Uriah Heep/ 15-12-22/ Fuzz Live Music Club

Οι θρύλοι της hard rock Uriah Heep ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz στις 15 Δεκεμβρίου γιορτάζοντας τα 50 χρόνια τους με ένα τρίωρο! live show.

Οι αγαπημένοι rockers ιδρύθηκαν στο Λονδίνο το 1965 ως Stalkers, το 1967 μετονομάστηκαν σε Spice και το 1970 σε Uriah Heep. Ο κιθαρίστας Mick Box αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της μπάντας αφού είναι και ο μοναδικός που παραμένει από την αρχική σύνθεση μέχρι και σήμερα.
Το 1969 υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο και το 1970 έκαναν τον πρώτο τους δίσκο Very ‘eavy…Very ‘umble.
Η πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική έγινε ανοίγοντας τις συναυλίες των Steppenwolf.

Δημιούργησαν αμέτρητες επιτυχίες και μεγάλωσαν γενιές αφού δημιουργούν και συνθέτουν δίσκους, ασταμάτητα, από τότε μέχρι και σήμερα.
Μαζί με τους Black Sabbath, τους Led Zeppelin και τους Deep Purple θεωρούνται πατέρες της hard rock μουσικής.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πρώην σπουδαία μέλη της μπάντας οι οποίοι άφησαν ισχυρό στίγμα στο χώρο της μουσικής και μαζί δημιούργησαν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Ο David Byron ο οποίος έλαβε μέρος σε εννέα δίσκους και μια ζωντανή ηχογράφηση (Very ‘eavy Very’ Umble , Salisbury , Look at Yourself , Demons and Wizards , The Magician’s Birthday , Live , Sweet Freedom , Wonderworld , Return To Fantasy και High and Mighty ) αποτέλεσε μια από τις καλύτερες φωνές, στη μουσική εν γένει, με οπερατικό εύρος φωνής, που μας χάρισε μουσικά αριστουργήματα και άφησε παρακαταθήκη ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του πλανήτη. Φυσικά αναφέρομαι στο July Morning.

Ο John Lawton αν και παρέμεινε μόλις τρία χρόνια στην μπάντα 1976-1979 άφησε την προσωπική του σφραγίδα αφού μιλάμε για μια επίσης σπουδαία φωνή. Μαζί τους ηχογράφησε τρεις δίσκους (Firelfy, Innocent Victim, Fallen Angel).
Ιδού το αγαπημένο μου Sympathy.

Ken Henslay. Τι να γράψει κανείς γι’αυτή τη μορφή της μουσικής. Πολυοργανίστας, τραγουδοποιός, συνθέτης έγραψε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, μεταξύ άλλων το easy living και το lady in black. Από την μπάντα αποχώρησε το 1980.

Ο Henslay και ο Lawton βρέθηκαν το 2000 για τα 40 χρόνια του συγκροτήματος όπου έδωσαν μια επετειακή συναυλία και η οποία ηχογραφήθηκε με τον τίτλο “The Return”.

Η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τον Mick Box στην κιθάρα, τον Bernie Shaw στα φωνητικά (από το 1986 έως σήμερα), τον Phil Lanzon στα πλήκτρα, τον Russell Gilbrook στα τύμπανα και τον Dave Rimmer στο μπάσο.

Το συγκρότημα σε νούμερα.
Παραμένουν ενεργοί 53 χρόνια, έχουν ηχογραφήσει 25 στούντιο albums, μετρούν 21 live ηχογραφήσεις, έχουν κυκλοφορήσει 10 συλλογές, έχουν πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια δίσκους και έχουν δώσει πάνω από 4.000 συναυλίες σε 60 χώρες. Στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί 20 φορές.

Έχουν δώσει δωρεάν συναυλία για έγκλειστους σε φυλακή στο Rottenburg της Γερμανίας.

UNSPECIFIED – JULY 24: ROTTENBURG PRISON Photo of URIAH HEEP and Bernie SHAW, Bernie Shaw performing on stage in prison for a free concert, audience, prisoners (Photo by Christie Goodwin/Redferns)

Το όνομα τους το πήραν από έναν φανταστικό χαρακτήρα της νουβέλας “David Copperfield” του Charles Dickens.

Έχουν γίνει νονοί δυο καφέ αρκούδων της Elizabeth και του Jack σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας.

Σε επεισόδιο των Simpsons εμφανίζεται χώρος συλλογής ανακυκλούμενων ειδών όπου ο χώρος ονομάζεται Uriah Heep.

Μην χάσετε αυτή τη συναυλία. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτούς τους θρύλους! Ένα συγκρότημα με μισό αιώνα στην πλάτη τους.
Ραντεβού λοιπόν στο Fuzz, όλες οι γενιές, όπως συμβαίνει κάθε φορά σε τέτοιου είδους σπουδαίες συναντήσεις.

Info
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Fuzz Live Music Club

Εισιτήρια από 40€

Προπώληση εισιτηρίων:https://eventation.gr/uriahheepgr
Facebook: https://www.facebook.com/uriahheepofficial
Homepage: http://www.uriah-heep.com/2020Site/Index.html

More from Δανάη Ρούσσου
Nightstalker 5/11/22 Gagarin 205
Οι Nightstalker ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space το...
Read More
0 replies on “Uriah Heep/ 15-12-22/ Fuzz Live Music Club”