Rotting Christ @Piraeus 117 Academy, Σάββατο 25/03/17

Έφτασε η στιγμή που παρακολουθώ για 3η φορά live τους Rotting Christ. Το Σάββατο 25/03/17 αποτελεί μια ιστορική μέρα και στο Piraeus 117 Academy αρκετός κόσμος έχει προσέλθει από νωρίς. Στις 19:30 ανοίγουν οι πόρτες. Η αντίστροφη μέτρηση για την Απόλυτη μυσταγωγία, ξεκινά.

Η ώρα είναι 21:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Extreme Metal masters, Rotting Christ. Αντι-Χριστιανισμός, Μυστικισμός, Ελληνική μυθολογία. ”זה נגמר (Ze Nigmar)”, το τέλος είναι εδώ. Όλοι πράττουμε ”Κατά τον δαίμονα του εαυτού”, αψηφώντας θεούς και φόβους, στο ”Athanati Este” γίνεται το σώσε και η ύβρις τιμωρείται από τη ”Nemecic”. Το ”Ἐλθὲ κύριε (Elthe Kyrie)” είναι ένα α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, η τρίχα κάγκελο στο καθηλωτικό ”Ἄπαγε Σατανά (Apage Satana)”, ο κακός χαμός στο ”The Sign of Evil Existence”. Στο ”Transform All Suffering into Plagues” πουλάμε τις φωνητικές μας χορδές στον διάολο, η εκδίκηση των ”Exiled Archangels” για την εξορία τους στον κάτω κόσμο είναι κοντά, ”The Forest of N’Gai”, all hail H.P. Lovecraft. ”Societas Satanas (Thou Art Lord cover)” και η γη σείεται κάτω από τα πόδια μας, ξύλο και κακό στο ”Δαίμονων βρωσης”. Η αποδοχή της ήττας επιφέρει ένα ”Sorrowful Farewell” που σου ξεσκίζει την ψυχή, το ”Among Two Storms” προκαλεί παραλήρημα και ”After Dark I Feel”, αφού τα πάντα τα βιώνεις εντονότερα όταν εξαφανίζεται και η τελευταία αχτίδα φωτός. Η Ρουμανική παράδοση τιμάται στο ”Cine iubeşte şi lasă”, στο ”Lucifer over London (Current 93 cover)” ραγίζουν τσιμέντα, ”Phobos’ Synagogue” και ο φόβος λειτουργεί καλύτερα ως σύμμαχος, παρά ως εχθρός. ”The Nereid of Esgalduin” και τιμή στον J.R.R. Tolkien, ”Fgmenth, Thy Gift”, κλωτσιές, μπουνιές, γονατιές, ό,τι πονάει, και η γενεαλογία των θεών αποκαλύπτεται πλήρως στο ”Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)”. Κοσμογονία πραγματοποιείται στο ”Enuma Elish”, ”King of a Stellar War”, πουτάνα όλα, και bow down to the ”Archon”. Ο φόβος κυριαρχεί ”In Yumen – Xibalba”- ”Grandis Spiritus Diavolos”, ΡΕ. ”Noctis Era”, λαϊκό προσκύνημα. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- ”Χ ξ ς”’, και οι 7 άγγελοι σαλπίζουν, η ανθρωπότητα εκτελείται. Στο ”Non Serviam”, μπάντα και κοινό γινόμαστε ένα πάνω στην σκηνή, δηλώνοντας με μια φωνή την στάση ζωής που ακολουθούμε. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, θερμότατη και συνεχή επικοινωνία με το τεράστιο αριθμητικά (sold out η συναυλία), εκστασιασμένο κοινό, με το οποίο ενώνεται με πανίσχυρους δεσμούς αφοσίωσης, και jaw-dropping σκηνική παρουσία- Sakis Tolis (Guitars, Vocals), ηγέτη. Η Απόλυτη μυσταγωγία.

Setlist:

זה נגמר (Ze Nigmar)

Κατά τον δαίμονα του εαυτού

Athanati Este

Nemecic

Ἐλθὲ κύριε (Elthe Kyrie)

Ἄπαγε Σατανά (Apage Satana)

The Sign of Evil Existence

Transform All Suffering into Plagues

Exiled Archangels

The Forest of N’Gai

Societas Satanas (Thou Art Lord cover)

Δαίμονων βρωσης

Sorrowful Farewell

Among Two Storms

After Dark I Feel

Cine iubeşte şi lasă

Lucifer over London (Current 93 cover)

Phobos’ Synagogue

The Nereid of Esgalduin

Fgmenth, Thy Gift

Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)

Enuma Elish

King of a Stellar War

Archon

In Yumen – Xibalba

Grandis Spiritus Diavolos

Noctis Era

 

Χ ξ ς’

Non Serviam

Η Didi διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Rotting Christ, με 29 κομμάτια και σε 150 λεπτά, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και επιβεβαίωσαν πως είναι οι φυσικοί ηγέτες του Extreme Metal. Non Serviam. Τότε, τώρα, πάντα.

More from Theodore Kritikos

ANNIHILATOR, FORAY BETWEEN OCEAN @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/16

At long fuckin’ last, η μέρα που θα δω live τους Annihilator,...
Read More