H Απόλυτη σύνδεση με το κοινό
Η Anneke ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 21:30, συνοδευόμενη μόνο από την ακουστική της κιθάρα, με ένα διακριτικό χαμόγελο και χαρακτηριστική οικειότητα. Από την πρώτη στιγμή έστησε μια «οικιακή» ατμόσφαιρα, σαν να ήμασταν όλοι φίλοι της που μας φιλοξενούσε στο καθιστικό της. Με άνεση, χιούμορ και ευγένεια, μιλούσε ανάμεσα (όχι τόσο πολύ όπως την προηγούμενη φορά ) στα κομμάτια, μοιράστηκε σκέψεις και συναισθήματα, ενώ ευχαρίστησε αρκετές φορές το κοινό που την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια.
Μια σεμνή μουσική διαδρομή
Το setlist της βραδιάς περιλάμβανε στιγμές από την καριέρα της με τους The Gathering, κομμάτια από τη σόλο της δισκογραφία, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές που παρουσίασε με το δικό της ξεχωριστό ύφος. Ξεκίνησε με το “Lo and Behold” και συνέχισε με το συναισθηματικό “Love You Like I Love You”, ενώ ακολούθησε μια συγκλονιστική εκτέλεση του “Changes” των Black Sabbath. Σε αυτό το σημείο η Anneke «κόλλησε» λόγω κούρασης προφανώς και το ξαναέπαιξε από την αρχή το τραγούδι. Εμφανώς ήταν κουρασμένη, όπως ομολόγησε και η ίδια προς το τέλος της συναυλίας.
Οι διασκευές που επέλεξε ήταν ένας ύμνος στη γυναικεία φωνή και ευαισθησία: “Nothing Compares 2 U”, “Who Wants to Live Forever”, “Running Up That Hill”, “November Rain” – όλες δοσμένες με τέτοιο σεβασμό και απλότητα που έμοιαζαν σαν να είχαν γραφτεί για τη δική της φωνή.
Από τις πιο έντονες και highlight στιγμές της βραδιάς ήταν τα “When I Die” και “Saturnine”, που συγκίνησαν ακόμα και τους πιο «ψύχραιμους» παρευρισκόμενους. Η ερμηνεία της στο “Valley of the Queens” των Ayreon απογείωσε το κοινό, θυμίζοντας την πολυσχιδή παρουσία της σε ποικίλα prog και metal projects.
Το κοινό σε απόλυτη σιγή και έκσταση
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης επικρατούσε σχεδόν απόλυτη σιγή – όχι από αδιαφορία, αλλά από βαθύ σεβασμό. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον ήχο της φωνής, στη σιωπή μεταξύ των λέξεων και στη συγκίνηση που γεννά η αμεσότητα της τέχνης.
Setlist (30 Απριλίου 2025 – Gazarte, Αθήνα):
1. Lo and Behold
2. Love You Like I Love You
3. Changes (Black Sabbath cover)
4. The May Song (The Gathering)
5. Nothing Compares 2 U (Sinéad O’Connor)
6. I Saw a Car
7. Circles
8. I Want to Know What Love Is (Foreigner)
9. When I Die
10. Saturnine (The Gathering)
11. My Mother Said
12. Losing You
13. Who Wants to Live Forever (Queen)
14. Valley of the Queens (Ayreon)
15. Running Up That Hill (Kate Bush)
16. November Rain (Guns N’ Roses)
17. Hurricane









