Speedblow | Bus @An Club

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Bus να εμφανίζονται επί σκηνής κατά τις 9:20. Δυστυχώς, το Αν ήταν μισογεμάτο εκείνη την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε πολύς κόσμος την ευκαιρία να ακούσει τη βγαλμένη από άλλη εποχή μουσική αυτής της μπάντας. Με εμφανείς σαμπαθικές επιρροές, όλα τα κομμάτια τους έδεναν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα κλίμα μεταλλικό, μελωδικό και σκοτεινό. Πολύ ωραία φωνητικά από τον τραγουδιστή ο οποίος είχε μια χροιά πολύ παλιακή και ιδιαίτερη. Ο ήχος στο χώρο ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε στο να γνωρίσουμε καλύτερα τη μουσική τους. Αν εξαιρέσουμε τη μέτρια σκηνική παρουσία τους, η οποία υποβαθμίζει τη δουλειά που έχουν κάνει ως μουσικοί, οι Bus μας ταξίδεψαν με τους ήχους τους σχεδόν 40 χρόνια πίσω.

IMG_3608

BUS

Η συνολική αίσθηση που άφησαν προμηνύει ότι ο επερχόμενος δίσκος τους θα αξίζει, και με το παραπάνω, να μπει στη δισκοθήκη μας. Τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά σειρά ήταν τα:

 1. Fallen
 2. Masteroid
 3. N.B.V
 4. Forever Grey
 5. Withered Thorn
 6. Over the Hills
 7. Hunt.

Σίγουρα οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν πολύ καλές και σίγουρα θα έχουν να μας παρουσιάσουν πολύ περισσότερα στο μέλλον. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό το σύντομο μουσικό ταξίδι στο παρελθόν που ο κάθε ρομαντικός μεταλάς πιστεύω ότι εκτίμησε λίγο παραπάνω.

IMG_3618

BUS

Η ώρα έδειχνε 11:10 όταν οι Speedblow πήραν θέση επί σκηνής. Η ατμόσφαιρα παρεΐστικη και το κλίμα πάρα πολύ ευχάριστο, όλες οι προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό live πληρούνταν.

Η σκηνή του An πήρε φωτιά άμα τη εμφανίσει τους, με τη μπάντα να δίνει ένα δυναμικό παρών μετά από κάποιο καιρό απουσίας από τις ζωντανές εμφανίσεις. Με αμείωτο ενθουσιασμό και ένταση, έπαιξαν για περίπου 1.30 ώρα ξεσηκώνοντας τον κόσμο που είχε πια μαζευτεί στο χώρο. (Κάπου εδώ να αναφέρουμε και πάλι ότι ο ήχος ήταν εξαιρετικός και κατά την εμφάνιση των Speedblow)

IMG_3841

Speedblow

IMG_3972

Speedblow

Μέσα από τα κομμάτια τους φαίνονται οι ποικίλες επιρροές τους από όλο το φάσμα του μέταλ και των διαφορετικών υποειδών του (heavy, doom, stoner, +more…). Οι IronMaidenικές δισολίες και groovάτα σημεία, σε συνδυασμό με τα brutal φωνητικά του Νίκου δίνουν ένα ξεχωριστό ύφος στο συγκρότημα. Έτσι, οι Speedblow, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν ήχο και ένα στυλ που τους ταιριάζει πολύ και το υποστηρίζουν 100%. Χειμαρρώδης σκηνική παρουσία από όλη τη μπάντα που φάνηκε να το διασκεδάζει όσο δεν πήγαινε άλλο, γεγονός το οποίο είναι πάρα πολύ θετικό γιατί όλη αυτήν την ενέργεια τη δέχεται το κοινό και αυτή συνιστά ένα επιτυχημένο live. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν χημεία, είναι απόλυτα εμφανές και αυτό είναι και το βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης μπάντας τόσο στο στούντιο όσο κι επί σκηνής.

IMG_3880

Speedblow

Τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν:

 1. Intro (Enter the storm)
 2. Silence is Breaking
 3. Lower ahead
 4. Blood of the innocent
 5. Rise from the ashes
 6. Starting to heal
 7. March of the underworld
 8. Visions of demise
 9. Black souls
 10. Prey on mankind
 11. As night becomes day
 12. Doors to redemption
 13. Last of the fools
 14. Black sky
 15. Thrones of blood
 16. Where the brave may live forever
 17. Black fire

Εν κατακλείδι, είδαμε άλλο ένα πολύ καλό live από τους Speedblow οι οποίοι ποτέ δεν απογοητεύουν το κοινό τους. Μας έκαναν να περιμένουμε εναγωνίως τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, αλλά και την επόμενη ζωντανή τους εμφάνιση!

IMG_3851

Speedblow

Tags from the story
, ,
More from Pelagia Vouidaski

DOWNLOAD Festival Paris 10-12/06/2016

Άρθρο και φωτογραφίες: Πάνος Κορδάτος DAY 1 Ένα από τα μεγαλύτερα rock...
Read More