, χωρίς να κρατάμε το φτυάρι ανά χείρας, αφεθήκαμε στις ορέξεις του χαρισματικού τραγουδιστή. Επικοινωνιακός, θεατρικός, εκφραστικός, ζούσε κάθε στίχο που ερμήνευε, χαρίζοντας μας κάποιες φορές μεγάλες στιγμές, ενώ είχε καλή διάθεση και συνεχώς μας «έδινε» το μικρόφωνο να τραγουδήσουμε μαζί του. Από τη δική μας πλευρά χατίρι δε του χαλάσαμε και ανταποκριθήκαμε σε κάθε του κάλεσμα.
Προβλήματα στον ήχο υπήρχαν, το μικρόφωνο του Dane, κάποιες φορές, παρέδιδε πνεύμα, η φωνή του κάπου, κάπου χανόταν, αλλά τίποτα δεν έφτανε να χαλάσει και να αλλοιώσει τη συναυλία που βλέπαμε.
Όσον αφορά τους μουσικούς που τον συνόδευαν ήταν ορεξάτοι, καλοί παίχτες πάντα χαμογελαστοί, απολαμβάνοντας κάθε νότα που έπαιζαν και ζώντας κάθε λεπτό του live.
Για το set list δεν υπάρχουν σχόλια, καθώς ήταν βγαλμένο μέσα από όνειρο.

Συνολικά περάσαμε όμορφα και θα θυμόμαστε σίγουρα αυτή τη συναυλία του αγαπητού Warrel μόνο για τους καλούς λόγους.

Set list
1. Narcosynthesis
2. We disintegrate
3. Inside four walls
4. Evolution 169
5. The river dragon has come
6. The heart collector
7. Engines of hate
8. The sound of silence
9. Insignificant
10. Believe in nothing
11. Dead heart in a dead world
12. Enemies of reality
13. Forever
14. Dreaming neon black
15. Born
16. Future tense
17. This godless endeavor

More from Antonis Geridis
ΑΦΙΕΡΩΜΑ MONSTER MAGNET
Οι Monster Magnet δε χρειάζονται συστάσεις. Είναι ένα συγκρότημα που, μαζί με...
Read More
0 replies on “Warrel Dane / Karma Violens / Sorrows Path Live in Athens @ 09.11.15”