Rotting Christ: kings of a stellar war

Και οι επτά άγγελοι εσάλπισαν. Οι Extreme Metal masters, Rotting Christ, θα εμφανιστούν live την Παρασκευή 30/06/17 στο TerraVibe. Η Αποκάλυψη καταφτάνει, το τέλος είναι κοντά.

Οι Rotting Christ αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Extreme Metal. Ο πλούσιος, ποιοτικά και ποσοτικά, κατάλογός τους, το επιβεβαιώνει: με το ”Thy Mighty Contract (1993) έδωσαν μια γερή κλωτσιά στον κώλο του μουσικού και κοινωνικού status quo (9), στο ”Non Serviam(1994) δημιουργούν μια ολόκληρη στάση ζωής (9), το ”Triarchy of the Lost Lovers(1996) είναι ένα αριστούργημα (9), το ”A Dead Poem(1997) επιφέρει ψυχική κάθαρση (9), το ”Sleep of the Angels(1999) σου μαυρίζει την ψυχή (9), το ”Khronos(2000) θα παίζει μέχρι το τέλος των ημερών (9), το ”Sanctus Diavolos (2004) αποτελεί ανίερη statement (9), στο ”Theogonia(2007) εξαπολύουν μια πύρινη επίθεση που δεν αφήνει τίποτα όρθιο (9) και στο ”Κατά τον δαίμονα εαυτού(2013) δηλώνουν εμφατικά πως βρίσκονται στην κορυφή (9). Βέβαια, ένα ποσοστό της επικείμενης συναυλίας τους θα το βασίσουν στο ”εσωτερικό” (προκειμένου να το κατανοήσεις πλήρως, χρειάζεται να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος) ”Rituals(2016), μια top κυκλοφορία της συγκεκριμένης χρονιάς (8). Αντι-Χριστιανισμός, Μυστικισμός, Ελληνική μυθολογία. Η Απόλυτη μυσταγωγία.

Βέβαια, οι Rotting Christ είναι εξαίσιοι τόσο εντός, όσο και εκτός του studio. Live δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. ”Κατά τον δαίμονα του εαυτού”, ”Athanati Este”, ”Ἐλθὲ κύριε (Elthe Kyrie)”, ”The Sign of Evil Existence”, ”Societas Satanas (Thou Art Lord cover)”, ”King of a Stellar War”, ”In Yumen – Xibalba”, ”Grandis Spiritus Diavolos”, ”Noctis Era”, ”Χ ξ ς’”, ”Non Serviam”. Ναι, live γίνεται το ΣΩΣΕ- ο Sakis Tolis (Guitars, Vocals) είναι μορφάρα και σου εμπνέει θαυμασμό, αποφασιστικότητα, αφοσίωση και πάθος (στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τον ίδιο), επιβάλλεται να τον δεις από κοντά. H ποιότητά της μπάντας, λοιπόν, εντός και εκτός των τοίχων του studio, αποτελεί και τον λόγο, άλλωστε, που αφοσιωμένοι fans ανά την υφήλιο την ακολουθούν πιστά σε κάθε της βήμα, δισκογραφικό και συναυλιακό. Δεν γίνεσαι έτσι εύκολα fan, όμως. Χρειάζεται να μελετήσεις εντατικά το υλικό της μπάντας, να κατανοήσεις απόλυτα το τι αυτή πρεσβεύει, να μάθεις πράγματα για την ιστορία της όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ως τώρα. Πάντως, άπαξ και ξεκινήσεις, τελείωσε, αυτό ήταν, there’s no going back. Ουσιαστικά, εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως επενδύοντας χρόνο και χρήμα στην μπάντα, διευρύνεις τους μουσικούς και μη ορίζοντές σου και ολοκληρώνεσαι ψυχικά, κάτι που αποτελεί άλλωστε και το ζητούμενο του να ζεις και να αναπνέεις Metal. Οπότε, αυτοσυγκέντρωση, καθαρό μυαλό, και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το μουσικό σου και μη ταξίδι. Αν, πάλι, είσαι ήδη fan, ξεκίνα την επανάληψη. Ο Ιούνιος του 2017 είναι κοντά.

Η Didi πρόκειται να διοργανώσει μια εξαίσια συναυλία- μια Απόλυτη μυσταγωγία. Brace yourselves.

Genre:

Extreme Metal

Main:

Thy Mighty Contract (1993)

Non Serviam (1994)

Triarchy of the Lost Lovers (1996)

A Dead Poem (1997)

Sleep of the Angels (1999)

Khronos (2000)

Genesis (2002)

Sanctus Diavolos (2004)

Theogonia (2007)

Aealo (2010)

Κατά τον δαίμονα εαυτού (2013)

Rituals (2016)

Current lineup:

Themis Tolis (Drums)

Sakis Tolis (Guitars, Vocals)

Van Ace (Bass)

George Emmanuel (Guitars)

Στην πρώτη φάση της προπώλησης 12€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 14€
Ταμείο: 16€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos

Black Label Society, Potergeist @TerraVibe, Παρασκευή 24/7/15

Η Αθήνα βράζει, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Αφ’ενός η θερμοκρασία είναι...
Read More