Ανταπόκρισή: Powerwolf live @ Piraeus 117 Academy/ Gloryhammer. Χορεύοντας με τους Λύκους!

Φωτογραφική Ανταπόκριση: Τηλέμαχος Κουκλάκης

Η πρόβλεψη για έναν κατάμεστο χώρο ήταν σωστή.  Η αναμονή στην ουρά που είχε σχηματιστεί έξω από το Academy (σχεδόν το μισό τετράγωνο έφτασε κάποια στιγμή) και τα πηγαδάκια που είχαν δημιουργηθεί με έκαναν να διαπιστώσω την μεγάλη προσμονή που είχε ο κόσμος για να ακούσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Powerwolf. Και στην πορεία δεν έπεσα έξω. Κάπου εδώ θα ζητήσω ένα συγνώμη στους συμπαθέστατους Σκοτσέζους Gloryhammer που δεν κατάφερα να μπω εγκαίρως για να τους ακούσω. Έτσι λοιπόν Το μεσαιωνικό σκηνικό σαν ένα κάστρο είχε πλέον ετοιμαστεί, το μικρόφωνο- Excalibur σπαθί ήταν στη θέση του και όλα ήταν έτοιμα και για τις επόμενες σχεδόν δυο ώρες  κυριολεκτικά….τα είδα όλα!

 Λίγο μετά τις 22:00,το συγκρότημα εμφανίζεται στη σκηνή ενώ οι γροθιές όλων υψώνονται στον ουρανό καθώς ανοίγουν το set με το “Fire and Forgive”.  Όπως αναμενόταν, το σετ είναι με κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ “The Sacrament of Sin”, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο του συνολικού υλικού, επιτρέποντας την αφθονία αγαπημένων των fan κλασικών κομματιών στη πορεία. Η επιβλητική φωνή του Attila Dorn σε κερδίζει από την αρχή και σε προτρέπει να συμμετάσχεις μαζί με τους Powerwolf στη “heavy metal mass”. Άλλο που δεν ήθελε το κοινό που έγινε ένα με το συγκρότημα και δε σταμάτησε να τραγουδάει και να χοροπηδάει. Οι αδελφοί Greywolf στις κιθάρες ήταν και αυτοί σε μεγάλα κέφια και την έλλειψη μπάσου στην γεμίζει υπέροχα από τα πληκτρολόγια του ο Falk Maria Schlegel, που πραγματικά ήταν αεικίνητος όταν δεν έπαιζε το όργανο! “Army of the Night”, “ Incense & Iron”, “Amen & Attack” και εγώ χαζεύω την ενέργεια που βγάζει το συγκρότημα και τη διοχετεύει στον κόσμο που παραληρεί!

Η αίθουσα σκοτεινιάζει, ένα μεγάλος φωτεινός σταυρός εμφανίζεται και είχε έρθει η ώρα για το “ Killers with the Cross”, χέρια υψωμένα και γίνεται ένας χαμός. Έρχεται η στιγμή για να αφιερώσει στο γυναικείο φύλλο το (για μένα διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα με ευφυές πιασιάρικο τίτλο)  “Demons Are a Girl’s Best Friend” και να ακολουθήσει μια επίδειξη φωνητικών μαθημάτων στον κόσμο για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το “Armata Strigoi”. Τα πράγματα σοβαρεύουν, φωτιές ανάβουν παντού , και το γερμανόφωνο και επιβλητικό “Stossgebet” ηχεί στο χώρο. Κατ’ εμέ  από τα καλύτερα κομμάτια τους. Ξαναερχόμαστε στους….χαρούμενους τίτλους με το “Resurrection by Erection”, για να έρθει η σειρά της πολύ δυναμικής μπαλάντας “Where the Wild Wolves Have Gone” με την οποία οι Powerwolf μας έφεραν και τον …χειμώνα αφού άρχισε να χιονίζει(!) σε όλο το χώρο!

Ακολούθησαν τα “Blessed & Possessed”, και το νέο-παλιό όπως ανέφερε και ο Dorn, “Kiss of the Cobra King” μιας και πρόσφατα κυκλοφόρησε το videoclip. Η βραδιά συνεχιζόταν με την ίδια ένταση που είχε αρχίσει και  ένα γηπεδικό ‘όλε’ ήταν το έναυσμα για το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι τους. “We Drink Your Blood” λοιπόν και ο χαμός από τα κορμιά που χτυπιόντουσαν στο χώρο μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε και έδωσε ενέργεια σε όλους. “Lupus Dei” και οι φωτιές ξαναεμφανίζονται παρέα με δάδες και θυμιατά! Κάπου εκεί οι Powerwolf  μας υποκλίνονται για να  ξαναβγούν για το encore . “Sanctified With Dynamite”, “Coleus Sanctus” για να κλείσουν με το “Werewolves of Armenia” και τον κόσμο αφού είχε χωριστεί από τους Dorn και Falk Maria να κάνουν (το κοίταγα και έλεγα, αποκλείεται!) wall of death!

Ένα live καλύτερο από το αναμενόμενο, σκηνική και μουσική παρουσία άψογη, ένας χώρος που δονήθηκε από τους φαν του συγκροτήματος  που φαίνεται ότι είναι πολλοί και πιστοί. H πρώτη παρουσία των Powerwolf στη χώρα μας ήταν άκρως επιτυχημένη και αφού πλέον …χορέψαμε με τους λύκους, κάνουμε σχέδια ήδη για την επόμενη τους εμφάνιση!

    Setlist

    Fire and Forgive

    Army of the Night

    Incense & Iron

    Amen & Attack

    Killers with the Cross

    Demons Are a Girl’s Best Friend

    Armata Strigoi

    Stossgebet

    Resurrection by Erection

    Where the Wild Wolves Have Gone

    Blessed & Possessed

    Kiss of the Cobra King

    We Drink Your Blood

    Lupus Dei

    Sanctified With Dynamite

    Coleus Sanctus

    Werewolves of Armenia

Tags from the story
More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ
ACCEPT live in Athens 2/6/2022 @ Gagarin 205 Live Music Space
Accept = Αγνό, ατόφιο, ακατέργαστο heavy metal. Τίποτα δεν πρόκειται να τους...
Read More
0 replies on “Ανταπόκρισή: Powerwolf live @ Piraeus 117 Academy/ Gloryhammer. Χορεύοντας με τους Λύκους!”