Kovacs @ Piraeus Academy 117

Τρίτη φορά που η Kovacs επισκέπτεται τη χώρα μας και μάλιστα με τέσσερις εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Πριν κλείσει καν χρόνο, η 26χρονη ερμηνεύτρια έχει αγαπηθεί πολύ γρήγορα από το Ελληνικό κοινό που δίνει πάντα το παρών και γεμίζει κάθε φορά το συναυλιακό χώρο στον οποίο εμφανίζεται.

Σάββατο 9/4 λοιπόν και μετά από την εμφάνιση της Kovacs στο Principal Club στη Θεσσαλονίκη και στο Lab Art στο Βόλο, ήρθε και η σειρά του Αθηναϊκού κοινού να απολαύσει για μια ακόμη φορά τη νεαρή ολλανδέζα στην πρώτη από τις δύο εμφανίσεις της στο χώρο του Πειραιώς Academy 117.

Στις 20:30 ακριβώς πήρε τη θέση της στη σκηνή η Angelica Dusk. Στο πρόγραμμα της 11 κομμάτια εκ των οποίων τα έξι από την προσωπική της δισκογραφία και πέντε διασκευές.

Η Angelica που θέλει να κινηθεί σε πιο ροκ μονοπάτια όπως έχει δηλώσει και η ίδια, διάλεξε κομμάτια από Florence and the Machine και Editors σε ένα παράξενο συνδυασμό με διασκευές από Rihanna, Beyonce και Lana Del Ray. Η επιλογή των κομματιών υποθέτουμε ότι ήταν αυτή για να είναι γνωστά τα κομμάτια στο κοινό και να γίνει πιο ευχάριστο το πρόγραμμα.

Επέλεξε τρία κομμάτια από την πρώτη της δισκογραφική απόπειρα “Marionette”, μέσα σε αυτά και η επιτυχία της “Beautiful Love feat. Playmen” και παρουσίασε άλλα τρία που θα περιλαμβάνονται στο νέο της δίσκο, τα “Catfight”, “Scream” και “Bad Habit”.

IMG_5200

Angelica Dusk

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι η Angelica πλαισιώνεται από πολύ καλούς μουσικούς οι οποίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη συνολική παρουσία. Θα προτιμήσω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη Φωτεινή Κωστοπούλου και την πάρα πολύ καλή φωνή της.

Setlist

 1. Lοve on Your Own Terms
 2. What Kind of Man (Florence and the Machine Cover)
 3. Beautiful Love
 4. Sugar (Editors Cover)
 5. Diamonds (Rihanna Cover)
 6. Marionette
 7. Crazy Drunk in Love (Beyonce Cover)
 8. Catfight
 9. Scream
 10. Video Games (Lana Del Ray Cover)
 11. Bad Habit

IMG_5310-2

Angelica Dusk

Ο κόσμος είχε πλέον μισογεμίσει το χώρο με την εμφάνιση της Angelica Dusk και μέχρι να τελειώσει το set της ο χώρος ήταν πλέον γεμάτος κόσμο που ήταν έτοιμος να υποδεχθεί τη Sharon Kovacs.

21:30 ακριβώς και ακούγονται οι πρώτες νότες από βιολί, τσέλο, μπάσο, ντραμς, κιθάρα να παίζουν το ορχηστρικό και ερωτικό Libertango. Η ατμόσφαιρα είχε ήδη αλλάξει χαρακτήρα και όλοι πια περιμέναμε την εμφάνιση της αγαπημένης ολλανδέζας του ελληνικού κοινού.

Σκιές να χορεύουν πίσω από το λευκό παραβάν που είχε ήδη στηθεί στη σκηνή εξ αρχής, σε ένα θεατρικό σχεδόν σκηνικό. Χαμηλός φωτισμός, κεριά, ένα τραπέζι, μια καρέκλα, κι η Kovacs με ένα τσιγάρο στο χέρι να τραγουδάει στη γωνίτσα της το “Sunday Dress”.

Η Kovacs έχει ένα ιδιαίτερο jazzy στυλ που της ταιριάζει και ταυτόχρονα το υποστηρίζει απόλυτα. Ξυπόλυτη σε όλο το live περιφερόταν μόνο με της κάλτσες της, όπως συνηθίζει άλλωστε, η νεαρή ερμηνεύτρια έχει ένα μοναδικό ταμπεραμέντο και μια αυθεντικότητα που σε συνδυασμό με την υπέροχη, σκοτεινή, “μαύρη”, φωνή της, υπνωτίζουν τον ακροατή.

IMG_5518

Sharon Kovacs

Επέλεξε, αυτή τη φορά, να προσθέσει μια απόλυτα ταιριαστή διασκευή στο setlist της. Αυτή ήταν το κομμάτι “Howling” από Ry/Frank Wiedemann. Κι έτσι το μικρό λυκάκι άρχισε να αλυχτάει. Άλλη μια άψογα εκτελεσμένη διασκευή προστέθηκε στη λίστα της.

Το main set της ολοκληρώθηκε με το “Song for Joel” και για το encore της διάλεξε το “The Devil you Know” και το “Wolf in cheap clothes”.

Ελπίζουμε μόνο την επόμενη φορά που θα έχουμε τη χαρά να τη δούμε, πράγμα σίγουρο, θα έχει να μας παρουσιάσει παραπάνω δισκογραφικό υλικό.

IMG_5753

Sharon Kovacs

Main Setlist

 1. Intro – Libertango (Astor Piazzolla)
 2. Ορχηστρικό
 3. Whiskey & Fun
 4. 50 Shades Of Black
 5. Night Of The Nights
 6. Fool Like You
 7. My Love
 8. Sunday Dress
 9. Mr. Bojangles (Jerry Jeff Walker Cover)
 10. When The Lady’s Hurt
 11. A Part Of This (Asaf Avidan Cover)
 12. He Talks That Shit
 13. Howling (Ry/Frank Wiedemann Cover)
 14. Digging
 15. Song For Joel

Encore
Wolf in cheap clothes
The devil you know

IMG_5514

Sharon Kovacs

If the spell won’t kill you, your ego does

Όπως και άλλοι λάτρεις της μουσικής, έτσι κι εγώ, παρατήρησα ότι ανάμεσα στο κοινό υπήρχε αρκετός κόσμος που δεν βρίσκονταν εκεί για τη συναυλία. Το να πληρώσει κάποιος 5, 10 ή 20€ για να κάνει ένα check in και να τραβήξει μια φωτογραφία, τον εαυτό του και όχι τον καλλιτέχνη, δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί ευφυές. Επιπλέον να προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι γυρίζοντας την πλάτη σου στη σκηνή για να βγάλεις μια selfie δε σέβεσαι τον κόσμο που πάει να ακούσει τη μουσική που του αρέσει και τον εκφράζει, αλλά κυρίως δε σέβεσαι και τον ίδιο τον καλλιτέχνη που καταθέτει ένα κομμάτι της ψυχής του στη σκηνή. Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι ίσως κάποιος από όλους αυτούς που πορεύονται με αυτή τη νοοτροπία μπορεί σε κάποιο σημείο να τους άγγιξε κάποιο κομμάτι και ίσως όταν γυρίσουν πια σπίτι τους, το ψάξουν για να το ακούσουν άλλη μια φορά και όχι η επόμενη φορά που θα το ακούσουν ξανά να είναι τυχαία στο ραδιόφωνο.

More from Pelagia Vouidaski

Wolves In The Throne Room @Gagarin 205 15/12/2017

Οι Wolves in the Throne Room είναι μια από αυτές τις μπάντες....
Read More