Skoll (Arcturus): ”Έχουμε Όλη τη Διάθεση να Μείνουμε Εδώ Γύρω και να σας Μεταφέρουμε Μακριά από τα Σκατά, να σας Ταξιδέψουμε σε Διαστάσεις που θα Παραμείνουν Άγνωστες για Πολλά Χρόνια!”

Στα πλαίσια της συναυλίας των Arcturus την Παρασκευή 12/01/18 στο Temple, το Sinavlia.gr είχε την τιμή να μιλήσει με τον Skoll (Bass), να αναλύσει το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της μπάντας, με τον μοναδικό, από-άλλη-διάσταση τρόπο του, και να μας προετοιμάσει για το τι θα παρακολουθήσουμε live  σε λίγο καιρό.

Hi there!

Haha, λοιπόν η σημερινή μας πρόβα κατέληξε σε interview time! 🙂
Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και ο ICS (σ.σ.: Vortex) δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Παρεμπιπτόντως γράφω εγώ, ο Hugh, με έναν κουρασμένο Sverd δίπλα μου να αράζει.

Επιτέλους, η Αθήνα, Ελλάδα θα βιώσει την εμπειρία να παρακολουθήσει ζωντανά τους Arcturus!
To “Arcturian”(2015) είναι μία θριαμβευτική επιστροφή. Τι συνέβη στο στρατόπεδο των Arcturus μεταξύ 2005-2015; 10 χρόνια ανάμεσα σε δύο κυκλοφορίες είναι αρκετός καιρός.

Oh, απλά καθόμασταν και κοιτάγαμε το χρώμα του τοίχου να ξεθωριάζει… Haha, σοβαρά, αυτά τα δέκα χρόνια πέρασαν τρομακτικά γρήγορα.
Καταρχάς, αφού κάναμε κάποια shows τριγύρω για περίπου 2 χρόνια, μετά το διαλύσαμε για τα επόμενα 3. Οι οικογένειες, οι κανονικές μας δουλειές και κάποια άλλα hobbies συμπλήρωσαν τον διαθέσιμο χρόνο μας. Ο Sverd έχτισε ένα σπίτι, εγώ έκανα κάποια projects πάνω σε μηχανές- ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα.

Θα ήθελα να μάθω πώς νιώσατε όταν πάρθηκε η απόφαση να περιοδεύσετε ξανά το 2011.

Σαν να μου παίρνουν πίπα, καθώς τρώω ένα χειροποίητο παγωτό βανίλια με αλμυρή, καραμελωμένη επικάλυψη μάλλον (σ.σ.: Άκου δω progressive συνδυασμός!).
Αφού είχαμε την μπάντα σε μία απόσταση ασφαλείας, αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι οι Arcturus ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Δεν υπήρχε το <<πάμε σε κάποια άλλη μπάντα>> να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας. Απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Φυσικά ήταν υπέροχο συναίσθημα να έχουμε την μπάντα σε προτεραιότητα ξανά.

Επιστρέψατε το 2011, αλλά σας πήρε 4 χρόνια για να μπείτε στο studio ξανά. Πως κι έτσι;

Πήρε μόλις 2 χρόνια να συλλέξουμε το υλικό και μετά ακόμα 2, ώστε να γίνει όλη η δουλειά του studio. Uhm, ναι…

Οι Arcturus  ξεκίνησαν σαν μία Atmospheric Black Metal μπάντα, ενώ τώρα είστε οι masters του Avant-garde Progressive Metal. Ήταν κάτι που επιδιώξατε σκόπιμα ή είναι η φυσική εξέλιξη του ήχου σας?

Haha, ναι, είμαστε οι masters! 🙂
Παίζουμε τη μουσική που μας βγαίνει φυσικά. Μπορούμε να πούμε ότι επηρεαζόμαστε από τις ελπίδες και τα όνειρα που έχουμε. Είναι φυσική εξέλιξη all the way, baby.

