Παύλος Παυλίδης & B-Movies @Piraeus 117 Academy- 19.1.19//


Το προηγούμενο Σάββατο κατηφορίσαμε στην Πειραιώς, για το μοναδικό χειμωνιάτικο βράδυ του Παύλου, και η εμφάνισή του με τους B Movies ήταν γιορτή !

Τον Παύλο Παυλίδη τον είχα δει πρώτη φορά σε συναυλία πριν λίγα χρόνια σε ένα λάηβ καλοκαιρινό στην τεχνόπολη. Δεν φανταζόμουν ποτέ πόσο ενεργητικά δυναμικός είναι . Πώς υπήρξε ο λόγος που ανακαλύψαμε τη ροκ μουσική, δεν το αναφέρω καν γιατί είναι αυτονόητο, όλοι εμείς που κάπου εκεί στο γυμνάσιο μαζί με τους nirvana, ανακαλύψαμε μια υπέροχη ξεσσαλονίκη, γαλουχηθήκαμε μαζί του. Έχουμε πλέον μια ερωτική σχέση με τον Παύλο, και νομίζω ειδικά οι άντρες που τον ακούνε.

Η εμφάνισή του με τους B Movies στο Piraeus Academy ήταν η μοναδική για τον φετινό χειμώνα, οπότε υπήρχε ένας επιπλέον λόγος που το Σάββατο βράδυ η ουρά στο ταμείο ήταν ατελείωτη.

Με μικρή σχετικά καθυστέρηση και λίγα προβληματάκια στον ήχο, το setlist ήταν, όπως κάθε φορά, σοφά μοιρασμένο σε νέα κομμάτια και σε αυτά τα λατρεμένα της εποχής των σπαθιών. Όπως και σοφά πειραγμένα, λίγο πιο ηλεκτρονικά και smooth, για να ανταποκρίνονται στην ενεργειακά αστείρευτη παρουσία του Παυλίδη. Δύο ώρες και ένα τέταρτο γιορτής.

Η έναρξη έγινε με την Άλλη μέρα και την Μαίρη και ακολούθησαν τα Πάρε με μαζί σου, Αντικαταπληκτικά. Ακούσαμε αγαπημένα από τον Βροχοποιό όπως το Ρομπότ, αλλά και το κομμάτι που πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Γ.Αγγελάκα, Καινούργια Βαρβαρότητα. Και Φυσικά το Αλλιώτικο παιδάκι (τι υπέροχο τραγούδι..) που γράφτηκε για τον Ζακ Κωστόπουλο. Ως αναμενόμενο όλο στάδιο χόρεψε το Τώρα αρχίζω και Θυμάμαι, το Ατλαντίς και το Φωτιά στο λιμάνι με καπνογόνα στα χέρια.

Ο Παύλος Παυλίδης & B-Movies μπήκαν στο encore με το Ό,τι Θες Εσύ, τους Θεριστές, το Δεν Έχει Τέλος.  Ο Βασιλιάς της Σκόνης και το Ένα Παράξενο Τραγούδι έκλεισαν το Σαββατόβραδό μας με τον Παύλο. Όση ώρα και να διαρκεί κάθε συναυλία του με τους B-Movies, είναι σχεδόν βέβαιο πως στη λήξη του θα θέλουμε κι΄άλλο. Σαν ερωτευμένα αλλιώτικα παιδάκια που δεν χορταίνουμε την παρουσία του.

Ακολουθεί φωτογραφική ανταπόκριση από τον Τηλέμαχο Κουκλάκη.

Written By
More from Maria Lezgi

Gang Of Four + opening act (tba) // Fuzz live Music Club – 3/4/16

Το θρυλικό συγκρότημα του βρετανικού post-punk, έρχεται να συναντήσει το αθηναϊκό κοινό...
Read More