Το λαούτο μπορεί να ροκάρει

Καταλληλότερο τίτλο δεν θα μπορούσα να προτείνω για το παρόν κείμενο, ώστε να περιγράψω την πρωτότυπη, χωρίς πρόβα, εναλλακτική και κοινή εμφάνιση των Eric Burdon και Γιάννη Χαρούλη στο Stage Volume I, την Τετάρτη 09.07, δύο μέρες πριν το φετινό Rockwave Festival. Φορώντας γυαλιά ηλίου και μαύρη μπλούζα με στρας νεκροκεφαλή, ο Eric Burdon  συνοδευόμενος από την μπάντα του, τραγούδησε με το Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος σόλαρε για λογαριασμό του.

Eric Burdon - Γιάννης Χαρούλης - Stage Volume 1
Eric Burdon – Γιάννης Χαρούλης – Stage Volume 1

Αλήθεια, εσείς έχετε δει ποτέ λαούτο να ροκάρει; Ξεκίνησαν με το αγαπημένο μας κομμάτι “The Night” και συνέχισαν με τα “I’m Ready”, “Εκτατόφυλλα” και “Paint it Black”. Το λιγοστό κοινό θεωρώ ότι το απόλαυσε και χειροκρότησε αυτό το περίεργο εγχείρημα! Γιατί εν τέλει η καταξίωση οδηγεί στον πειραματισμό, ο πειραματισμός σε νέες εμπειρίες και οι εμπειρίες σε σίγουρο κέρδος, πνευματικό και μουσικό. Εκτιμώ ιδιαίτερα τη σεμνότητα, ή καλύτερα, τον ταπεινό χαρακτήρα του Γιάννη Χαρούλη ο οποίος από τα βουνά της Κρήτης προσγειώθηκε κάπως “απότομα” στα καμαρίνια του Stage Volume I για να γνωρίσει τον Eric Burdon και να παίξει μαζί του για λίγη ώρα.

Eric Burdon - Γιάννης Χαρούλης - Stage Volume 1 Eric Burdon - Γιάννης Χαρούλης - Stage Volume 1

Γιάννης Χαρούλης - Stage Volume 1
Γιάννης Χαρούλης – Stage Volume 1

Γιάννης Eric Burdon - Γιάννης Χαρούλης - Stage Volume 1

Γιάννης Eric Burdon - Γιάννης Χαρούλης - Stage Volume 1
Γιάννης Eric Burdon – Γιάννης Χαρούλης – Stage Volume 1

 

Μυστικό (όχι τόσο κρυφό): Ακούστηκε ότι θα βρεθούν και επί σκηνής μαζί, μία από τις δύο ημέρες… ή και τις δύο! Who knows?

 

Γιάννης Χαρούλης - Eric Burdon - Stage Volume 1
Γιάννης Χαρούλης – Eric Burdon – Stage Volume 1
More from Katerina Stamatopoulou

Playlists – Rockwave Festival – Day 1

The Black Keys pot-pourri: The Black Angels – Passover: 1000mods – Super...
Read More