Νιώθω ότι ο ήχος σας δέχεται έμπνευση από διάφορα πράγματα, με τις ταινίες να είναι ένα παράδειγμα. Έχει βάση η υπόθεσή μου?

Ναι, ίσως, αλλά περισσότερο από τις ταινίες που φτιάχνουμε στο μυαλό μας όσο εξελισσόμαστε.

Ο κόσμος μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Οικονομική κρίση, άνθρωποι που φεύγουν από τις χώρες τους για να αποφύγουν βομβαρδισμούς, ρατσισμός και μίσος που αυξάνεται… Υπάρχουν ακόμα οι Αρκτουριανοί να μας προστατεύσουν?

Οι Αρκτουριανοί δεν φεύγουν. Έχουμε όλη τη διάθεση να μείνουμε εδώ γύρω και να σας μεταφέρουμε μακριά από τα σκατά, να σας ταξιδέψουμε σε διαστάσεις που θα παραμείνουν άγνωστες για πολλά χρόνια!

Πολλά σχήματα αναφέρουν τους Arcturus ως επιρροή στον ήχο τους. Σας κολακεύει αυτό ή νιώθετε ένα επιπλέον βάρος?

Φυσικά, είναι υπέροχο να αναφερόμαστε σαν επιρροή σε άλλους ανθρώπους!
Δεν είναι εύκολο να παράγεις νέο υλικό, αλλά αυτό έχει να κάνει με τα standards που βάζουμε εμείς στους εαυτούς μας. Σίγουρα δεν γίνεται ευκολότερο με τα χρόνια. Πόσες φορές μπορείς να επαναδημιουργήσεις τον εαυτό σου;

Πείτε μου τα μελλοντικά σας πλάνα. Ελπίζω να μην περιμένουμε πολύ για καινούριο υλικό.

Λοιπόν, αρχικά θα παραιτηθούμε από τις κανονικές μας δουλειές και θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε full time την μπάντα. Τον περισσότερο χρόνο του 2018 θα τον σπαταλήσουμε στο επόμενο album και, μόλις τελειώσει, θα κάνουμε παγκόσμια περιοδεία το 2019.
Μισό λεπτό. Fuck! Άρχισα να ονειρεύομαι πάλι.
Ahem, έχουμε ηχογραφήσει ένα τραγούδι. Έχουμε αρκετά riffs και ιδέες για ένα μεγάλο μέρος ενός νέου album. Στόχος μας είναι να κάνουμε πολλά κατά τη διάρκεια του 2018. Θα υπάρχουν φυσικά και κάποια shows και festivals εδώ και εκεί.

Σε δύο εβδομάδες δεν θα αφήσετε τίποτα όρθιο στην Αθήνα, Ελλάδα. Τι να περιμένουμε από αυτή τη συναυλία?

Θα παίξουμε σίγουρα κάποια κομμάτια που έχουμε καιρό να παίξουμε. Αναμένω να έχω day off από τη δουλειά την επομένη. 🙂
Be seen’ ya there!

Guys, ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ξέρω ότι η συναυλία θα είναι εκρηκτική. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα πολύ να ακούσω ζωντανά το “My Angel”- σας ακολουθώ από την αρχή οπότε δεν μπορείτε να με παρεξηγήσετε, hehe!

Συγνώμη που θα σου το πω, αλλά μάλλον δεν θα ακούσεις ποτέ live το “My Angel”.
Cheers dude!

Tags from the story
, ,
Written By
More from Ghost Writer
Arcturus, Diablery, Borderline Syndrome @Temple, Παρασκευή 12/01/18
Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και το το διαστημόπλοιο από την πέμπτη διάσταση προσγειώθηκε...
Read More
0 replies on “Skoll (Arcturus): ”Έχουμε Όλη τη Διάθεση να Μείνουμε Εδώ Γύρω και να σας Μεταφέρουμε Μακριά από τα Σκατά, να σας Ταξιδέψουμε σε Διαστάσεις που θα Παραμείνουν Άγνωστες για Πολλά Χρόνια!””