Thrashers United V: Chronosphere, Bio-Cancer,Exarsis, Fadom, Simplefast @ Κύτταρο, Κυριακή 21/05/2017

Μετά από 4 επιτυχημένα events ήρθε η σειρά μετά από 3 χρόνια για το πέμπτο Thrashers United. Ο θεσμός που δημιούργησαν οι Bio-Cancer, Exarsis, Fadom και Chronosphere επιστρέφει στην πέμπτη του εκδοχή.

Φτάνοντας στο Κύτταρο λίγο καθυστερημένος κατά τις 19:40 οι Simplefast, οι οποίοι άνοιξαν το live, ήταν ήδη πάνω στη σκηνή παίζοντας το “Apocalypse”. Η μπάντα έχει καλό ήχο,τεχνική αρτιότητα και άψογη σκηνική παρουσία. Το πάρε δώσε με το,σχετικά λιγοστό μέχρι εκείνη την ώρα, κοινό υπάρχει και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Κινούμενοι σε πιο Metalcore μονοπάτια σε σχέση με τις υπόλοιπες μπάντες της βραδιάς, θυμίζοντας λίγο Trivium και Bullet for My Valentine. Mέσα σε 30 λεπτά μας παρουσίασαν τα κομμάτια: “Apocalypse”, “As Chaos Prevails”, “Cursed”,  “Within Your Soul”  “King Of The World”, “Sins”.  Οι Simplefast άνοιξαν ιδανικά τη βραδιά κι έκαναν μια καλή προθέρμανση για το ολοκαύτωμα που ακολούθησε αργότερα.

Πριν συνεχίσουμε να αναφερθεί ότι σ όλη τη διάρκεια του live, τα μέλη από όλες τις μπάντες βοηθούσαν στα στησίματα/ξεστησίματα μεταξύ των εμφανίσεων, πράγμα που δείχνει τρομερή συνεργασία. Μπράβο.

Μετά από μια σύντομη αλλαγή σκηνικού στις 20:15 τη σκηνή αναλαμβάνουν οι Fadom. Με ανανεωμένο lineup  στα 40 λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους μας παρουσιάζουν κομμάτια απ’ το ντεμπούτο τους “Pantophobia” (2014) όσο και καινούργια κομμάτια. Η μπάντα είναι σε άριστη κατάσταση το κοινό ανταποκρίνεται θετικά στα καινούργια κομμάτια. Υπάρχουν κάποια θεματάκια στον ήχο αλλά αυτό δεν πτοεί κανέναν, το headbanging ατελείωτο και τα mosh pits ασταμάτητα. Highlight της εμφάνισης, όταν ο Θοδωρής Πέππας (ex-Fadom,guitar/vocals) ανεβαίνει στη σκηνή για το “Heavenfall”. Της επι χρήμασι γυναιξί εκδιδομένης εις συνουσίαν το σιδηρούν κιγλίδωμα. Οι Fadom μέσα σε 40 λεπτά και 9 έδωσαν ένα καταπληκτικό performance και μας κάνουν να περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε τα νεα τραγούδια.

Setlist:

1.The age of dawn

2.Another Selfish Apprentice

3. Skeletal remains

4. Exitium

5. Massive Destruction

6. untitled new song

7. Thrasholution (Thrash Is Solution)

8. Heavenfall

9. Final blow

Η ώρα έχει πάει 21:10 και υπό τους ήχους του  Annihilation…Proceed!!!” στη σκηνή ανεβαίνουν οι Exarsis. Επικρατεί πανικός πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή. Η μπάντα έχει απίστευτη ενέργεια πάνω στη σκηνή, είναι σε φόρμα και ο ήχος τα σπάει. Η επικοινωνία με το κοινό είναι άψογη και κορυφώνεται όταν προσκαλούν τον κόσμο να ανέβει στη σκηνή για το Under Destruction”. Παίζονται τραγούδια κι απ’ τις 3 μέχρι στιγμής full length κυκλοφορίες της μπάντας ενώ κάνει και το live ντεμπούτο του το “General Guidance” απ’ τον επερχόμενο τέταρτο δίσκο της μπάντας “New War Order”, πράγμα το οποίο κάνει την εμφάνισή τους ιδιαίτερη. Μέσα σε 40 λεπτά και 7 κομμάτια οι Exarsis κατάφεραν να δημιουργήσουν την έξαρση (pun intended) που χρειαζόταν το κοινό για να υποδεχτεί και τις επόμενες μπάντες. (σ.σ. περιμένουμε με ανυπομονησία το “New War Order”)

