Villagers of Ioannina City & Blame The Trees

VIC
VIC
nan

Εγώ κρασί δεν έπινα ρακί για να μεθύσω, τώρα τα πίνω και τα δυο για να σε λησμονήσω. Αυτος ο στίχος και η μουσική του κομματιού είχε καρφωθεί στο μυαλό μου για μέρες μετα την εμφάνιση των V.I.C. στο KOOKOO.

Ήξερα οτι είναι μια πολύ καλή μπάντα, τους έιχα δει στο youtube και ήξερα οτι ο κόσμος τους αγαπά.  Αυτό που έγινει όμως στο KOOKOO δεν το περίμενα. Ούτε και οι ίδιοι. Η ουρά στην είσοδο έφτανε μέχρι την Ιερά Οδό και δυστυχώς εκάτονταδες κόσμου δεν μπήκε τελικά μεσα γιατι να τους απολάυσει. Πιό sold out… δεν γίνεται!

Talina Blame
Talina Blame
Αλέξης Μαυρογιάννης
Αλέξης Μαυρογιάννης

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Blame The Trees. Post Rock και Trip Hop ήχοι με τη βελούδινη φωνή της  Talina Blame. Μαζί της ο Harry Lite (κιθάρα), ο Πάνος Ροδόπουλος (τύμπανα), ο Αλέξης Μαυρογιάννης (μπάσσο) και ο Γιώργος Καριώτογλου (πλήκτρα). Δεν ξέρω τι σχέση μπορει να έχει η μουσική τους με το stoner των VIC αλλα σίγουρα ζέσταναν τον κόσμο για αυτο που θα ακολουθούσε. Ειναι ένα συγκρότημα με μέλλον γιατι αγαπουν τη μουσική τους και αυτο φάνηκε απο το πάθος τους επάνω στη σκηνή.

 

Harry Lite - Γιώργος Καριώτογλου
Harry Lite – Γιώργος Καριώτογλου

SETLIST

Blame

Conscience

So You’re Fighting

Trade

Latency

Because 789

The Gentleman Thief

 

_DSC6327

Το ίδιο και οι VIC φυσικά οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή κατα τις 11 και μισή.  Με μια λέξη…. χαμός. Χειροκρότημα, σφυρίγματα, φωνες κραυγές, στριγκλιές (τυπου Σάκη).. απ’ ολα είχει ο μπαξές. Η αγάπη του κοινού ήταν παραπάνω απο έκδηλη. Γνήσιοι, αυθεντικοί χωρίς φαμφάρες έδειχναν οτι ανέβηκαν να παίξουν στα φιλαράκια τους … καμια πεντακοσαριά (θα ηταν και χιλιάρικο μαζί με τους έξω). Age of Aquarius,Echoes,Rock / Reggae και μετά … εχουμε γεννέθλια! Τα 66α γεννέθλια του Γηρακλήφίλου του συγκροτήματος απο τα Ιωάννινα. Μοιράστηκε τη σκηνή μαζί τους και έντυσε με στιχομυθίες τα “Ταμπούρλα”. Κεράκια δεν έσβυσε αλλά ο κόσμος του τραγούδησε, σαν να έσβηνε.  Ο ορισμός του οπαδου στη κυριολεξία αφου κατεβηκε απο τα Γιάννενα για να τους δει.

 

Γηρακλής
Γηρακλής

Αμέσως μετά ο υμνος. Nova. Εξαιρετικό κομμάτι. Αυτο και το Κρασί ειναι τα αγαπημένα μου απο αυτο το συγκρότημα. Στο κλαρίνο τους συνοδευε ο Κωνσταντίνος Πιστιόλης τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά απο τα live του Γιάννη Χαρούλη. Ακολουθούν τα Jiannim,Ξενιτεμένο Μου Πουλί,Voices,Περδικομάτα και ο Σκάρος

Κωνσταντής Πιστιόλης
Κωνσταντής Πιστιόλης
Κωνσταντής Πιστιόλης
Κωνσταντής Πιστιόλης

Και έρχεται η ώρα για το “Τι Κακό”  με headbanging μέχρι πονοκεφάλου, mosh αλλά και παραδοσιακό ηπειρώτικο χορό. Αντε να κρατήσω τη κάμερα στο χέρι. Μπόλικο ξύλο (ευγενικά πάντα) και σαν να μην έφτανε αυτο, επόμενο κομμάτι το “Κρασί”.  Και να σου ο ιπτάμενος φωτογραφός/βιντεογράφος και επαγγελματίας stage diver , Ζήσης Τσούμπος, βουτάει στο κόσμο. Ακολούθησαν και άλλοι αλλα η μαεστρία του παιδιου αυτού να κρατά καμερα με φλας ενω τον κρατα ο κόσμος στα χέρια του ειναι αριστοτεχνική. Μέχρι τέλους επικράτησε αυτη η κατάσταση. Headbanging  με δύναμη και φόρα.

Οι Αλέξης Καραμέτης, Άκης Ζώης, Άρης Γιαννόπουλος και Αχιλλέας Ράδης μαζί με τον Κωνσταντίνο Πιστιόλη μας αποτελείωσαν με το “Τούτοι οι Μπάτσοι που ‘ρθαν Τώρα” που και να ερχόντουσαν και αυτοι στον χορό θα έμπαιναν.

 

VIC - Blame The Trees και οι φίλοι τους
VIC – Blame The Trees και οι φίλοι τους

 

SETLIST

Age of Aquarius

Echoes

Rock / Reggae

Ταμπούρλα

Nova

Jiannim

Ξενιτεμένο Μου Πουλί

Voices

Περδικομάτα

Σκάρος

Τι Κακό

Κρασί

St. Triad

Σβάρνα

Τούτοι οι Μπάτσοι που ‘ρθαν Τώρα

(ευχαριστούμε τον Γιάννη Νέγρη και το i-jukebox.gr για το setlist)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες απο τη συναυλία

More from Thanasis Maikousis

All Them Witches & Deaf Radio – Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 @ Gagarin205 Live Music Space

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει την επιστροφή της μπάντας-φαινόμενο : των...
Read More