Ozric Tentacles/ The Cosmic Dead/ Project RnL @Gagarin 205 Live Music Space 04/03/2016

Την παρασκευή 04/03/2016 βιώσαμε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στο χώρο του Gagarin 205, ο οποίος γέμισε με ψυχεδελικούς και progressive ήχους…

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Project RnL και τις ιδιόμορφες μουσικές τους. Έπαιξαν και αρκετές διασκευές πολλών γνωστών κομματιών όπως το  “Moves Like Jagger” των Maroon 5, το “Song 2” των Blur και το “The Real Slim Shady” του Eminem με το οποίο και έκλεισαν. Καλή εμφάνιση του συγκροτήματος το οποίο φάνηκε πολύ καλοδουλεμένο και σίγουρα οι λάτρεις αυτής της πιο Prog-Rock’n’LOL μουσικής, όπως λένε και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί, πέρασαν πολύ καλά.
4L6A9814

Project RnL

4L6A9803

Project RnL

Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε στις 9:30 με τους αγαπημένους Ozric Tentacles να παίρνουν τη σκυτάλη. Για το θεατή που δεν τους είχε ξαναδεί ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, αλλά το ίδιο ακριβώς μπορούμε να πούμε και γι αυτούς που τους έχουν παρακολουθήσει παραπάνω από μια φορές. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας ουκ ολίγες φορές. Εκπληκτικό πώς μια μπάντα που έχει πλέον διαγράψει 30ετή πορεία  μπορεί ακόμα να βγάζει ενέργεια στις ζωντανές της εμφανίσεις , αλλά και να διατηρεί τον ήχο της αναλλοίωτο. Πραγματικά είναι ένα συγκρότημα το οποίο ο χρόνος δεν το έχει αγγίξει σε κανένα επίπεδο, καλλιτεχνικά μιλώντας γιατί αλλιώς έχουν αλλάξει line up αρκετές φορές με τον Ed Wynne να είναι το μοναδικό σταθερό και κυριότερο μέλος. Οικογενειακή ήταν η υπόθεση αυτή τη φορά με τη γυναίκα του Brandi Wynne στο μπάσο και το γιο του, Silas Neptune, στα πλήκτρα. Αυτή η εντύπωση που δίνουν στον ακροατή οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι ακόμη τους αρέσει αυτό που κάνουν, το διασκεδάζουν και αυτό είναι απόλυτα εμφανές.

4L6A9879

Ozric Tentacles

Πριν από 33 χρόνια δημιουργήθηκε ένα σχήμα το οποίο έμελλε να συνθέσει κομμάτια τα οποία ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή τους και γι αυτόν το λόγο οι ίδιοι, αλλά και οι μουσικές τους θα συνεχίσουν, για πολλά χρόνια ακόμη, να είναι στο προσκήνιο και θα μεγαλώσουν πολλές γενιές ακόμη. Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε ενώπιον τους την Παρασκευή, δεν ήμασταν και λίγοι, ακούσαμε κομμάτια από τις πρώτες τους δουλειές μέχρι και την τελευταία τους, το Technicians of the Sacred, σε μια πολύ μελωδική , γκρουβάτη και τελείως ψυχεδελική βραδιά, σε ένα audio/visual show που χαράχθηκε στη μνήμη.

4L6A9960

Ozric Tentacles

4L6A9919

Ozric Tentacles

Δύο χρόνια μετά την καταπληκτική ζωντανή τους εμφάνιση στο Six Dogs, οι The Cosmic Dead ήρθαν να συνταράξουν για μια ακόμη φορά το ελληνικό κοινό. Ακόμη καλύτεροι κι από το προηγούμενο live, αποζημίωσαν και με το παραπάνω το κοινό που παρέμεινε στο χώρο μετά την εμφάνιση των Ozrics και το οποίο τους περίμενε γύρω στη μια ώρα για να στήσουν εκ νέου τη σκηνή. Το ρολόι έδειχνε 00:30 όταν έκαναν την εμφάνισή τους επί σκηνής. Πάρα πολλή ενέργεια, ενθουσιασμός και διαστημικοί ροκ ήχοι κατέκλυσαν το Gagarin. Οι Σκωτσέζοι ξεσήκωσαν τον κόσμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο μουσικό τους κάλεσμα και χόρευε ασταμάτητα στους ρυθμούς τους. Η υπέροχη εμφάνισή τους ολοκληρώθηκε με το Rainbowhead, κομμάτι το οποίο θα περιλαμβάνεται στην επόμενη δισκογραφική τους δουλειά η οποία θα φέρει και τον ίδιο τίτλο.

4L6A0040

The Cosmic Dead

4L6A0266

The Cosmic Dead

4L6A0146

The Cosmic Dead

More from Pelagia Vouidaski
PJ Harvey /Brian Jonestown Massacre/ Slowdive/ Closer/ The Noise Figures @Athens Release Festival
Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του Release...
Read More
0 replies on “Ozric Tentacles/ The Cosmic Dead/ Project RnL @Gagarin 205 Live Music Space 04/03/2016”