Shawter (Dagoba): ”Δεν γνωρίζω ακόμα πόση ώρα θα μπορέσουμε να παίξουμε, αλλά σίγουρα θα δώσουμε το 100% της μανίας μας στην σκηνή.”

Στα πλαίσια της συναυλίας των Dagoba με Vader και Kreator την Κυριακή 21/01/18 στο Piraeus 117 Academy, το Sinavlia.gr είχε την τιμή να μιλήσει με τον Shawter (Vocals, Samples) για το τι μας περιμένει από αυτήν, να αναλύσει τον τρόπο σύνθεσης υλικού, αλλά και να αποκαλύψει τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας.

Καλησπέρα Shawter, σε περίπου ένα μήνα θα παρακολουθήσουμε live τους Dagoba και είμαι πολύ ενθουσιασμένος!
Καταρχάς, πες μας μερικά πράγματα σχετικά με την σύνθεση του καινούριου “Black Nova” (2017). Πώς δουλεύετε όταν είναι ώρα για μία νέα κυκλοφορία;

Καλησπέρα! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την επερχόμενη περιοδεία με τους Kreator και τους Vader μαζί. Θα είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι φανταστικά!
Σχετικά με την διαδικασία σύνθεσης, συνήθως γράφω πρώτα τα riffs και τα Drums ,έπειτα προσθέτω τα ορχηστρικά και τα industrial μέρη και στο τέλος τους στίχους.
Για το συγκεκριμένο album μου πήρε περίπου 4 μήνες να συνθέσω και να σχεδιάσω κάθε τραγούδι, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Ήμασταν ακόμα σε περιοδεία τότε, οπότε συγκεντρωνόμουν σε αυτό όποτε ήμουν εκτός σκηνής.
Κατά την σύνθεση περνάω πολύ καλά, απλά το αγαπάω, το βρίσκω πολύ χαλαρωτικό. Απλά κάνω αυτό που αγαπώ και είμαι ειλικρινής.

Πώς αποφασίσατε να ηχογραφήσετε το “Black Nova” (2017) στο Eagle Black Studio, στο σπίτι σου στη Μασσαλία; Έχετε κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν;

Βασικά έχουμε ηχογραφήσει τα τελευταία 3 albums εκεί. Έχω το studio μου (Eagle Black Studio) δέκα χρόνια τώρα και είναι είναι λιγότερο αγχωτικό και πιο οικονομικό για την μπάντα να ηχογραφεί στο σπίτι. Επίσης, κάνω παραγωγές για μερικές μπάντες καμιά φορά.

Κυκλοφορήσατε το “Black Nova” (2017) μέσω της παντοδύναμης Century Media Records. Πώς νιώθεις που είσαι μέρος αυτής?

Μου δίνει κίνητρο να είμαι μέρος μίας τέτοιας μεγάλης εταιρίας. Δουλεύουν πολύ καλά, έχουν πολλές άκρες στην Metal κοινότητα, και είμαστε πολύ περήφανοι που μας εμπιστεύονται. Γνωρίζουμε ότι το πιο δύσκολο σημείο είναι τώρα: Να ανταποδώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη.

Το ”Post Mortem Nihil Est” (2013) είναι μία top κυκλοφορία για εκείνη τη χρονιά και ο high profile Spiros Antoniou των Septicflesh ανέλαβε το Artwork. Φέτος συνεργαστήκατε ξανά μαζί του για το Artwork του “Black Nova”(2017). Τι σας οδήγησε σε αυτή τη συνεργασία;

Oh, είμαστε φίλοι με τον Seth Anton, οπότε βγήκε πολύ φυσικά να συνεργαστούμε μαζί σε μερικά Dagoba albums. Είναι πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης, μας αρέσει και η μπάντα του, γι’αυτό δουλεύουμε μαζί όταν αυτό είναι εφικτό. Ελπίζω μία μέρα να κάνουμε μία μεγάλη περιοδεία με τους Septicflesh (σ.σ.: NAI)!

Μετά από τόσα χρόνια νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως το sampling  είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας για τους Dagoba. Άλλωστε, είστε και οι masters του Groove/Industrial Metal.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Κατά μέσο όρο κυκλοφορείτε νέο υλικό κάθε 2 έτη, ενώ περιοδεύετε ανάμεσα. Ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο μοτίβο ή είναι τυχαίο;

Νομίζω ότι είναι τυχαίο. Μάλλον όμως θα πάρουμε περισσότερο χρόνο για τον διάδοχο του “Black Nova” (2017).

Shawter, οι στίχοι σου μιλούν για διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας, μεταξύ άλλων. Νιώθεις μία ψυχική κάθαρση, γράφοντας για όλα αυτά?

Είναι ένα είδος ψυχικής κάθαρσης, φυσικά… Νομίζω πως πάντα γράφουμε για τους εαυτούς μας μέχρι κάποιου σημείου. Αυτό που αγαπώ ιδιαίτερα, όμως, στο γράψιμο των στίχων είναι που με πάνε πίσω στην αγάπη μου για την ποίηση. Φυσικά δεν προσποιούμαι ότι γράφω ποίηση, αλλά μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις και να τις κάνω να βγάζουν μία αρμονία.

Το ”Black Nova” (2017) κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, οπότε φαντάζομαι ότι σχεδιάζετε μία μακροσκελή περιοδεία, ώστε να το προωθήσετε?

Σωστά. Κοντεύουμε να τελειώσουμε το πρώτο μέρος της Γαλλικής-Βελγικής-Ελβετικής περιοδείας (30 συναυλίες), είχαμε την ευχαρίστηση να παίξουμε και στην Casablanca, Morocco και, απευθείας μετά τα Χριστούγεννα, θα περιοδεύσουμε με Kreator και Vader τον Ιανουάριο. Έπειτα θα συνεχίσουμε ως headliners ευρωπαϊκή περιοδεία μέχρι την άνοιξη του 2018 και μετά είναι η ώρα των καλοκαιρινών festivals. Απλά αγαπάμε τις περιοδείες και να συναντάμε ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Είναι πιθανόν το πιο ωραίο μέρος αυτής της δουλειάς!

Θα παρακολουθήσουμε ζωντανά τους Dagoba την Κυριακή 21/01/18 στο Piaeus 117 Academy, σε ένα δυνατό πακέτα με vader και Kreator. Τι να περιμένουμε από αυτό αλλά και από τους Dagoba συγκεκριμένα?

Δεν γνωρίζω ακόμα πόση ώρα θα μπορέσουμε να παίξουμε, αλλά σίγουρα θα δώσουμε το 100% της μανίας μας στην σκηνή. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τα δίνουμε όλα κάθε βράδυ στην σκηνή, γιατί σεβόμαστε τους fans μας στο έπακρο.
Get ready babies, winter is coming!

Shawter, ευχαριστώ για το χρόνο σου, θα είμαι στη πρώτη σειρά, while our world collapses!

Εγώ ευχαριστώ!

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos
Razor, Steamroller Assault, Speedrush, Endless Recovery @Κύτταρο, Κυριακή 08/11/15
<<Razor πρώτη φορά Ελλάδα, motherfuckers, γκέγκε>>; Έτσι απαντούσα σε όσους με ρώταγαν...
Read More
0 replies on “Shawter (Dagoba): ”Δεν γνωρίζω ακόμα πόση ώρα θα μπορέσουμε να παίξουμε, αλλά σίγουρα θα δώσουμε το 100% της μανίας μας στην σκηνή.””