Tankard, Riffobia, Speedrush @Κύτταρο, Σάββατο 27/01/18

Η Γιορτή του alcohol είναι σήμερα. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Tankard, Σάββατο 27/01/18 και στο Κύτταρο έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος. Στις 20:00 οι πόρτες ανοίγουν. Chemical invasion!

Στις 20:20 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Speedrush, μια Thrash/Speed Metal μπάντα, η οποία αξιοποιεί πλήρως τα 45 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας 9 κομμάτια: ”Speedrush”, ”Into the Abyss”, ”Freaks of Nature”, ”Malevolent Torture”, διασκευή το ”Rotten to the Core” των Overkill, ”Reprisal Steel”, ”Passive Aggression”, διασκευή το ”C.O.T.L.O.D.” των Testament, ”Plague Storm”. Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα, πολύ καλό ήχο, προσεκτική, μα και take-no-prisoners σκηνική παρουσία και θερμή επικοινωνία  με το μικρό αριθμητικά κοινό. Γενικά, βγάζουν μια πηγαία αλητεία, ο κόσμος περνάει μια χαρά, το moshing ξεκινά και η ώρα κυλάει νερό. Κάνουν πολλά παραπάνω από το να ζεσταίνουν απλώς τους σβέρκους- η τοποθέτησή τους σε υψηλότερη θέση στο billing είναι επιβεβλημένη. Αδυνατώ να βρω κάποιο μελανό σημείο, οπότε η συμβουλή που δίνω, όσο cliché και να ακούγεται, είναι η συνέχιση της σκληρής δουλειάς που ρίχνουν- κάτι το οποίο φαίνεται και με το παραπάνω-, προκειμένου σε μελλοντικό χρόνο να κάνουμε λόγο για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, σε κάθε τομέα. Keep it up, λοιπόν.

21:20 και οι Riffobia, Thrash Metal μπάντα, ανεβαίνουν στην σκηνή. Στα 45 λεπτά που τους διατίθενται, παρουσιάζουν 10 κομμάτια: ”Ritual”, ”Endless Agony”, ”Pestilence”, ”War Machine”, ”Condemned”, ”Total Decay”, ”Death from Above”, ”L.T.A.T.”, ”Under Pressure” και διασκευή το ”Spirit in Black” των Slayer. Ok. Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα και μια χαρά ήχο, στην επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετό κοινό υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωσης, αλλά η σκηνική παρουσία… Πολλή στατικότητα, ρε παιδί μου. Και, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Έχουν δυναμικό υλικό- από κάτω το moshing δίνει και παίρνει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους-, δεν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ συμβαίνει κάτι ανάλογο και πάνω στην σκηνή. Αμηχανία; Ίσως. Σε γενικές γραμμές, ok, βρίσκονται σε καλό δρόμο, το ”ok” όμως δεν αρκεί- η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που επιζητούμε, γιατί πολύ απλά αυτή είναι που κάνει τη διαφορά. Όπως και να’χει, η βελτίωση των παραπάνω τομέων συνεπάγεται και γενικότερη ποιοτική αναβάθμιση, οπότε για την ώρα αναμένουμε. Potential υπάρχει.

Η ώρα είναι 22:25 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Thrash Metal, Tankard. Αλκοολισμός, Κοινωνία, Ζωή, Αντι-φασισμός, Αντι-ρατσισμός, Humour. ”One Foot in the Grave”, το γκρίζο μαλλί είναι δύναμη, το Απόλυτο hangover λαμβάνει χώρα ”The Morning After” και η πολυπόθητη zombie apocalypse πραγματοποιείται στο ”Zombie Attack”. Το ”Not One Day Dead (But Mad One Day)” αποτελεί στάση ζωής και στο ”Rapid Fire (A Tyrant’s Elegy)” ο αδίστακτος δικτάτορας κάνει τα πάντα για την ενίσχυση της αυταρχικής εξουσίας του. Από δω και στο εξής, θεσπίζουμε κανόνα να μην πίνουμε πριν από shows, αλλά ”Rules for Fools”- ”Die with a Beer in Your Hand”, ΡΕ! Το ”Minds on the Moon” είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, ”R.I.B. (Rest in Beer)”, με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Αναγκάζεσαι να ”Pay to Pray”, αφού η θρησκεία είναι μια τεράστια βιομηχανία, ο κακός χαμός στο ”Metaltometal”, ξύλο μέχρι θανάτου στο(ν) ”Rectifier”. Όλοι κρύβουμε μέσα μας ”The Beauty and the Beast”. Την μπύρα μας τη θέλουμε chemical-free και αντιστεκόμαστε στην ”Chemical Invasion” και στο ”Freibier” γίνεται το σώσε. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- ο σκανταλιάρης ”Alien” είναι a pain in the ass, ”A Girl Called Cerveza” σε ξεγελάει και σου κλέβει και τις μπύρες, ”(Empty) Tankard”, πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετό κοινό και ισοπεδωτική, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- ο Olaf Zissel (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Andy Gutjahr (Guitars) οπλοφορεί και πυροβολεί, ο Frank Thorwarth (Bass, Vocals) παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του και ο Gerre (Bass, Vocals) είναι μορφάρα. Freibier für alle, sonst gibts Krawalle.

Setlist

One Foot in the Grave

The Morning After

Zombie Attack

Not One Day Dead (But Mad One Day)

Rapid Fire (A Tyrant’s Elegy)

Rules for Fools

Die with a Beer in Your Hand

Minds on the Moon

R.I.B. (Rest in Beer)

Pay to Pray

Metaltometal

Rectifier

The Beauty and the Beast

Chemical Invasion

Freibier

 

Alien

A Girl Called Cerveza

(Empty) Tankard

Η Eat Metal Records διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Tankard, σε 1 ώρα και 45 λεπτά και με 18 κομμάτια, μας περιέλουσαν με τόνους alcohol και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Thrash Metal. Empty tankard!

More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ DESTRÖYER 666 LIVE

Η ανακοίνωση του ερχομού των Αυστραλών Deströyer 666 (a.k.a. D.666) ταρακούνησε τους λάτρεις του...
Read More