Threshold, The Silent Wedding @Κύτταρο, Κυριακή 12/11/17

Η μέρα της ψυχικής κάθαρσης έφτασε. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Threshold. Κυριακή 12/11/10, λίγα άτομα βρίσκονται στο Κύτταρο. Στις 20:10 οι πόρτες ανοίγουν. Ready for a new sensation.

Στις 20:30 στην σκηνή εμφανίζονται οι The Silent Wedding. Η Heavy/Power Metal μπάντα έχει 45 λεπτά στη διάθεσή της, τα οποία και αξιοποιεί πλήρως, παρουσιάζοντας 10 κομμάτια: ”A Living Experiment”, ”Shadows and Dust”, ”What Lies Beyond”, ”The Return ”To Ithaca””, ”Insanity”, ”Closer to the End”, ”Silence”, ”Loneliness”, ”A Dream of Choices”, ”In Vitro”. Σπουδαία τεχνική κατάρτιση, πολύ καλός ήχος, αρκετά ικανοποιητική σκηνική παρουσία και άψογη η επικοινωνία τους με το αριθμητικά μικρό κοινό. Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση είναι μικρή, δεν πτοούνται στο ελάχιστο- ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ο Marios K. (Vocals) προλογίζει πολύ όμορφα κάθε φορά το τι ακολουθεί, βάζοντάς μας στον κόσμο τους, είναι εντυπωσιακός. Το κυριότερο; Χαίρονται γι’αυτό που κάνουν. Και αυτό φαίνεται, βγαίνει στους fans, κι έτσι δημιουργείται μια ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση σε άπαντες τους παρευρισκομένους, fans και μη. Η ώρα κυλά πολύ ευχάριστα και σίγουρα κερδίζουν νέους ακόλουθους. Ψιλοπραγματάκια φυσικά και μπορούν να βελτιωθούν here and there, έτσι ώστε να ανέβει και συνολικά η ποιότητά τους, αλλά η γενική αίσθηση που αφήνουν είναι θετική και με το παραπάνω. Kudos.

Η ώρα είναι 21:45 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Progressive Metal masters, Threshold. Ζωή, Κοινωνία, Φιλοσοφία, Πολιτική διαφθορά, Προσωπική ελευθερία. Το ”Slipstream” είναι ένα α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, η γνώση των μελλούμενων έφερε μόνο θλίψη στον ”The Man Who Saw Through Time”, το ”Sunseeker” αποτελεί στάση ζωής. Ο κακός χαμός στο ”Long Way Home” και ο ανθρώπινος πόνος κυριαρχεί στο ”The Shire (Part 2)”. Αργά ή γρήγορα όλοι χανόμαστε στην καταιγίδα και μας χτυπάει η ”Snowblind”, ”Mission Profile” και η επιβολή της ελευθερίας τελικά αναιρεί την ίδια την ελευθερία- ”Pilot in the Sky of Dreams”, ΡΕ. Όταν βρίσκεις την αδελφή ψυχή σου, τα λόγια φαίνονται ”Hollow”, απέναντι στην αδικία φωνάζουμε πως είμαστε ”Innocent”και στην κορυφή φτάνεις την σωστή στιγμή, όπως  τα ”Stars and Satellites”. Από τις ”Ashes” ερχόμαστε, εκεί καταλήγουμε και νομίζουμε πως είμαστε σε μια πορεία προς την πρόοδο. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- ”Lost in Translation”, μόνο κλάμα, όλοι ζούμε κουβαλώντας το βάρος ”Small Dark Lines”. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά μικρό κοινό και πανέμορφη, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Steve Anderson (Bass) οπλοφορεί και πυροβολεί, ο Johanne James (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Richard West (Keyboards) μας μαγεύει άπαντες, ο Karl Groom [Guitars (lead)] είναι μια μουσική ιδιοφυΐα. Glynn Morgan (Vocals), μορφάρα. We think we’re on a march of progress.

Setlist

Slipstream

The Man Who Saw Through Time

Sunseeker

Long Way Home

The Shire (Part 2)

Snowblind

Mission Profile

Pilot in the Sky of Dreams

Hollow

Innocent

Stars and Satellites

Ashes

 

Lost in Translation

Small Dark Lines

Η Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Threshold, με 14 κομμάτια και σε 2 ώρες, καθάρισαν τις ψυχές μας και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν την κορυφή του Progressive Metal. Still this sky is precious to defend.

More from Theodore Kritikos
Kamelot, Sunburst @Gagarin 205, Παρασκευή 10/11/17
Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Έφτασε η μέρα που για 1η φορά παρακολουθώ...
Read More
One reply on “Threshold, The Silent Wedding @Κύτταρο, Κυριακή 12/11/17”

Comments are closed.