Sleepin Pillow + opening act: Stiko & Wag @ 23.12.2016 // Fuzz Live Music Club

Οι Sleepin Pillow, μία από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της χώρας, παρουσιάζουν τα τραγούδια από το νέο τους album, “The Past is Already Here” σε μια μοναδική βραδιά!

H εξαμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη θα ανέβει παραμονές Χριστουγέννων στη σκηνή του Fuzz Live Music Club για μια ιδιαίτερη συναυλία-παρουσίαση του τέταρτου album τους και αναμένεται να δούμε ένα ατμοσφαιρικό live αντίστοιχο του νέου The Past is Already Here, που ο γνήσιος αισθησιασμός άλλων εποχών ακούγεται σε όλα τα κομμάτια όπως στα Radical και Athens.

Η παρέα του Βορρά -οι Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman- χαρακτηρίζεται από ποικιλία ήχου και μελωδιών. Καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική κι ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop κι αγγλόφωνο στίχο. Η δισκογραφία τους που αποτελείται από τους : “Apples on an Orange Tree” [2008],“Superman’s Blues” [2010],“This world is over, it’s time for a new one” [2014] EP,“The Past is Already Here” [2016], στηρίζεται πάνω στον διάλογο των δυτικών και ανατολικών στοιχείων. Το “The Past is Already Here”, με 7 τραγούδια και 1 instrumental, δεν αποτελεί εξαίρεση. Συνδέει ρεμπέτικες αναφορές, ηλεκτρικούς rock ήχους, δυτική και ανατολική κουλτούρα. Ό,τι φαίνεται ως αντιθετικό, στα κομμάτια του The Past is Already Here συνδιαλέγονται αντιπροσωπεύοντας τον πρωταρχικό διάλογο του κλασικού με το μοντέρνο, του παρελθόντος με το παρόν.

Όλος ο δίσκος των Sleepin Pillow είναι ένας δίσκος δήλωση. Υπονοεί την κυκλική ροή που χαρακτηρίζει την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας και την τάση των λαθών της κοινωνίας μας να επαναλαμβάνονται. Ενδεικτικός κι ο τίτλος του που ξεκαθαρίζει την αμεσότητα των καιρών που ζούμε και υπενθυμίζει πως το παρελθόν συνήθως έχει την τάση να εμφανίζεται άλλοτε σαν φάρσα, άλλοτε σαν τιμωρία και σπανιότερα σαν διδαχή. Οι στίχοι, δυνατοί κι εμφανώς συνειδητοποιημένοι, περιγράφουν αλλά και στηλιτεύουν νέα ήθη και αξίες, τους καταναγκασμούς και τη συναισθηματική βία που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Έντονες οι αναφορές σε κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα, θέματα που μας αφορούν διαχρονικά και τείνουν να εμφανίζονται στη πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού με διάφορες μορφές. Ταυτόχρονα καλούν σε πράξεις προκειμένου να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Οι άνθρωποι οφείλουν και πρέπει να αλλάξουν στάση ζωής, ν’ αναθεωρήσουν το αξιακό τους σύστημα προκειμένου να απελευθερωθούν από τις ολέθριες συνέπειες των επαναλαμβανόμενων λαθών.

Πρόκειται για ένα δίσκο δήλωση για τους Sleepin Pillow. Έναν δίσκο σταθμό στην πορεία τους, που σε όλη τη διάρκεια της γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ’ αυτές των psychedelic 70’s και indie 90’s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.
Αναμένουμε ένα live όπου οι post rock ήχοι θα αναμιγνύουν το παραδοσιακό με το ηλεκτρονικό, και η συνοδεία του light show και του οπτικού background θα ολοκληρώνει το ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Stiko & Wag ειναι τα δύο μέλη των Antilopes απο την Αθήνα που συνεργάζονται στα πεδία του djing και της μουσικής παραγωγής. Έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους σε ορισμένα απο τα μεγαλύτερα stage της Ελλάδας. ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Panda Dub, L’Entourloop , Frenic, Kill Emil, Mononome, Billa Qause, Hashfinger κ.α. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Ep με τίτλο ”NRGLS” σε εμφανές tribal-oriental ύφος!

Info
Εισιτήρια προπωλούνται, προς 10 ευρώ (το ένα) και 18 ευρώ (τα δύο): τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Sevn Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 12 ευρώ.

Sleepin Pillow + opening act: Stiko & Wag

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Επικοινωνία:

Παπαπετρίδης Άγγελος (Enter Events)
Mob 1: 6946 | 826531
Mob 2: 6980 | 508752
E-mail 1: [email protected]
E-mail 2: [email protected]
Skype: aggelos.papapetridis

Θωμάς Μαχαίρας (Fuzz Productions) / [email protected] & [email protected] / 6936 161979

Γιάννης Λυμπέρης (Fuzz Productions) / [email protected] / 6973 798192

Written By
More from Maria Lezgi

The best of JETHRO TULL Performed by IAN [email protected] 01-10-2016, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Οι Jethro Tull σχηματίστηκαν το 1967 στο Λούτον της Αγγλίας, τότε που...
Read More