Αφιέρωμα | Thirty Seconds to Mars

Οι Thirty Seconds to Mars θα βρίσκονται στην σκηνή του Terra Vibe ως καλεσμένοι της Didi Music στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Η ανακοίνωση αυτή ταρακούνησε τα μουσικά δρώμενα της χώρας καθώς, δικαιολογημένα, η αμερικανική μπάντα βρίσκεται στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας ήδη από το 1998.

Όλα ξεκίνησαν με τους αδερφούς Leto [Jared Leto (κιθάρα και φωνή, Shannon Leto (drums)] οι οποίοι ήδη από την παιδική τους ηλικία ήξεραν ότι θα αφιερωθούν στη μουσική. Τους συνοδεύει ο Tomo Μiličević (κιθάρα – μπάσο) και το τρίο, όχι άδικα, θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει επάξια το stadium rock. Προερχόμενοι λοιπόν από το Los Angeles της California η μπάντα έχει στο ενεργητικό της τέσσερα studio albums, εκ των οποίων το τελευταίο “Love, Lust, Faith and Dreams” (2013) αναδείχθηκε σε μεγάλη εμπορική επιτυχία και τον Σεπτέμβριο του 2014 η μπάντα μετρούσε παγκοσμίως 15 εκατομμύρια πωλήσεις.

Thirty Seconds to Mars - Φωτογραφία από την σελίδα τους στο Facebook
Thirty Seconds to Mars – Φωτογραφία από την σελίδα τους στο Facebook

Εδώ βέβαια δεν θα ξεχάσω να υμνήσω και την εξαιρετική ταινία “Dallas Buyers Club” για την οποία οι δύο συγκλονιστικοί πρωταγωνιστές της (Matthew McConaughey και Jared Leto) απέσπασαν τα Όσκαρ πρώτου και δεύτερου ανδρικού ρόλου αντίστοιχα. Και το αναφέρω γιατί ο leader των 30 Seconds to Mars είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένος και υποστηρικτής πολλών ακτιβιστικών δράσεων. Μεταξύ άλλων ως μπάντα ξεκίνησαν το εγχείρημα abeautifullie.org το οποίο συγκέντρωνει χρήματα για περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και άλλους σκοπούς με στόχο την ανακούφιση και βοήθεια θυμάτων φυσικών καταστροφών σε όλο τον κόσμο.

Επιστρέφοντας στη μουσική διαδρομή τους όμως οφείλω να τονίσω ότι οι Thirty Seconds to Mars γνωρίζουν πως να ικανοποιούν το απανταχού κοινό τους. Πολλοί και πολλές έχουν συγκρίνει τον ήχο τους με εκείνον των Tool ή των U2, ωστόσο εγώ κρατώ μικρό καλάθι. Αδιαμφισβήτητο είναι βέβαια ότι το concept των albums τους και οι στίχοι είναι ιδιαίτεροι και χρήζουν της προσοχής μας, καθώς διατρέχονται από φιλοσοφικά / υπαρξιακά χαρακτηριστικά και την “εμμονή” τους στην experimental μουσική. Ας συμπληρώσω εδώ ότι εγκατέλειψαν την EMI ύστερα από δικαστικές διαμάχες και συνεργάστηκαν με την Universal, γυρίζοντας μάλιστα το ντοκυμαντερ Artifact (2012) για την ίδια υπόθεση.

Τι να περίμενουμε; Μπόλικο alternative rock, με δόσεις electronica και πρέζες progressive, δυναμική και αλληλεπιδραστική επικοινωνία και μία μπάντα που θα μας κάνει να ανακαλύψουμε τον λόγο για τον οποίο από το 2003 και μετά- που σταθεροποιήθηκε το line-up της- βρίσκεται συνεχώς μπροστά μας. Ραντεβού στα τέλη του Σεπτέμβρη.

More from Katerina Stamatopoulou

Wovenhand & Moa Bones – Fuzz Club

Ήταν Τετάρτη, 08/10. Ήμασταν στο Fuzz Club. Ο κόσμος πολύς. Περιμέναμε επί...
Read More