Rotting Christ, Nightstalker, InnerWish @TerraVibe, Παρασκευή 30/06/17

Είναι η 4η φορά που παρακολουθώ live τους Rotting Christ. Παρασκευή 30/06/17 και στο TerraVibe έχει μαζευτεί από νωρίς αρκετός κόσμος. Στις 15:00 ανοίγουν οι πόρτες. Η Απόλυτη μυσταγωγία είναι κοντά.

Στις 19:15 ανεβαίνουν στην σκηνή οι InnerWish. Η Power Metal/Hard Rock μπάντα έχει στη διάθεσή της 1 ώρα, την οποία και αξιοποιεί πλήρως, παρουσιάζοντας τα ”Silent Faces”, ”Modern Babylon”, ”Sirens”, ”Rain of a Thousand Years”, ”Chosen One”, ”Broken”, ”Burning Desires”, ”Travellers in Time”, ”Needles in My Mind” και ”Ready for Attack”. Τα πράγματα είναι απλά. Διαθέτουν καθαρό ήχο, majestic σκηνική παρουσία- νιώθεις πως βλέπεις κάτι πραγματικά μεγάλο να τα δίνει όλα για όλα ενώπιόν σου (και έτσι είναι)- και θερμή επικοινωνία με τους αριθμητικά πολλούς παρευρισκομένους. Μάλιστα, τους ακολουθεί δικός τους πυρήνας fans, ο οποίος συνεχώς διευρύνεται, κάτι αναμενόμενο άλλωστε, λαμβάνοντας υπόψη τη δουλειά που ρίχνουν πάνω σε αυτό που κάνουν. Τα πάντα είναι προσεγμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, η ώρα κυλά ιδιαιτέρως ευχάριστα και κανείς δεν μένει κανείς ασυγκίνητος. Το δυνατό τους χαρτί, πάντως, είναι αυτή η φυσικότητα που αποπνέουν πάνω στην σκηνή- το live στοιχείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς τους, είναι οφθαλμοφανές πως είναι η φύση τους τέτοια. Just great.

Στις 20:40, και μπροστά σε πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, στην σκηνή ανεβαίνουν οι Nightstalker. Με 1 ώρα και 10 λεπτά στη διάθεσή της, η Stoner Rock/Metal μπάντα μετουσιώνει σε πράξη τα πιστεύω της. ”Zombie Hour”, ”Forever Stoned”, ”Superfreak”, ”All Around (Satanic Drugs from Outer Space)”, ”Just a Burn”, ”Line”, ”Soma”, ”Brainmaker”, ”Voodoo U Do”, ”Never Know (Supersonic)”, ”Go Get Some”, ”Baby, God Is Dead”, ”Trigger Happy”, ”Dead Rock Commandos”, ”Children of the Sun” και ένα ατελείωτο, ξέφρενο party λαμβάνει χώρα από κάτω. Πεντακάθαρος ήχος, τελείως in your face σκηνική παρουσία και συνεχή επικοινωνία με το κοινό- ο Argy (Drums, Vocals) δίνει απλώς το σήμα και οι fans ακολουθούν και τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο. Χαμόγελα παντού, κεφάλια ανεβοκατεβαίνουν ασταμάτητα, κοινώς είμαστε μια πολύ ωραία και ευχάριστη ατμόσφαιρα που εκμηδενίζει την έννοια του χώρου και του χρόνου. Τα διάφορα μικροπροβλήματα τις καθημερινότητας μένουν απ’έξω, τα οποιαδήποτε όρια καταρρίπτονται και τα μόνα που χωράνε εδώ είναι καλή διάθεση και αδελφοσύνη. Και χόρτο. Μπόλικο χόρτο.

Η ώρα είναι 23:05 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Extreme Metal ηγέτες, Rotting Christ. Αντι-Χριστιανισμός, Μυστικισμός, Ελληνική μυθολογία. ”זה נגמר (Ze Nigmar)” και έχεις δύο επιλογές, είτε βασιλεύεις στην Κόλαση, είτε υπηρετείς στον Παράδεισο, στην ζωή πράττεις πάντα ”Κατά τον δαίμονα του εαυτού”, δυνατοί, ερμητικοί, τραγικοί, ρομαλοί και τολμηροί, ”Athanati Este”. Ο κακός χαμός στο ”Nemecic”, το ”Ἐλθὲ κύριε (Elthe Kyrie)” είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α και στο ”Ἄπαγε Σατανά (Apage Satana)” η τρίχα κάγκελο. Το μόνο που κυριαρχεί στα 4 σημεία του ορίζοντα είναι ”The Sign of Evil Existence”, ”Transform All Suffering into Plagues”, πουτάνα όλα, ”The Forest of N’Gai” και η θεότητα σχηματίζει την ανθρωπότητα από ένα μονάχα δέντρο. Στο ”Societas Satanas (Thou Art Lord cover)” γίνεται το σώσε. All hail ”King of a Stellar War”, καλωσορίσατε στο σκοτεινό βασίλειο, καλωσορίσατε ”In Yumen – Xibalba”- ”Grandis Spiritus Diavolos”, ΡΕ. Η δημιουργία του κόσμου όλου πραγματοποιείται στο ”Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)” και η γη σείεται στο ”Noctis Era”. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- ”Χ ξ ς’”, και οι επτά άγγελοι σαλπίζουν, το τέλος είναι εδώ, το ”Non Serviam” είναι η απόλυτη στάση ζωής. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο κρύσταλλο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά τεράστιο κοινό και άκρως εντυπωσιακό, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Themis Tolis (Drums) ραγίζει τσιμέντα, Sakis Tolis (Guitars, Vocals), το μαύρο άστρο. Kings of a stellar war.

Setlist

זה נגמר (Ze Nigmar)

Κατά τον δαίμονα του εαυτού

Athanati Este

Nemecic

Ἐλθὲ κύριε (Elthe Kyrie)

Ἄπαγε Σατανά (Apage Satana)

The Sign of Evil Existence

Transform All Suffering into Plagues

The Forest of N’Gai

Societas Satanas (Thou Art Lord cover)

King of a Stellar War

In Yumen – Xibalba

Grandis Spiritus Diavolos

Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)

Noctis Era

 

Χ ξ ς’

Non Serviam

Η Didi διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Rotting Christ, με 17 κομμάτια και σε 1 ώρα και 25 λεπτά, πραγματοποίησαν την Απόλυτη μυσταγωγία και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Extreme Metal. Non Serviam, από πάντα και για πάντα.

More from Theodore Kritikos
10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ MARAUDER
Όταν υπάρχει σκληρή δουλειά, ταλέντο, πάθος, ψυχή, τότε, sooner or later, η...
Read More
0 replies on “Rotting Christ, Nightstalker, InnerWish @TerraVibe, Παρασκευή 30/06/17”