SCORPIONS, FIREWIND @ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/16

_DSC0879 _DSC0855

Στην συναυλία πήγα για τους Firewind (σ.σ.: obviously), στη δεύτερη φορά που τους παρακολουθώ live. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως, στα όσα ακολουθούν, το βάρος δίνεται εκεί, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως επισκιάζεται σε καμία περίπτωση το μεγαλείο των Scorpions. Αφού ξεκαθαρίστηκε αυτό, να δηλώσω πως ανακάλυψα (the hard way) τι μου τη δίνει εξίσου πολύ με τον μικρό αριθμό παρευρισκόμενων σε gigs: ο μεγάλος αριθμός φλώρων [σ.σ.: γιατί, προφανώς, έχεις το συγκρότημα να παίζει ζωντανά μπροστά σου, αλλά εσύ θα το ζήσεις μέσα από την κάμερα του κινητού και διότι, φυσικά, το headbanging είναι πολύ ακραίο για σένα, οπότε θα το ρίξεις σε assshaking (sic)], που ουδεμία (σ.σ.: μα ΚΑΜΙΑ, όμως) σχέση έχει με τη μουσική, αλλά χάριν της γκόμενας (και vice versa),ε, θα δώσει το παρών. Τουλάχιστον, αποστομώνονται όσοι ανύπαρκτοι θεωρούν τους εαυτούς τους αστείους, όταν γράφουν στα social media για τελευταίες συναυλίες των εδώ παρουσιαζόμενων headliners (σ.σ.: εννοείται πως για τους προαναφερθέντες special guests έχουν μάυρα μεσάνυχτα) στο τάδε βλαχοχώρι, αφού μερικές χιλιάδες κόσμου συνεχίζουν να στηρίζουν (σ.σ.: με τον δικό τους, ανορθόδοξο τρόπο) το εν λόγω συγκρότημα, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως ήδη αρκετά άτομα ήταν παρόντα την στιγμή που άνοιγαν οι πόρτες του συναυλιακού χώρου Πλατεία Νερού, στις 17:00.

_DSC0889

 

 

_DSC0966

 

Μετά από μεγάλη προσμονή, στις 20:30, και για 50 λεπτά, λαμβάνει χώρα η πολυαναμενόμενη συναυλιακή επιστροφή των Firewind. Οι Heavy/Power Metallers, η στιχουργική θεματολογία των οποίων αφορά Πόλεμο, Εσωτερική Δύναμη, Ανθρώπινες Ευθύνες και Δόξα, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα με το ”Into the Fire” και να σου headbanging (σ.σ.: απο’μάς που νιώθουμε). ”Head Up High” και τρελό air guitaring και οι πιστοί ακόλουθοι (ή, αλλιώς, καμμένοι) σκίζουμε τα βρακιά μας στο ”Destination Forever”. After they set the ”World on Fire”, ο virtuoso Gus G. λάμπει στο ”The Fire and the Fury”, ενώ το ”Few Against Many” περιγράφει ακριβώς το πώς αισθάνομαι στην εδώ παρουσιαζόμενη συναυλία. Το ”Mercenary Man” παίρνει και σηκώνει άπαντες και ολόκληρος ο χώρος σείεται στο ”Falling to Pieces”, ενώ το ”I Am the Anger” αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, το σχήμα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο, θερμότατη επικοινωνία με το κοινό, πανέμορφη σκηνική παρουσία, ενώ ο Henning Basse είναι Vocalist ολκής. Welcome back!

 

Setlist

Into the Fire

Head Up High

Destination Forever

World on Fire

The Fire and the Fury

Few Against Many

Mercenary Man

Falling to Pieces

I Am the Anger

 

_DSC0954 _DSC0971 _DSC0982 _DSC1006 _DSC1015

(Μεγάλη) Αναμονή μέχρι τις 22:15. Τα φώτα σβήνουν και οι θρύλοι του Heavy Metal/Hard Rock, Scorpions, εμφανίζονται στην σκηνή, μπροστά σε εκστασιασμένη λαοθάλασσα, υπό τους ήχους του ”Going Out with a Bang”. Κακός χαμός επικρατεί κατά τις εκτελέσεις των ”Make It Real”, ”The Zoo” και ”Coast to Coast” και το σχήμα εκτελεί medley αποτελούμενο από τα ”Top of the Bill”, ”Steamrock Fever”, ”Speedy’s Coming” και ”Catch Your Train”. Πανδαιμόνιο για το ”We Built This House”. Στο ”Delicate Dance (Matthias Solo)”, ο εν λόγω Guitarist λάμπει, ενώ τα ”Always Somewhere”, ”Eye of the Storm” και ”Send me an Angel” χτυπάνε right in the feels. Καθολική συμμετοχή του κοινού στο ”Wind of Change” (σ.σ.: αλίμονο), ενώ τα ”Rock ‘n’ Roll Band” και ”Dynamite” δυναμιτίζουν (σ.σ.: pun intended) την ατμόσφαιρα. ”In The Line Of Fire” και FUCKING Mikkey Dee, κυρίες και κύριοι. Μπορώ να παρακολουθώ αποσβολωμένος Drum solo του για ώρες. Στα ”Blackout”, ”No One like You” και ”Big City Nights” γίνεται το σώσε, η μπάντα αποχωρεί προσωρινά και επιστρέφει για encore που ραγίζει τα τσιμέντα, αποτελούμενο από τα (σ.σ.: σωστά μαντεύεις… duh), ”Still Loving You” και ”Rock You like a Hurricane”. Κρυστάλλινος ήχος, φανταστική σκηνική παρουσία (σ.σ.: απίθανα visuals), σεμιναριακή (σ.σ.: no, shit) τεχνική αρτιότητα, τυπική επικοινωνία με τους fans και οι Klaus Meine και Rudolf Schenker να ακτινοβολούν. Jaw-dropping εμφάνιση, 110 λεπτών.

_DSC1024

Η Detox διοργάνωσε ένα θεσπέσιο event και τήρησε, σε γενικές γραμμές, το timetable. Οι Firewind, σε 50 λεπτά και με 9 κομμάτια, πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη συναυλιακή επιστροφή, πιστοποιώντας την ηγεμονία τους στο είδος που υπηρετούν. They’re back.

More from Theodore Kritikos
Riot & Angelo Perlepes’ Mystery – Κύτταρο Live Club
Αντί προλόγου: Όταν επιθυμείς να πραγματοποιούνται συναυλίες, μάθε ΡΕ να πηγαίνεις και...
Read More
0 replies on “SCORPIONS, FIREWIND @ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/16”