Manos (Universe217): “ θα δώσουμε όπως πάντα τον καλύτερο μας εαυτό, και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια υποβλητική για τον ακροατή ατμόσφαιρα.”

 

Στα πλαίσια της συναυλίας των Universe217 με Afformance και Atomic Love στο KYTTARO Live Club, την Παρασκευή 26/01/2018, το Sinavlia.gr μίλησε με τον Mano (Guitars) για το τελευταίο τους άλμπουμ, για την μουσική τους, αλλά και την πορεία του συγκροτήματος μέσα στο χρόνο.

 

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το τελευταίο σας CD/DVD ‘’Live’’. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην δημιουργία του συγκεκριμένου άλμπουμ;

Καλησπέρα. Είναι μια ανθολογία, και η 9η κυκλοφορία μας. Θέλαμε να γιορτάσουμε τα 12 χρόνια των Universe217 με κάτι λίγο ιδιαίτερο, και που έχει νόημα και για κάποιον που τώρα γνωρίζει την μπάντα ή κάποιον που ήδη γνωρίζει το υλικό μας.

Εκτός από όλη αυτή την μαγική χαρά που προσφέρει μια ζωντανή εκτέλεση, ο ακροατής του άλμπουμ “Live”, τι διαφορετικό θα ακούσει σε σχέση με μια studio ηχογράφηση;

Η κυκλοφορία συνοδεύεται από ένα αρκετά πλούσιο DVD με 2h υλικό από το σύνολο της πορείας μας. Τώρα ένα κομμάτι που ηχογραφήθηκε το 2005 και το παίζουμε το 2015 φυσικά διαφέρει. Οι ενορχηστρώσεις είναι αυτές που μπορούν να παρουσιάσουν 4 άτομα επί σκηνής, χωρίς την “βοήθεια” του στούντιου.

Λίγα χρόνια πριν που άρχισε η συνεργασία σας με την Ván Records, αποσπάσατε θετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο και κάνατε και ευρωπαϊκές περιοδείες. Πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα σημείο αναφοράς στην πορεία σας ως group;

Η Ván είναι σίγουρα το ποιο κατάλληλο label για τους Universe217, και η συνεργασία μας είναι άψογη, ο Σβεν είναι επίσης ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι σημείο αναφοράς, γιατί καταφέραμε να κάνουμε πράγματα που διαφορετικά θα ήταν σχεδόν αδύνατον να γίνουν, αλλά μέσα από μια σχέση πολύ ανθρώπινη και φιλική.

Πείτε μας δυο λόγια για τις πρώτες σας εμφανίσεις εκτός συνόρων. Που παίξατε και πως σας φάνηκε η εμπειρία;

Οι πρώτες μας εμφανίσεις ήταν πολλά χρόνια πριν. Οι πρόσφατες εμφανίσεις, ήταν σε φεστιβάλ αλλά και με τους Castle σε μικρότερους χώρους. Τα φεστιβάλ, έχουν μια μαγεία, αλλά και ταυτόχρονα, κάτι το τυποποιημένο. Είναι μια ευκαιρία να ρουφήξεις πληροφορία, να δεις μπάντες, όλα σχετικά με τον ήχο που παίζεις. Το κομμάτι DIY του παίρνω ένα βαν και όπου με βγάλει, άφορα πιο πολύ το περνάω καλά, παρά είναι ένα όχημα να ακούσει ο κόσμος την μουσική σου.

Χρησιμοποιώντας τους δικούς σας μουσικούς όρους και ορισμούς , πως θα χαρακτηρίζατε την μουσική σας;

Αργή, βαριά, δύστροπη ανά φάσεις, και σίγουρα ο δικός μας προσωπικός τρόπος να μιλάμε για αυτά που μας ενοχλούν.

Έχετε μια δημιουργική πορεία ως συγκρότημα με αρκετά CD και EP στο ενεργητικό σας. Πώς φτιάχνετε ένα κομμάτι, είναι συλλογικό έργο η δημιουργία του; Στιχουργικά, ποια είναι τα θέματα που συνήθως σας εμπνέουν;

Βρισκόμαστε όλοι μαζί σε μια αίθουσα, και δουλεύουμε πάνω σε ιδέες, μέχρι να ικανοποιεί και τους 4. Οι στίχοι είναι αποκλειστικά θέμα της Τάνυς άλλα όπως και με πολύ γνωστά vocal performances (Lisa Gerrard, Liz Fraser) πιο πολύ σημασία δίνεται στην μουσικότητα της γραμμής, παρά τις λέξεις.

Κοιτώντας πίσω, από το ξεκίνημα σας 12 χρόνια πριν ως σήμερα, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε; Υπάρχει κάποια διαφορά στο group του ‘’τότε’’ από το σημερινό;

Άλλοι απάνθρωποι ήμασταν 12 χρόνια πριν, και καμιά φορά σκέφτομαι, τι σχέση έχουμε πλέον τώρα με αυτούς τους ανθρώπους…

Το όνομα του συγκροτήματος πως δόθηκε; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από αυτό;

Α πολλές ιστορίες, αυτή που μου αρέσει περισσότερο είναι με το δωμάτιο 217 στο The Shining. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν καμιά εμπεριέχει έστω και λίγο αλήθεια μέσα της.

Έχετε κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Δουλεύουμε πάνω στον καινούργιο μας δίσκο.

Στις 26/1, εμφανίζεστε στο Κύτταρο μαζί με τους Afformance και τους Atomic Love. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς;

Η σχέση των μπαντών κρατάει χρόνια, θα δώσουμε όπως πάντα τον καλύτερο μας εαυτό, και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια υποβλητική για τον ακροατή ατμόσφαιρα.

Ευχαριστούμε πολύ

Ευχαριστούμε εμείς για τον χρόνο σου και το ενδιαφέρον για τους Universe217 και την συναυλία που έρχεται.

Written By
More from Maria Sarantou
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – MICHAEL KIWANUKA, THE BLUE SQUARE @ GAZI MUSIC HALL, ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9/2017
Μετά την ακύρωση της τρίτης μέρας του Release Festival τον Ιούνιο, η...
Read More
0 replies on “Manos (Universe217): “ θα δώσουμε όπως πάντα τον καλύτερο μας εαυτό, και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια υποβλητική για τον ακροατή ατμόσφαιρα.””