Brian Jonestown Massacre, The Velvoids- Fuzz club, 14/7/2014.

Brian Jonestown Massacre at Fuzz
Brian Jonestown Massacre at Fuzz

Βράδυ Δευτέρας στα μέσα καλοκαιριού, η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή της επίπεδα και ένα Αθηναικό κοινό να έχει γεμίσει ασφυκτικά τον κλειστό χώρο του Fuzz, θέλοντας να εκπληρώσει ακόμη ένα του μουσικό απωθημένο. Οι BJM για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια και τόσους δίσκους στο ενεργητικό τους, ήταν αναμενόμενο ότι θα γέμιζαν τον προαναφερόμενο χώρο. Επίσης αναμενόμενο για τον κόσμο που πήγε να τους δει θα ήταν αυτή η βραδιά να καταγραφεί στο θυμικό του ως μια σημαντική μουσική εμπειρία.

The Velvoids at Fuzz
The Velvoids at Fuzz
The Velvoids at Fuzz
The Velvoids at Fuzz
The Velvoids at Fuzz
The Velvoids at Fuzz

Πρώτοι ως μια ψυχεδελική garage rock εκδοχή βγήκαν οι The Velvoids. Απλοί και κατανοητοί ως προς το είδος τους, επί μισή ώρα μας παρουσίασαν δύο (αν δεν κάνω λάθος) μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια. Πέρα από τον ήχο τους, στα πολύ θετικά ήταν η σκηνική τους παρουσία. Με γυναίκα στα ντραμς (η οποία παρέπεμπε σε White Stripes ) ,ήταν κυριολεκτικά αεικίνητοι σε όλα τους. Η παρουσία μιας μπάντας για μένα είναι πολύ σημαντική στα Live, διότι την μπάντα πρώτα πας να την δεις και μετα να την ακούσεις. Σε αυτό οι The Velvoids πέρνουν άριστα. Δυστυχώς πάιξανε μισή ώρα και το κενό που έμεινε έως ότου να βγουν οι BJM φάνηκε μεγάλο.

 

Έτσι στης 22:30 ακριβώς βγαίνουν στην σκηνή οι BJM με οκτώ μέλη, δυσκολεύοντας κυριολεκτικά την φωτογραφική δουλειά μας, διότι δεν ήξερες που να πρωτο εστιάσεις. Βεβαίως και τα φώτα σε κάτι τέτοιο δεν βοηθάνε, αλλά ψυχεδελικό ροκ είναι αυτό, τι περιμέναμε; Η σκηνή περίτεχνα διακοσμημένη με χαιμαλιά, ντέφια και μουσικούς να δυσκολεύονται και αυτοί στις κινήσεις τους. Στα ιδιόμορφα του στησίματος της σκηνής η φωνή να έρχεται από τέρμα αριστερά και το ντέφι στο κέντρο να δίνει τον ψυχεδελικό ρυθμό του.

Brian Jonestown Massacre at Fuzz
Brian Jonestown Massacre at Fuzz

Το κοινό από κάτω κυριολεκτικά διψασμένο για αυτό που έβλεπε, συμμετείχε στα πλαίσια του είδος πάντα της μουσικής που περιγράφουμε όσο πιο διαδραστικά μπορούσε. Η μπάντα από την άλλη νομίζω μια φορά απευθύνθηκε προς αυτό, αλλά κάτι τέτοιο δεν μας χάλασε καθόλου διότι η μουσική στις δύο ώρες που ξεδιπλώσανε , μας ταξίδεψε σε άλλα μέρη, προσφέροντας μας ένα χορταστικό set list. Ακόμη και το γεγονός ότι για τον αέρα της κίνησης της μπάντας πάνω στην σκηνή τα πράγματα ήταν δύσκολα, αυτό έδενε με όλο το κλίμα των κομματιών που ακούγαμε.

Brian Jonestown Massacre at Fuzz
Brian Jonestown Massacre at Fuzz

Γενικά ήταν μια πολύ καλή μουσική βραδιά και είμαι χαρούμενος που πλέον οι διοργανωτές επιλέγουν και φέρνουν μπάντες στην χώρα μας έστω και με τέτοια χρονική καθυστέρηση, οι οποίες έρχονται για πρώτη φορά. Κάτι τέτοιο θα είναι πάντα ένα επιτυχημένο εγχείρημα, διότι μπορεί ο Ελληνας ακροατής να δυσκολεύεται οικονομικά, αλλά για κάτι που δεν έχει ξαναδεί θα κάνει το παν να είναι εκεί και να βιώσει ”την πρώτη φορά”.

Brian Jonestown Massacre at Fuzz
Brian Jonestown Massacre at Fuzz

SETLIST

Whoever You Are
Who?
What You Isn’t
Food For Clouds
Got My Eye On You
Prozac Vs. Heroin
There’s A War Going On [διασκευή Bobby Jameson] The Devil May Care
Goodbye (Butterfly)
Anemone
No Come Down
Nevertheless
Not If You Are Where The Last Dandy..
Days, Weeks & Months
This Is Why You Love Me
Servo
That Girl Suicide
Wisdom
When Jokers Attack
Sailor
Oh Lord

Encore:
Stairway To The Best Party In…
Vad Hände Med Dem?
(David Bowie I Love You) Since I
You Have Been Disconnected
Jennifer

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες

More from Tilemachos Kouklakis
PLACEBO, Sigmatropic – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 08/08/2014.
Πρέπει να παραδεχτούμε το εξής: Ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν...
Read More
0 replies on “Brian Jonestown Massacre, The Velvoids- Fuzz club, 14/7/2014.”