Rotting Christ @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 26/03/17

Κακά τα ψέματα. Για την συγκεκριμένη βραδιά ανυπομονούσαν πολλοί οπαδοί των Rotting Christ, ιδιαίτερα αυτοί που τους παρακολουθούν από τις αρχές της καριέρας τους (φάνηκε από τον μέσο όρο ηλικίας των παρευρισκόμενων). Μέτα από σχεδόν 24 χρόνια από την κυκλοφορία του, επιτέλους οι Rotting Christ θα παρουσιάσουν ολόκληρο, το πρώτο τους αριστουργηματικό δίσκο, Thy Mighty Contract. Το συγκεκριμένο μουσικό γεγονός έλαβε χώρα στο Piraeus 117 Academy, την Κυριακή 26/3/16.

Σε αυτήν την ιστορική βραδιά, μας υποδέχτηκαν πρώτοι στις 20:05, οι Aherusia. Χωρίς να τους πτοήσει καθόλου η προσέλευση του κόσμου εκείνη την στιγμή, ο οποίος κατά την διάρκεια των 30 λεπτών που βρισκόντουσαν πάνω στην σκηνή αυξήθηκε, ξεκίνησαν δυναμικά το set τους με το ” Lux Occulta “. Έπειτα ακολούθησε το ” Arbor Martyrum “, χωρίς να λείπουν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε support μπάντα (στα 2 πρώτα κομμάτια δεν ακουγόταν καθόλου μπάσο). Αφού ο Voreas Faethon (Κιθάρα , Φωνητικά) ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και όσους συνέλαβαν στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας, μας σύστησε το καινούργιο τους κομμάτι ” Άσκι Κατάσκι (As Light Defeats the Darkness) “. Τελευταίο κομμάτι για τους Aherusia, ήταν το ” Archangels “, και highlight της εμφάνισης τους. Η ανταπόκριση του κοινού μεγάλη, το χαμόγελο όλου του συγκροτήματος ακόμα μεγαλύτερο. Με μέτριο ήχο, αλλά με συνεχή επικοινωνία με το κοινό, τελείωσαν το set τους με παράπονα από το κοινό, όπως την έλλειψη συγχρονισμού του ντράμερ με τους υπόλοιπους μουσικούς σε αρκετά σημεία και την αποχή δεύτερης κιθάρας και λύρας, τα οποία έγιναν αισθητά με παλιό τους υλικό.

Setlist

Lux Occulta (altered live version)

Arbor Martyrum

Ασκι Κατασκι (As Light Defeats the Darkness)

Archangels

 

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήραν οι Hail Spirit Noir, με 30 λεπτά στην διάθεση τους. Η έναρξη έγινε με το ”  I Μean Υou Ηarm , με αρκετό κόσμο κάτω από την σκηνή. Το ψυχεδελικό progressive black metal τους, έδωσε έναν άλλο τόνο στην βραδιά. Το πρόγραμμα στην συνέχεια είχε  The Cannibal Tribe Came From The Sea “,” Mayhem In Blue . Αρκετά καλή σκηνική παρουσία, όπου οι κινήσεις και εκφράσεις του frontman του συγκροτήματος σε κάθε κομμάτι, έδωσαν παραστατικότητα στο set τους. Επίσης ο φωτισμός του χώρου αποδείχθηκε άριστος, δημιουργώντας ιδανική ατμόσφαιρα. Παρ’ όλα αυτά, τα πλήκτρα που κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό όλα τα υπόλοιπα όργανα, εξαιτίας της έντασης τους, πρόσθεσαν ένα αρνητικό χαρακτηριστικό στην εμφάνισή τους. Η εμφάνισή τους τελείωσε με ” Riders To Utopia ” και  Xaire Pneuma Skoteino “ και το συγκρότημα να παροτρύνει το κοινό, να ανταποκριθεί στα δύο τελευταία κομμάτια. Σε γενικές γραμμές άφησαν καλές εντυπώσεις στο κοινό.

Setlist

I Μean Υou Ηarm

The Cannibal Tribe Came From The Sea

Mayhem In Blue

Riders To Utopia

Xaire Pneuma Skoteino

 

