Villagers of Ioannina City (V.I.C.) & Smallman – Fuzz 15-11-2014

Σάββατο βράδυ με προορισμό το Fuzz Live Music Club στον Ταύρο, προς μία sold out συναυλία. Με αναμενόμενη προσμονή κατέφθανε συνεχώς ο κόσμος με σκοπό να ακούσει μία από τις επιδραστικότερες μπάντες της σύγχρονης εγχώριας σκηνής. Περίπου 2.000 άτομα, κατέκλυσαν τον χώρο.

Αναφέρομαι φυσικά στην πλέον πολυσυζητημένη μπάντα, τους V.I.C. (aka Villagers of Ioannina City), που μετά την σκηνική τους παρουσία στο RockWave όσο και με την τελευταία τους εμφάνιση  στο ΚοοΚοο -που όσοι κατάφεραν να μπούν (περίπου 532 άτομα) έζησαν μία απίστευτη εμπειρία- η μπάντα  φάνηκε να βρήκε τη χρυσή τομή για τις συναυλιακές της  εμφανίσεις, δίνοντας έτσι στο κοινό του ηλεκτρικού ήχου όσο  και στους λάτρεις της ηπειρωτικής μελωδίας την ιδιαίτερη  αυτή ένωση σε μία επιτυχημένη μίξη.

Cvetan Hadzhiyski - Smallman
Cvetan Hadzhiyski – Smallman
Smallman
Smallman
Smallman
Smallman

Για αρχή ως support ξεκίνησαν οι Smallman, η εναλλακτική ambient/metal μπάντα από την Βουλγαρία. Απο την “ενεργοποίηση” τους το 2001 οι Cvetan Hadzhiyski (vocals, bagpipes, wooden pipes) Ivan Todorov (quitars) Stefan Penev (bass) και Andon Trapkov (bass) και μετά από τρείς δίσκους “Smallman“(2006), “Labyrinth of Present” (2010) και “Envision” (2014) οι ενθουσιώδεις μουσικοί κυριολεκτικά βίωσαν τους περίτεχνους ήχους που δημιούργησαν μεταφέροντας τους κάτω στο κοινό που έλαβε διαδραστικά την συχνότητα της μπάντας.

Η εμφάνιση του frontman Cvetan, με την κυριαρχική του παρουσία μαζί με τις εκτελεστικές του ικανότητες φωνητικά όσο και με τα πνευστά που έπαιξε, δημιούργησαν μία χαρακτηριστικά “ερμηνευτική” εκτέλεση των τραγουδιών της μπάντας. Οδηγώντας την παρουσίαση τους προς το τέλος όλοι οι Smallman ευχαρίστησαν το δοτικό κοινό που τους έδωσαν την χαρά να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τους προσφέρουν μία ισχυρή δόση από την ενέργεια τους.

Smallman setlist:
Vision
Nlypom nlypom
Lop
The Bond
New Day
Evolution
A Junction
Prayer
Two Rivers

Αμέσως μετά δεν άργησαν να εμφανιστούν με την εκρηκτική τους παρουσία πάνω στη σκηνή οι VIC, που μέσα σε επευφημίες και ένθερμες εκδηλώσεις λατρείας από το κοινό έδωσαν πιθανόν την καλύτερη -εως τώρα- σκηνική τους εμφάνιση.  Ο συνδυασμός του “κοφτού” ηλεκτρικού ήχου με τις “απέραντες” θαρρείς μελωδίες του ηπειρώτικου κλαρίνου και τις πολυφωνίες, έδωσε με τον εκφραστικά πολύχρωμο ήχο όσο και την δυναμικά παλλόμενη τους ένέργεια, την πλέον δυναμική παρουσίαση της μπάντας από τα Ιωάννινα. Τα έδωσαν και τα έσπασαν όλα.

VIC - Sold Out
VIC – Sold Out

Στην κιθάρα και τα φωνητικά ο Αλέξης Καραμέτης μαζί με τον Άκη Ζώη στο μπάσο και τον Άρη Γιαννόπουλο στα τύμπανα, παρέα με τον Αχιλλέα Ράδη στα πλήκτρα και φυσικά τον Κωνσταντή Πιστιόλη στο κλαρίνο, συνδύασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το metal rock, τους πειραματικούς και ψυχεδελικούς ήχους με την παραδοσιακή μουσική.

Αλέξης Καραμέτης  - V.I.C. Fuzz
Αλέξης Καραμέτης – V.I.C. Fuzz
Άκης Ζώης - VIC - Fuzz
Άκης Ζώης – VIC – Fuzz
Άρης Γιαννόπουλος - VIC - Fuzz
Άρης Γιαννόπουλος – VIC – Fuzz
Αχιλλέας Ράδης - VIC - Fuzz
Αχιλλέας Ράδης – VIC – Fuzz
Κωνσταντής Πιστιόλης - VIC - Band
Κωνσταντής Πιστιόλης – VIC – Band
o Γιάννης Μήτσης μαζί με τους VIC ερμηνεύει το Χαλασιά
o  Γιάννης Μήτσης μαζί με τους VIC ερμηνεύει το Χαλασιά

Κομμάτια όπως το “Krasi”, “Ti kako”, “Perdikomata”,  το επικό “Echoes” καθώς και η “Chalasia” με ερμηνευτή τον Γιάννη Μήτση, ταξίδεψαν το κοινό, ξεσπώντας στη συνέχεια με το κραυγαλέο “Karakolia” προκαλώντας μία εντυπωσιακή αρμονία πάνω και πέρα της σκηνής φτιάχνοντας ένα μοναδικό σύνολο από ήχους και συχνότητες που ηλέκτρισαν και τις δύο πλευρές σαν μία.  Με ατελείωτα headbanging στα riffs της κιθάρας, και κραυγές στον ήχο του κλαρίνου.

Οι Villagers συνδυάζοντας post, stoner, experimental/psychedelic rock με την παραδοσιακή μουσική προκάλεσαν αίσθηση με τον δίσκο “Riza” που ήταν πραγματικά μοναδικό ως σημείο αναφοράς στη σύνδεση του rock με το παραδοσιακό τραγούδι, επιστρέφουν δισκογραφικά με νέο EP υπό τον τίτλο “Zvara/Karakolia.

Χαρίζοντας μας μία υπέροχα εναλλακτική βραδιά με την ιδιαίτερη μουσική πρόταση τους, αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη live εμφάνιση τους, έχοντας μέχρι τότε ακόμα στην μνήμη μας τον υπέροχο ήχο της Ηπείρου.

V.I.C. setlist:
Intro

Echoes

Taburla

Nova

Giannim

Perdikomata

Chalasia

Age of Aquarius

Voices

Skaros

Zvara

Ti Kako

Krasi

St.Triad

Encore:

Karakolia

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες απο τη συναυλία

More from Thanasis Maikousis

PAIN OF SALVATION-NEED-MOTHER OF MILLIONS 20/10/2018 Piraeus 117 Academy

Του Κωνσταντίνου Οικονόμου      Όλοι οι δρόμοι το περασμένο Σάββατο οδηγούσαν στο...
Read More