Tricky | Spectralfire @ Fuzz

Tricky
Tricky

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου διαβάζω τα σχόλια όσων είχαν τη τύχη να παρευρεθούν στο Fuzz για να δουν τον Tricky .  Στα 10-15 σχόλια που διάβασα, ένα με δύο το πολύ ήταν καλά. Η δικιά μου άποψη δεν διαφέρει και πολύ μιας και όσο και να προσπαθήσω να βρω ένα λόγο για να δικαιολογήσω αυτή την εμφάνιση δεν νομίζω να τα καταφέρω.  Δεν συμμερίζομαι όμως την άποψη της “αρπαχτής”  γιατί παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν video στο Youtube που έδειχναν μια παρόμοια σκηνική παρουσία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά το τι θα γινόταν. Για παράδειγμα, στο live του Paul Di Anno, που όλοι έλεγαν ότι δεν θα τραγουδήσει  τελικά έβγαλε φωνή και όλοι απόρησαν για το πως τα κατάφερε.
Ο Tricky βέβαια έκανε ακριβώς το ανάποδο γιαυτό θα εκφράσω την άποψη μου για τον Spectralfire κατά κόσμον Λάμπη Κουντουρογιάννη και τους εκλεκτούς μουσικούς του

Spectralfire
Spectralfire

Τον Λάμπη τον γνωρίζω από τους Wedding Singers και όταν τον πρωτο-άκουσα ως Spectralifire στο ΑΝ βρέθηκα μπροστά σε μια ευχάριστη οπτικοακουστική εμπειρία. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο όταν έμαθα ότι θα είναι support στον Tricky και έτσι ακριβώς έγινε. Περίτεχνες ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικοί ήχοι μαζί με τα ψυχεδελικά φώτα να εναλλάσσονται με έντονα strobo δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ονειρική.

Setlist

01.Underground Heathrow
02.Body weak
03.far and away
04.bulletproof beliefs
05.crystal
06.this mess
07.protagonist
08. lost in space
10.trust in time

Να σημειώσω ότι ο Μενέλαος Ορφανός που είναι πάντα στα φώτα του Λάμπη έκανε τη καλύτερη δυνατή χρήση όλου του εξοπλισμού του Fuzz, πράγμα που δεν έκανε ο… Tricky.

Έτσι μετά από ένα μικρό διάλειμμα για να αλλαχτούν τα όργανα στη σκηνή και ελαφρώς αργοπορημένος εμφανίστηκε ο Tricky μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Μόνο ελάχιστα μπλε φώτα έπεφταν επάνω του κάνοντας το έργο της φωτογράφισης εξαιρετικά δύσκολο.

Tricky
Tricky

Μαζί του στα φωνητικά καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς η Francesca Bellmonte. Ο ήχος στο σημείο που βρισκόμουν δεν ήταν καλός, έτσι άκουσα ελάχιστα τη φωνή της και ακόμα λιγότερο τη φωνή του Tricky.

Francesca Bellmonte
Francesca Bellmonte
NOLAY
NOLAY
NOLAY
NOLAY

Η καλύτερη στιγμή, μουσικά, ήταν αυτή που θα δείτε στο video χάρη στις ρίμες της NOLAY η οποία ανέφερε ότι έχει και Ελληνίδα μητέρα(?). Αυτή πρέπει να ήταν και η πιο ζεστή και δυνατή αντίδραση όλου του κοινού αυτό το βράδυ.

Στο κομμάτι “By Myself” ανέβασε κόσμο πάνω στη σκηνή κάτι το οποίο επανέλαβε και στο δεύτερο encore (το οποίο όπως και το πρώτο ήταν πολύ καθωσπρέπει γιατί ήταν εκτός σκηνής τουλάχιστον 15 λεπτά και όχι “φτου και βγαίνω” που γίνεται πλέον από τους περισσότερους). Στο δεύτερο “βούτηξε” και ίδιος στο κοινό για να γίνει ένα με τους φανατικούς οπαδούς του που είχαν πιάσει τη πρώτη σειρά από νωρίς. Για 20 λεπτά περίπου τραγουδούσε “by myself” επάνω στη γεμάτη οπαδούς σκηνή για να πει στο τέλος “You have to go now” για να τελειώσει τη βραδιά.

O Tricky έχει εξαφανιστεί μέσα στους θαυμαστές του
O Tricky έχει εξαφανιστεί μέσα στους θαυμαστές του

Μια ευχάριστη έκπληξη που δεν θα έπρεπε να ξεχάσω ήταν το Aces of Spades των Motorhead από τη φωνή της Francesca Bellmonte. Αν το άκουγε ο Lemmy δεν ξέρω τι θα έλεγε άλλα μου άρεσε. Γενικότερα οι μουσικοί και τα κορίτσια έσωσαν αρκετά την πολύ κακή εμφάνιση του Tricky. Αν υπήρχε κάποιο νόημα που δεν έπιασα ή κάποιος λόγος άλλος εκτός από τον προφανή που η απόδοσή του δεν υπήρχε, κυριολεκτικά , δεν το γνωρίζω.

SETLIST

Tricky Setlist
Tricky Setlist

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από το live

Tags from the story
, ,
More from Thanasis Maikousis

LIVE Review Locomondo 8/2/2014‏ | TrollRadio.gr

  Μια πολύ ωραία και ευχάριστη ανταπόκριση απο την πρεμιέρα των Locomondo...
Read More