Ανταπόκριση: ACCEPT Live @ Gagarin 205, Αθήνα (02/06/2022)

ACCEPT = RESPECT

Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη δίψα έχει ο μέταλ κόσμος για μια συναυλία με αυθεντικό ήχο heavy metal! H μετα-covid έναρξη των συναυλιών σε κλειστούς χώρους ήταν ικανοποιητική με γεμάτα clubs σε όσες έχω παρακολουθήσει  μέχρι στιγμής. Αλλά αυτό που έγινε στους ACCEPT, μετά το αρχικό σοκ της τεράστιας ουράς αναμονής, είχα καιρό να το ζήσω. Το Gagarin όχι απλά ήταν ασφυκτικά γεμάτο, αλλά πρέπει να υπήρχε και κόσμος μέχρι το πεζοδρόμιο έξω!

Αυτή ήταν η πρώτη σφαλιάρα που δέχτηκα εκείνο το βράδυ. Η δεύτερη όμως ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ήταν μεταλική! Και την κατά ευχαριστήθηκα! Τέτοιο μουσικό ξυλίκι είχα καιρό να νιώσω! Και για αυτό ευθύνονται οι ACCEPT!

Αφού κατάφερα και βρήκα μια γωνίτσα που στη πορεία της συναυλίας κατέληξα σε αναρρίχηση στον εξαερισμό πάνω(!) αυτό που έζησα οπτικά και ακουστικά ,δεν περιγράφεται με λόγια. ACCEPT πρέπει να έχω δει 3-4 φορές, αλλά η χτεσινή εμφάνιση, αν δεν ήταν η καλύτερη τους στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι στο τοπ 3.

21:30 ακριβώς και το συγκρότημα έκανε την εμφάνιση του  με πανό-εξώφυλλο του “Too mean to die” σαν backround και με εξαμελής(!) σύνθεση, με τους Mark Tornillo στα φωνητικά και Wolf Hoffman,  Uwe Lullis  και Philip Shouse  κιθάρες, Williams στα ντραμς αλλά και ο νέος μπασίστας Martin Motnik ο οποίος καθόταν διακριτικά πίσω δεξιά σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά θα «ξεψαρώσει» στη πορεία!

Το ζέσταμα ξεκίνησε με  το “Zombie apocalypse” και το “Too mean to die” από το τελευταίο τους album (λογικό) για να κάνουν μια αναδρομη στη δισκογραφία τους που μετά από τόσα χρόνια, όλοι σχεδόν οι δίσκοι τους έχουν και ένα χιτ! Στο “Objection Overruled” είδα και από τον κόσμο τι θα επακολουθούσε. Κιθαριστικός οργασμός με 3 κιθάρες παρατεταμένες στη σειρά με το κεφάλι σου να πηγαίνει πέρα δώθε στο ρυθμό τους! Μια ανάσα με την μπαλάντα  “The best is yet to come” και μετά ξεκίνησε η κατεδάφιση του χώρου! (Τσέκαρε το σετλιστ πιο κάτω).

“Princess of the Dawn!” –  “Fast as a shark” – “Metal heart”, στα καπάκια και ένας θεός ξέρει πως δεν βούτηξα από τον εξώστη! Κάτω να γίνεται της μουρλής, προσπαθώντας (ανεπιτυχώς) μέχρι και για stage diving!

Μια ελληνική σημαία ανέμιζε στα χέρια του Tornillo για να μας χαιρετίσουν με το “Restless and wild”. Ειλικρινά δεν έχω άλλα λόγια να περιγράψω τα έντονα συναισθήματα που μοιράστηκα με όσους ήταν παρόντες. Οι ACCEPT απέδειξαν ότι βρίσκονται ακόμα στα κορυφαία heavy metal συγκροτήματα της γηραιάς ηπείρου και με ένα set 2 περίπου ωρών (αλήθεια, πόσες επιτυχίες να χωρέσουν) μας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους. Ελπίζω και το καλοκαίρι μας να συνεχιστεί με την ίδια ένταση!

SETLIST:

Zombie Apocalypse

Too Mean To Die

Living For Tonight

Overnight Sensation

The Abyss

Objection Overruled

Symphony Of Pain

Demon’s Night/Starlight/Losers and Winners/Flash Rockin’ Man

The Best Is Yet To Come

Shadow Soldiers

Princess Of The Dawn

Fast As A Shark

Metal Heart

Teutonic Terror

Pandemic

Hung Drawn & Quartered

Encore

Balls To The Wall

I’m A Rebel

Restless And Wild

More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ
Apocalyptica @ Piraeus 117 Academy 31.10.2019 – Κονσέρτο…με “Πολυβόλα”!
Φωτογραφική Ανταπόκριση: Δανάη Φoκίου Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία αν θα περάσω...
Read More
0 replies on “Ανταπόκριση: ACCEPT Live @ Gagarin 205, Αθήνα (02/06/2022)”