Κάπως έτσι έφτασε η ώρα που όλοι περίμεναν. Με αρκετό κόσμο κάτω από την σκηνή, αλλά κλειστός ο πάνω όροφος, ανέβηκαν στην σκηνή τα μεγαθήρια της ελληνικής σκηνής, Rotting Christ, και οι πρώτες νότες από το Thy Mighty Contract ακούστηκαν. ” The Sign of Evil Existence “, και χαμός κάτω από την σκηνή. Για τα επόμενα 40 λεπτά ακούσαμε όλα τα κομμάτια του δίσκου ( εκτός από το   His Sleeping Majesty “ ), με την σειρά που παρουσιάζονται και στο studio. ” Transform All Suffering into Plagues “,” Fgmenth, Thy Gift “,” Exiled Archangels “, και το κοινό να μην σταματάει να χτυπιέται ούτε λεπτό, ” Dive The Deepest Abyss “,” The Coronation Of The Serpent “ και “ The Fourth Knight Of Revelation “, θυμίζοντας παλιές εποχές ( αφού πλέον δεν ακούγονται ζωντανά ). Χωρίς να πάρουμε καμία απολύτως ανάσα, ακούστηκε η χαρακτηριστική ατάκα του Σάκη Τόλη ( Κιθάρες, Φωνητικά ), ” Π**τ@ν@ Όλα “,  και έτσι το μεγαλύτερο mosh pit της βραδιάς έλαβε μέρος με το ” Societas Satanas “, η καθιερωμένη πλέον διασκευή από τους Thou Art Lord.

Στην συνέχεια, από τα ηχεία ακούστηκε το ” Orders From The Dead “, για να ακολουθήσει το ” זה נגמר ( Ze Nigmar ) “, από το καινούργιο τους δίσκο Rituals, το σκοτεινό ” Κατά τον δαίμονα του εαυτού ” και η δυάδα φωτιά ” Athanatoi Este ” και ” Nemecic “, για να μας ταρακουνήσουν ακόμα περισσότερο. Με τον Van Ace ( Μπάσο ) σαν θηρίο στην σκηνή, τον Θέμη Τόλη ( Τύμπανα) να διαλύει τα τύμπανα του, τον Γιώργο Εμμανουήλ ( Κιθάρα ) να μην αφήνει τίποτα στο πέρασμα του και φυσικά η μορφάρα του Σάκη Τόλη, που δεν σταμάτησε να ουρλιάζει, η απόδοση της μπάντας άγγιζε τα ύψη. Το τρομερά δυναμικό ” ‘Ελθέ Κύριε ( Elthe Kyrie ) ” μαζί με το ” Apage Satana “, είναι η απόδειξη, ότι τα κομμάτια του νέου δίσκου, δημιουργούν κλίμα πραγματικής τελετουργίας. Το πρόγραμμα στην συνέχεια επιφύλασσε το καταιγιστικό ” King Of A Stellar War ” ενώ το τέλος σηματοδοτήθηκε ( για την ώρα ), με το μανιακό ” In Yumen – Xibalba ” και το ” Grandis Spiritus Diavolos “. Όλοι όμως γνωρίζαμε ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. ” Και οι επτά άγγελοι εσάλπισαν ” ακούστηκε, και καταλάβαμε ότι ήρθε η ώρα για το ” ΧΞΣ (666) “, για να τελειώσει η βραδιά με ” Non Serviam “, εξαντλώντας όση δύναμη μας είχε απομείνει.

Αυτή είναι η μαγεία των Rotting Christ. Από καμία εμφάνισή τους δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο highlight. Απέδειξαν για ακόμα μία φορά γιατί βρίσκονται στην κορυφή της ελληνικής σκηνής. Με εξαιρετικό ήχο καθ’ όλη την διάρκεια των 100 λεπτών που βρισκόντουσαν πάνω στην σκηνή και με την εξαιρετική επικοινωνία και οικειότητα που ανέπτυξαν με το κοινό , οι Rotting Christ πρόσφεραν, για ακόμη μία φορά,  ένα βομβαρδιστικό show, χωρίς να τους εμποδίσει ούτε λίγο η κούραση 2,5 ωρών της προηγούμενης μέρας. Όλοι ευχόμαστε να τους ξαναδούμε σύντομα! NON SERVIAM \m/.

Setlist

The Sign of Evil Existence

Transform All Suffering into Plagues

Fgmenth, Thy Gift

Exiled Archangels

Dive The Deepest Abyss

The Coronation Of The Serpent

The Fourth Knight Of Revelation

Societas Satanas

זה נגמר ( Ze Nigmar )

Κατά τον δαίμονα του εαυτού

Athanatoi Este

Nemecic

‘Ελθέ Κύριε ( Elthe Kyrie )

Apage Satana

King of a Stellar War

In Yumen – Xibalba

Grandis Spiritus Diavolos

 

encore:

 ΧΞΣ (666)

Non Serviam

Written By
More from Marios Stais
Nightstalker: Dead Rock Commandos
Οι πολυαγαπημένοι Nightstalker επιστρέφουν για μία ακόμα δυναμική συναυλία, την Παρασκευή 30/06/17...
Read More
0 replies on “Rotting Christ @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 26/03/17”