Akercocke & Mgla @ KΥΤΤΑΡΟ 13/01/2017

Οι Akercocke γεννήθηκαν σε progressive βάσεις και η επιλογή τους να πειραματίζονται με κιθαριστικά εφέ, παραδοσιακά όργανα και αλλόκοτες συνθέσεις, είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν αισθητά από τα υπόλοιπα συγκροτήματα του είδους.
Αφού προηγήθηκαν τρία άλμπουμ, οι Βρετανοί είχαν αποκτήσει πλέον φήμη ως ένα extreme death/black metal συγκρότημα με τη συνήθεια να παίζουν κοστουμαρισμένοι και διακοσμώντας τον ήχο τους με ηλεκτρονικά στοιχεία και πλήκτρα. Εκκεντρικό, σίγουρα, αλλά η εκτέλεση ήταν που καθήλωσε τους λάτρεις του σκληρού ήχου. Μαζί με μια μίξη συντριπτικών κιθαριστικών riff, ξεκάθαρες μπασιστικές γραμμές, και έναν τραγουδιστή του οποίου η φωνή ακολουθεί κάθε νότα, είτε ψηλή είτε χαμηλή, οι Akercocke απέκτησαν ένα σταθερό κοινό και μαζί και τη φήμη ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα black/death metal συγκροτήματα. Μετά την επιτυχία των τελευταίων τριών άλμπουμ τους, οι Akercocke συνέθεσαν το Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone το 2005 και το Antichrist το 2007. Συνολικά η δισκογραφία του Βρετανικού κουαρτέτου είναι καταπληκτική. Φτιαγμένη από ογκώδη riff και φωνητικά, οι Akercocke κατάφεραν να κάνουν τον ήχο τους να ακούγεται σαν μια υπέροχη τεχνική μίξη του ότι μπορεί να σημαίνει μουσική. Χρησιμοποιώντας πολύ πιάνο και ακουστικές κιθάρες, οι Akercocke είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Death Metal σχήματα της εποχής μας.

“I believe that when I die I shall rot
and nothing of my ego shall survive”
(Bertrand Russell)

Μετά από μια 5ετία κατά την οποία τα μέλη της μπάντας αφιερώθηκαν στα προσωπικά τους projects, τα τρία ιδρυτικά μέλη των AKERCOCKE — Jason Mendonca, Paul Scanlan and David Gray — επέστρεψαν στον αρχικό τους σκοπό, να δημιουργήσουν νέα, συγκλονιστική και καινοτόμα μουσική. Την αρχική τους αυτή σύνθεση συμπληρώνει ο νέος τους μπασίστας Nathaniel Underwood. Στη χώρα μας θα έρθουν με ολοκαίνουριο δίσκο που τιτλοφορείται “Renaissance In Extremis“.

Περί τίνος πρόκειται; Πάρτε μια ιδέα.

Δισκογραφία
Rape of the Bastard Nazarene (1999)
The Goat of Mendes (2001)
Choronzon (2003)
Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone (2005)
Antichrist (2007)
Renaissance in Extremis (2017)

MGLA

Αρχικά ξεκίνησε ως ένα side project των μελών των Kriegsmaschine, Darkside (τύμπανα) και M. (φωνητικά, κιθάρα και μπάσο). Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινά το ’00 με το release του πρώτης τους αξιόλογης προσπάθειας του’Crushing the Holy Trinity (Holy Spirit)’ ένα σπλιτ με τους Exordium το ’05. Έκτοτε, και μετά τη έκδοση αρκετών EP, του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου τους ‘Groza‘ το ’08 και του δεύτερου full-length ‘With Hearts Toward None‘ που ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα το ’12, κάνοντας τρομερή αίσθηση στον κόσμο του ακραίου ήχου, έρχονται με το πιο πρόσφατo τους πόνημα ‘Exercises in Futility‘ που κυκλοφόρησε το ’15 το οποίο έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία.

Οι στίχοι τους, κυριευμένοι από το σκότος και την απελπισία. Μιλάνε για “the desert within ourselves”, εμείς που είμαστε οι “disciples of Oedipus… led by stray dogs”, που περιτριγυριζόμαστε από αποτυχίες, μιζέρια, βρωμιά, διχόνοια, και τρόμο. Μιλάνε για προφήτες και άρχοντες που κατασκευάζουν οικοδομήματα απατηλά, πείθοντας τον κόσμο να αναλώνει τη ζωή του ενώνοντας τελείες ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα μοτίβο, “as if everything was to be made right one day”.

As if all this was something more
Than another footnote on a postcard from nowhere
Another chapter in the handbook for exercises in futility

Μιλώντας για τον τελευταίο τους δίσκο… Τα κομμάτια έχουν αριθμηθεί ως κεφάλαια και δε φέρουν τίτλους. Είναι τόσο σκοτεινά όσο οι στίχοι τους, αλλά βγάζουν ένα σταθερό παλμό έντονων συναισθημάτων, και οι μελωδίες, αν και απίστευτα μαύρες, μένουν χαραγμένες στη μνήμη του ακροατή και έχουν κάτι απόκοσμα όμορφο.
Όλα τα τραγούδια έχουν πολύ καλή δομή. Καθένα από αυτά έχει χτιστεί με βάση μια συλλογή επιδέξιων μουσικών μοτίβων, με τα συνήθη παράφωνα riff και τις διακυμάνσεις των επαναλαμβανόμενων κιθαριστικών περασμάτων, που πολλές φορές θυμίζουν τα εθιστικά industrial χαρακτηριστικά των Kriegsmaschine. Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του άλμπουμ που είναι και αυτό που κάνει τον ακροατή να ανατριχιάζει είναι το αριστοτεχνικό μπάσο.

Δισκογραφία
Groza (2008)
With Hearts Toward None (2012)
Exercises in Futility (2015)

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Οι Temple of Evil από τη Λευκωσία και οι The Dead Creed.

Εισιτήρια των 20€ στα γνωστά 3 σημεία σε κάθε πολή με την προπώληση να ξεκινάει αμέσως μετά το μεγάλο μας φεστιβάλ του Σεπεμβρίου Doom Over Greece II: Novembre / Mourning Beloveth / Ereb Altor / Isole / Shores of Null / The Temple (fb event: https://www.facebook.com/events/1204485376231398/)

Αθήνα:
Eat Metal Records – Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια – 213 0378553
Metal Era – Εμμανουήλ Μπενάκη 22, 21 0330 4133
No Remorse Records – Γαμβέτα 4, 21 0383 0981

Θεσσαλονίκη:
Τicket House (Musicland) – Μητροπόλεως 102, 2310 264880
Empire (CDs DVDs,Accessories,Movies – Tο σπίτι του DVD) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 15 , 231 023 1983 (Δώρο ερωτικό DVD με κάθε εισιτήριο!!!)
The Nephilim Metal Musicstore – Πατριάρχου Ιωακείμ 17

Ηλεκτρονικά με paypal ή κάρτα στο link.
http://krisisproductions.eventbrite.com/
Προπώληση 20€, ξεκινάει στα φυσικά σημεία από τις 12 Σεπτεμβρίου.
Στην είσοδο το εισιτήριο θα κοστίζει 25€

Tags from the story
, , ,
More from Pelagia Vouidaski

Kovacs @ Piraeus Academy 117

Τρίτη φορά που η Kovacs επισκέπτεται τη χώρα μας και μάλιστα με...
Read More