SIVERT HOYEM + REMI & THE ROAD @ PIRAEUS 117 ACADEMY, 23 04 2016

Remi and Sivert

Ο Sivert Hoyem, που πραγματοποιεί περιοδεία στην χώρα μας, μετά τις συνεχόμενες εμφανίσεις του στην Θεσσαλονίκη στις 21 και στον Βόλο στις 22, χθες Σάββατο 23 Απριλίου τον απολαύσαμε στο Piraeus 117 Academy, μια βραδιά που ήταν sold out πάνω από ένα μήνα πριν.

 

Οι πόρτες άνοιξαν στις 20:00 και είκοσι λεπτά μετά, την βραδιά ξεκίνησε ο Άγγελος Κυπριανός, γνωστός ως Remi & the Road.

Γνώστης πλέον, μιας και ήταν οpening act του Sivert στις συναυλίες του το 2012 και το 2014, παρέα με την κιθάρα και την εκφραστική φωνή του, μας ταξίδεψε στους μουσικούς του δρόμους.

 

Τα τραγούδια του, εμπνευσμένα από τις δικές του περιπλανήσεις, κυρίως στο εξωτερικό, αφού ταξιδεύει συχνά με ότι διαθέσιμο μέσο υπάρχει, έτσι ώστε να ζει το κάθε μέρος και την κάθε στιγμή όσο πιο κοντά και αληθινά γίνεται, για να μας μεταφέρει έπειτα μουσικά τις εμπειρίες και τις ιστορίες του. Έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα τέσσερις δίσκοι του, με τον τελευταίο το 2015, με τίτλο «Music for wolves».

 

Στην μισή ώρα που κράτησε το πρόγραμμά του, μας είπε, μέσα σε άλλα, το I dreamt about this, από το τελευταίο του άλμπουμ (τραγούδι που ακούγεται στην ομότιτλη μικρού μήκους ταινία, με σενάριο του ιδίου), καθώς και το Save your Soul, από το άλμπουμ «The gospel of the road», του 2012.

Και σαν τραγουδιστής του δρόμου, δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Οι επιλογές του ήταν κυρίως country και τραγούδησε με τον δικό του υπέρoχο τρόπο το Jolene της Dolly Parton και το Ring of Fire του Johnny Cash.

 

Μετά από την ζεστή αυτή εισαγωγή και μισή ώρα έπειτα διακοπής, στις 21:15 εμφανίστηκε ο Sivert Hoyem,  με τους μουσικούς του, εν μέσω επευφημιών.

 

Ξεκίνησε με το ομότιτλο κομμάτι του φετινού του άλμπουμ «Lioness» και συνέχισε με το Black and Gold, τραγούδι που ακούγεται στην νορβηγική τηλεοπτική σειρά «Occupied».

 

Ο ίδιος, που δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις, είναι πολύ αγαπητός τόσο για την βαθιά και έντονη φωνή του, όσο και ως προς την ποιότητα του ως ένας ευαίσθητος και πολιτικοποιημένος άνθρωπος.

Ντυμένος απλά και προσεγμένα, με το μαύρο παντελόνι και το σακάκι του, μας συνόδεψε ως τα μισά περίπου της συναυλίας, εκτός από την μαγευτική φωνή του και με την κιθάρα του. Μάλλον, με τις κιθάρες του, αφού σχεδόν σε κάθε τραγούδι έπαιρνε και από άλλη. Οι μουσικοί, φάνηκε ότι ήταν μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, οι οποίοι και αυτοί εναλλάσσονταν σε κάποια τραγούδια.

 

Ο χώρος γεμάτος και στην αρχή σχετικά “ήσυχος”, απολαμβάνοντας την φωνή και τα τραγούδια του, πότε rock και πότε black, και ο ίδιος δοσμένος πάνω στην σκηνή.

