Kadebostany @Fuzz 17/03/2018

Επιλέξαμε να δούμε Kadebostany και Foam στο Fuzz ένα Σάββατο που ήταν πολύ πλούσιο από συναυλιακά δρώμενα. Η επιλογή μας, μας δικαίωσε και με το παραπάνω. Όσοι λάτρεις της pop παρευρέθηκαν, έζησαν μια αιθέρια και ονειρική μουσική βραδιά.

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Foam και ο χώρος πλημμύρισε χρώματα και νότες. Τα περίπου 30 λεπτά τα οποία εμφανίστηκαν πέρασαν πολύ γρήγορα και πάρα πολύ ευχάριστα. Ονειρικές μελωδίες και αιθέρια φωνητικά από την Μαρία Σαχπασίδη και τον Διονύση Μόρφη μας ταξίδεψαν με ρυθμούς indie electronic και dream pop. Οι Foam με μοναδικό στυλ, έδειξαν έναν πολύ ενδιαφέροντα τύπο επί σκηνής βγάζοντας κάτι το πηγαίο και το αληθινό. Η συνολική παρουσία του Αθηναϊκού ντουέτου ήταν αρμονική και ταιριαστή και πλαισιώθηκε από φώτα, χρώματα και νότες.

Τα κομμάτια τους ήταν πολύ καλά δουλεμένα και ο ήχος τους αψεγάδιαστος. Έδειξαν να έχουν πολλή ενέργεια και παρόλο που κινούνται σε down tempo ρυθμούς, θα τους ταίριαζε και κάτι ίσως πιο ανεβασμένο όπως το τελευταίο κομμάτι “Not Like Us”.

Setlist:

Encore

Way Far

Veinz

Maybe Alright

Underwater

Growing Old

Not Like Us

Στην ώρα τους και οι Kadebostany εμφανίστηκαν επί σκηνής στις 10:30 ακριβώς. Ξεκινούν με το “Soldiers Of Love” και κερδίζουν τον κόσμο άμα τη εμφανίσει τους. Συνεχίζουν με το πολύ δημοφιλές “Save me”, που έχει ήδη προλάβει να γίνει hit από τον καινούριο δίσκο “Monumental” και όλο το κοινό του Fuzz πλέον ακούγεται να τραγουδάει. Την επιτυχία του ανοίγματος της συναυλίας επιστέγασε η εντυπωσιακή διασκευή του “Crazy In Love” της Beyonce με τρομπέτες και λάβαρα να ανεμίζουν πάνω στη σκηνή.

Δεν πρόκειται μόνο για μουσική, αλλά μια μίξη χορού με οπτικά εφέ, βίντεο, neon φώτα και στολές. Τους αρέσει να μπλέκουν την παλιά με την καινούρια τεχνολογία. Όλα αυτά, για να μεταφέρουν το κοινό σ’ ένα μαγικό ταξίδι μαζί τους. Και το κατάφεραν με ευκολία. Αυτός ο κόσμος που έχει πλάσει ο Πρόεδρος Kadebostan λειτουργεί πλέον τόσο σωστά και έχει πάρει το δικό του δρόμο πια και αυτό γίνεται αντιληπτό και μόνο από το γεγονός ότι η αποχώρηση της Αmina για solo καριέρα, παρότι πάρα πολύ σημαντικό μέλος, δεν έπληξε ουσιαστικά το σχήμα σαν σύνολο, αλλά ότι αυτή η οντότητα έχει δική της ζωή ανεξάρτητα από τα μέλη της, παρόλα αυτά, δεν μπορούμε νομίζω να συγκρίνουμε την πολύ ολοκληρωμένη -ως καλλιτεχνική μονάδα- Amina, με την πολύ ταλαντούχα μεν Kristina, αλλά χωρίς την επιβλητική παρουσία της προκατόχου της. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι αρνητικό για την παρουσία της μιας και η σκηνική της παρουσία ήταν πολύ καλή και διόλου στατική. Η Kristina έβγαλε πολλή ενέργεια η οποία σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό της παρουσιαστικό άφησαν μια πολύ καλή εντύπωση στο ακροατήριο.

Ο Πρόεδρος Kadebostan δημιούργησε ένα ωραίο κλίμα και υπήρξε πολύ παιχνίδι με το κοινό το οποίο τραγούδησε μαζί με το συγκρότημα καθ’ υπόδειξή του στο “Early Morning Dreams”, αλλά και έκατσε κάτω όταν του ζητήθηκε για να πεταχτεί πάλι πάνω και να κάνει το κλίμα ακόμη πιο διασκεδαστικό. Όλη αυτή η διάδραση δυνάμωσε τη σύνδεση μεταξύ του κόσμου και του συγκροτήματος και αύξησε κατακόρυφα την ήδη ανεβασμένη διάθεση. Για κλείσιμο, η Kristine κατέβηκε από τη σκηνή και στάθηκε ανάμεσα από τον κόσμο όπου και τραγούδησε το “Walking With A Ghost” περιλουσμένη από τα φλας δεκάδων κινητών τηλεφώνων. Ειδικότερα, υπήρξε ενθάρρυνση του κοινού για τη χρήση κινητών από το συγκρότημα, πράγμα που σπάνια αντικρίζουμε μιας και συνήθως οι περισσότεροι καλλιτέχνες ενοχλούνται από τη μαγνητοσκόπηση ή και την αναμετάδοση τους σόου τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι καιροί αλλάζουν και έχουμε περάσει πλέον σε μια άλλη μοντέρνα εποχή.

Setlist:

Intro
Soldiers Of Love
Save Me
Crazy In Love (Beyoncé)
Teddy Bear
Joy & Sorrow
I Still Believe
Castle In The Snow
Time Bomb
Frozen To Death
Early Morning Dreams
Kill The Noise
Mind If I Stay?

Encore:

Walking With A Ghost

More from Pelagia Vouidaski
Spoiler Alert! Iron Maiden – The Legacy Of The Beast has began
    Spoiler Alert! Αν δεν θέλεις να μάθεις τι θα ακούσεις...
Read More
0 replies on “Kadebostany @Fuzz 17/03/2018”