MINSK + ALLOCHRIA [email protected] CLUB ΠΕΜΠΤΗ 25/10/2018

Έχοντας μία δύσκολη μέρα στο γραφείο και νιώθοντας ότι θα ανεβάσω και πυρετό λέω από μέσα μου «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Το βράδυ όμως γύρω στις 21:00 τα δεδομένα αντιστράφηκαν κατά 180 μοίρες επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά τα λεγόμενα μου ότι οι Πέμπτες αξίζουν! Ο λόγος; To live των Allochiria με headliners τους Minsk στο Kyttaro στο κέντρο της Αθήνας.
21:05 λοιπόν ξεκινάνε δυναμικά τα παιδιά των Allochiria με το Archetypal Attraction To Circular Things από το νέο άλμπουμ. Τους Allochiria τους έχω ξαναδεί μία δύο φορές, ειδικά στο φετινό New Long Fest μου είχαν κάνει ωραία εντύπωση. Εκείνη τη βραδιά όμως πραγματικά με κέρδισαν. Καταρχάς αν προσέξει κανείς τα παιδιά από το γκρουπ δεν πάει ο νους του ότι είναι sludge/post συγκρότημα, είναι νορμάλ αθώες φάτσες, ειδικά η Ειρήνη, μακριά από τα καθιερωμένα κλισε της σκηνής ( μούσια, tattoo, κλπ ), αλλά αυτό που παίζουν πραγματικά είναι σαν ένα καζάνι που σιγοβράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Ίσως αυτό είναι το όλο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης σκηνής, ότι ενώ απαρτίζεται από κουλ χαλαρά άτομα, μέσα τους κρύβουν θυμό, απόγνωση, σπαραγμό από την μία αλλά και χαλαρότητα και γαλήνη από την άλλη, καθαρά φυσιολογικές ανθρώπινες συναισθηματικές διακυμάνσεις, που μπορεί να βιώσει ο καθένας μας και όχι κάτι flat και μονοδιάστατο. Στοιχείο που κάνει επίσης, τον sludge/post ήχο αρκετά ιδιαίτερο και ώριμο.
Οι Allochiria, θεωρώ ως σχετικά νέα μπάντα υποστηρίζουν κατάλληλα αυτή την θεωρία , θα έλεγε κανείς και ως πρέσβεις αυτής της άποψης, έμπρακτα μέσα από τα λάϊβ τους. Ειδικά, μέσα από τις ερμηνείες της Ειρήνης, με την κινησιολογία της ( εναλλαγές στην στάση της, πότε με πλάτη πάνω στην σκηνή, πότε κανονικά) δημιουργείται αλληλεπίδραση με το κοινό. Επίσης, οι εναλλαγές στα vocals από brutal σε καθαρά σε συνδυασμό με τις σπαρακτικές αυθόρμητες εξάρσεις της, όταν πέφτει στα γόνατα, σε κατάλληλα σημεία των ενορχηστρώσεων των κομματιών, δημιουργούν ωραία δραματική ατμόσφαιρα.
Οι Allochiria αν δώσουν αρκετά συνεχόμενα live θα χτίσουν και άλλο το όνομά τους, γιατί έχουν το «ανταγωνιστικό» πλεονέκτημα, ότι είναι Female fronted μπάντα, αλλά όχι με την στενή έννοια του όρου, αλλά ως κάτι ξεχωριστό και αξιόλογο που πραγματικά αξίζει να τσεκάρει κανείς. Προσωπικά, μέσα από το σετ τους θυμήθηκα τους Tool, τους Morbid Angel από Covenant άλμπουμ εποχή καθώς και στο hit τους We Crave What We Lack από το Omonoia cd τους, ως προτελευταίο του setlist τους, το riff του Electric Funeral των Sabbath ( είπαμε κολλάνε παντού! ). Έκλεισαν με την επίσης κομματάρα Denouement από το καινούργιο τους άλμπουμ. Πολύ καλή εμφάνιση των παιδιών αναμένουμε με αμείωτο το ενδιαφέρον για την επόμενη εμφάνισή τους.
Allochiria Setlist
Archetypal Attraction To Circular Things
Cracking Fractals
Counting Fives
Καινούργιο κομμάτι
We Crave What We Lack
Denouement
( Ευχαριστώ θερμά τους Allochiria για την πολύτιμη βοήθεια τους με το setlist!). Ακολουθεί φωτογράφηση της κας Σοφίας Συμεωνίδου.

Διάλειμμα για μπύρα και άπειρα πειράγματα με κολλητούς περιμέναμε όλοι με ανυπόμονα για το πώς θα είναι οι Minsk πάνω στην σκηνή. Πραγματικά βγήκαν σαν σίφουνας με πάρα πολύ δυναμισμό σε ήχο και επιβλητικότητα σε παρουσία. Ξεκίνησαν δυνατά με το πρώτο κομμάτι από το The Crash And The Straw. Σύνολο έπαιξαν οκτώ κομμάτια, παραμελώντας εντελώς τον πρώτο δίσκο τους, βασιζόμενοι στα επόμενα τρία άλμπουμ, με κύριο πρωταγωνιστή το τελευταίο τους, όπου έπαιξαν τρία κομμάτια από αυτό.
Εντυπωσιακός ο τραγουδιστής με την κονσόλα μπροστά, ήταν μονίμως πωρωμένος και ενθουσιώδης, βροντοφωνάζοντας συνεχώς, υψώνοντας μόνιμα τη γροθιά του στον αέρα. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού τους Tour ( θα έπαιζαν στην Σόφια της Βουλγαρίας την επόμενη μέρα ) έπαιξαν με πολύ πάθος και ενθουσιασμό, που πραγματικά τα έσπασαν!( Trivia: Ένας λόγος παραπάνω που απέδωσαν έτσι ήταν επειδή θα είχαν κενό εκείνο το βράδυ μετά ως ευκαιρία να παρτάρουν και ήταν πολύ χαρούμενοι για αυτό κάνοντας μας πλάκα έξω μετά το live ).
Οπότε έκατσε καλά που λέμε γιατί ήταν εμφανές ότι το απολάμβαναν εντελώς, και έπαιξαν πολύ δυνατά. Ο ήχος άψογος, πολλά ατμοσφαιρικά σημεία με tribal τύμπανα, metal αισθητική με Mastodon περάσματα και true ατμοσφαιρικό Sludge/Post από μία true μπάντα, με αποκορύφωμα το επικό encore τους Within and Without από το τελευταίο άλμπουμ τους. Συνοπτικά, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το μισογεμάτο Kyttaro Club έζησε πραγματικά μία ωραία ατμοσφαιρική εμπειρία. Φυσικά, μετά το live τρέξαμε προς ολοταχώς στο πολύ ωραίο, και με ποικιλία στα καλούδια του, merch.

Minsk Setlist

To The Garish Remembrance Of Failure
When The Walls Fell
Consumed By Horizons Of Fire
White Wings
Three Moons
The Chalice And The Dagger
Invoke/Revive
Encore
Within And Without

Ακολουθεί φωτογράφηση της κας Σοφίας Συμεωνίδου.

Tags from the story
, ,
More from Nikos Mathiopoulos

Αφιέρωμα: Omnium Gatherum with Hamferð & Heidra

Διοργανωτές: EVOLUTION TV SHOW Οι Φιλανδοι Omnium Gatherum για πρώτη φορά στην...
Read More