Η επιλογή των τραγουδιών που ακούσαμε, περιλάμβανε κομμάτια από τους Madrugada και από την δική του δισκογραφική πορεία. Είπε τουλάχιστον ένα τραγούδι, σχεδόν από κάθε άλμπουμ τους, τα οποία ερμήνευσε μοναδικά.  Στο Honey Bee, ο κόσμος ζητωκραύγασε από τις πρώτες νότες, ενώ στο Give a Whirl  τραγουδούσε μαζί του. Το Majesty παίχτηκε λίγο πιο ροκ, με το μπάσο να σολάρει.  Ακόμα, αφιέρωσε σε μας, λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται εδώ, το Prisoner of the Road.

Χαμογελαστός, έδειχνε να περνάει όμορφα μαζί μας αυτή την ζεστή βραδιά, με την τόσο μεγάλη ανταπόκριση και χαρά του κόσμου που βρίσκονταν εκεί. Από το δεύτερο μισό της συναυλίας κι έπειτα, αφού αποχωρίστηκε τις κιθάρες του, είχε δοθεί ελεύθερα στην ερμηνεία του και αυτό φαινόταν στις εκφράσεις του προσώπου του και στις κινήσεις του κορμιού του, που ζούσε το κάθε κομμάτι.

 

Πλησιάζοντας προς το τέλος, μας ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα να βγουν για να επιστρέψουν έπειτα. «Διακωμώδησε» όμορφα το encore, αλλά η επιμονή του κόσμου και τα ρυθμικά χειροκροτήματα ήταν αληθινά και με διάρκεια.

Βγαίνοντας ξανά, είπε το The Kids are on High Street και το αποκορύφωμα της βραδιάς, ήταν όταν στα μισά του τραγουδιού, κατέβηκε από την σκηνή και συνέχισε να τραγουδά μέσα στον κόσμο, πηγαίνοντας κοντά του όσοι λίγοι ακόμα χωρούσαν.

 

Μέσα στο χαμόγελο και την ζωντάνια και αφού μας είπε ότι τώρα είναι το τέλος και αυτό είναι μια πραγματική ιστορία, έκλεισε την συναυλία με το Moon Landing.

Κλείνοντας, ο Sivert μας σύστησε όλους τους μουσικούς που μας χάρισαν αυτή την απίστευτη βραδιά και ο κόσμος από κάτω δεν σταμάτησε να χειροκροτεί για μερικά λεπτά. Τυχεροί, όσοι παραβρεθούν σήμερα, στην δεύτερη συναυλία του στο Piraeus 117 Academy, η οποία και αυτή πριν μερικές μέρες έγινε sold out.

 

Φεύγοντας, άλλος πήρε μαζί του ένα ρούχο που έριξαν οι μουσικοί στο τέλος από την σκηνή, άλλος πήρε μια μπακέτα των ντραμς, αλλά οι περισσότεροι από εμάς φύγαμε με την υπέροχη φωνή του Sibert Hoyem, να παίζει ακόμα στα αυτιά μας.

 

Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην εμφάνισή του στην Αθήνα, το 2014.

 

 

Set List

 1. Lioness
 2. Black and Gold
 3. Empty House
 4. Lost at Sea
 5. What’ s on your mind? (Madrugada)
 6. Where is my moon?
 7. Honey Bee (Madrugada)
 8. Prisoner of the Road
 9. Into the Sea
 10. V-O-I-D
 11. The Boss Bossa Nova
 12. Görlitzer Park
 13. Give a Whirl
 14. Majesty (Madrugada)
 15. Sleepwalking Man
 16. Electric (Madrugada)
 17. The Kids are on High Street (Madrugada)
 18. Moon Landing

 

 

 

 

 

 

 

 


Written By
More from Maria Sarantou

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – JAMES TAYLOR QUARTET + TFATFY @ GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 12 2018

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου, το Gagarin πρόσφερε στους παρευρισκόμενους μέσω...
Read More