The Sisters Of Mercy + A.A. Williams @ Gazi Music Hall, 13/09/19 //

Τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη εμφάνισή τους, στον ίδιο χώρο, οι Sisters Of Mercy δίχασαν το κοινό με την παρουσία τους. Οι μισοί ικανοποιήθηκαν που ακόμα στέκονται στα πόδια τους και οι υπόλοιποι μισοί έμειναν ανικανοποίητοι για τον ίδιο λόγο. Το θέμα είναι πόσο ψηλά μπαίνει ο πήχης των προσδοκιών κάθε φορά ..

Η φετινή συναυλιακή σεζόν ξεκίνησε με τη συναυλία των She wants Revenge τον Αύγουστο και τους Sisters of Mercy, οπότε το dark ποδαρικό της χρονιάς είναι γεγονός. Ο τίτλος βέβαια του dark είναι περισσότερο παρόν παρά το dark από την τωρινή μουσική παρουσία των Sisters of Mercy. Το γοτθικό έχει δώσει τη θέση του σε πιο μέταλ δυναμική ήχου και αυτό έγινε και την Παρασκευή. Από το παρουσιαστικό της μπάντας έως τον ήχο τους, το σκοτεινό παρελθόν έχει αποκηρυχθεί.

Η έναρξη της βραδιάς έγινε με την A.A.Williams και το dark folk του ντεμπούτου άλμπουμ της με το όνομά της. Οι διθυραμβικές κριτικές σχετικά με το ήρεμο αλλά δυνατό της μουσικής της παρουσίας, δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν στα αυτιά μου. Κάτι το κοινό που έμοιαζε να μη το αφορά πολύ τι είχε να πει η Βρετανή, κάτι το υποτονικό που στις ζωντανές εμφανίσεις μπορεί να γίνει μονότονο, η  Williams δεν κατάφερε να μας κρατήσει συγκεντρωμένους. Τα σαρανταπέντε λεπτά του σαπόρτ ήταν, όπως έδειξαν τα πράγματα, πολλά, σίγουρα όμως θα της δώσουμε την ευκαιρία που πρέπει, με ακουστικά και συγκέντρωση.

Στις δέκα και μισή ο χώρος είχε γεμίσει από οπαδούς των Sisters, όλων των ηλικιών, και ο εξώστης αναγκάστηκε να ανοίξει. Η μπάντα μπήκε δυναμικά με το More και συνέχισε με ο Crash And Burn και Alice. Γυαλιά ηλίου, φωσφόριζέ μπλουζάκια, μέταλ attitude από Ben Christo και Dylan Smith. Ο Doktor Avalanche αναβαθμισμένος με τα δαγκωμένα μήλα του υπό το χειρισμό του πάντα αξιόπιστου και ενθουσιώδη Ravey Davey.

Αρκετά κομμάτια, όπως το Marian, χαθήκαν από τα αυτιά μας, ίσως κάποιων δυσκολιών στον ήχο αλλά το βασικό ερώτημα της βραδιάς ήταν: που είναι ο Eldritch ;;

Κάπου στα δεξιά της σκηνής, τραγουδώντας το Flood II πεσμένος κάτω και υποβασταζόμενος για να σηκωθεί. Η παρουσία των Christo και Smith αναπλήρωσαν κατά πολύ το φωνητικό και παρουσιαστικό κενό του Eldtrich.

Tο encore με τα Temple Of Love, Vision Thing  και This Corrosion, που περιμέναμε να ακούσουμε εξαρχής, φάνηκαν να ενθουσιάζουν το κοινό και η συναυλία έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Στο δρόμο της επιστροφής, τα σχόλια ήταν πολλά και αντιθετικά. Νομίζω πως όλοι συμφωνήσαμε πως ανάλογα με τις προσδοκίες μας ικανοποίησε ή όχι η εν έτη 2019 παρουσία των Sisters. Μοιάζει όμως αξιοσημείωτο, πως μια μπάντα που έχει να βγάλει νέο υλικό τα τελευταία 30 χρόνια, συνεχίζει να αγαπιέται τόσο παθιάρικα όπως οι Sisters. Και αυτό πάντα σώζει την οποιαδήποτε μέτρια συναυλία.

Setlist

 1. More
 2. Ribbons
 3. Doctor Jeep / Detonation Boulevard
 4. Crash and Burn
 5. No Time to Cry
 6. Alice
 7. First and Last and Always
 8. Marian
 9. We Are the Same, Susanne
 10. Dominion / Mother Russia
 11. Instrumental
 12. Something Fast
 13. I Was Wrong
 14. Flood II

Encore:

 1. Temple of Love
 2. Vision Thing

This Corrosion

Written By
More from Maria Lezgi

WOVENHAND + Emma Ruth Rundle @ 13/05/2017 // Fuzz Live Music Club

Υπέροχοι Wovenhand, μυσταγωγικοί και ατμοσφαιρικοί, σε ένα κατάμεστο fuzz. Περίπου τρία χρόνια...
Read More