Setlist:

1.Annihilation…proceed!!! (Intro)

2.Surveillance Society

3.Toxic Terror

4.Skull And Bones

5.General Guidance (New song)

6.Addicting Life Waste

7.Dying Earth

8.Under Destruction

Μετά την καθιερωμένη αλλαγή σκηνικού και χωρίς καθυστέρηση στις 22:05 τη σκυτάλη παίρνουν οι Bio-Cancer. Με το ξεκίνημα του “Ear Piercing Thrash” επικρατεί πανικός. Η μπάντα καταλαμβάνει τη σκηνή με απίστευτη ενέργεια,πεντακάθαρο ήχο και απόδοση στο φουλ. Τα κεφάλια παίρνουν φωτιά και τα pits δεν σταματούν. Η μπάντα τιμά εξίσου και τους 2 δίσκους της και το κοινό συμμετέχει σε όλα τα τραγούδια. Ξέρεις ότι έχεις επιτύχει όταν ο άνεμος που προκαλείται απ’ τα mosh pits θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καθαρή αιολική ενέργεια. Σε 40 λεπτά και 9 κομμάτια οι Bio-Cancer αποδεικνύουν ότι επάξια θεωρούνται απ’ τις πιο επιτυχημένες ελληνικές μπάντες.

Setlist:

1. Ear Piercing Thrash

2. Boxed Out

3. F(r)iends or Fiends ?

4. Think!

5. Anthem of Violence

6. Obligated to Incest

7. Tormenting the Innocent

8. You Scream You Die

9. Bulletproof

Η σκηνή στήνεται ξανά και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους Chronosphere και να γιορτάσουμε μαζί τους την κυκλοφορία του Red n’ Roll”. Στις 23:00 η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή. ΧΑΜΟΣ! Οι Chronosphere με το συνδυασμό του άψογου ήχου  και της άψογης τεχνικής αρτιότητας ακούγεται καλύτερα από ποτέ. Το setlist αποτελείται από νέα και παλιά κομμάτια και ο κόσμος αντιμετωπίζει με το ίδιο πάθος τόσο τα καινούργια όσο και τα παλία κομμάτια. Και υπό τους ήχους του “War Infection” που κλείνει το setlist της μπάντας, πάνω που λες “άλλη μια γ*μάτη βραδιά έφτασε στο τέλος της…” NOPE!! Απ’ το πουθενά πετάγεται η διασκευή στο “Ace of Spades”. To Κύτταρο γκρεμίζεται. Δεν περιγράφω άλλο.

Setlist: 

1. Be the best
2. Envirusment
3. Honest to kill
4. Warriors
5. Genetically determined
6. Before it’s gone
7. Picking up my pieces
8. Brutal decay
9. War infection

Encore

10. Ace of spades (Motörhead cover)

Η Eat Metal Records διοργάνωσε ένα αξιόλογο event, ο ήχος ήταν τέλειος και το timetable τηρήθηκε με ακρίβεια. Το Thrashers United V θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στις αναμνήσεις μας, ελπίζουμε να συνεχιστεί με μεγαλύτερη συχνότητα.

THRASH ΡΕ!!!

More from George Haniotakis

Thrashers United: Το χρονικό

Δεκέμβριος 2010: Γύρω στις 20-22 Δεκεμβρίου 2010 ( σ. σ. ανακρίβεια γιατί...
Read More