Rockwave Festival 2015 – Day 3 – The Prodigy | Black Rebel Motorcycle Club | John Garcia | Electric Litany

Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη για την εκπρόθεσμη (όσο να’ναι) ανάρτηση αλλά πιστεύω κατανοείτε ότι η γράφουσα παρακολουθούσε τις πολιτικές εξελίξεις και ίσως να χάθηκε (ελαφρά και για λίγο) μέσα σε αυτές. Στο θέμα μας τώρα:

Για τρίτη φορά μαζευτήκαμε στο Terra Vibe για να απολαύσουμε άλλη μία φεστιβαλική, έντονη και ιδιαίτερη μέρα. Σάββατο λοιπόν, 04-07-2015, επιτέλους ζεστός καιρός και όμορφο τοπίο ολόγυρα. Τα αγαπημένα metal heads ήταν πιστά στο ραντεβού τους και τολμώ να πω ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μακράν σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Αυτά όμως θα τα διαβάσετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) στην εξαιρετική ανταπόκριση του Θοδωρή (πατήστε εδώ). Εγώ θα σας μιλήσω για το Terra Stage, το οποίο ήδη από τις 16.30 φιλοξένησε (με σειρά εμφάνισης) τους Electric Litany, John Garcia, Black Rebel Motorcycle Club και The Prodigy.

Τα καλύτερα λόγια έχουν ήδη γραφεί από εμάς για τους Electric Litany. Αν και ο κόσμος ήταν λίγος (λόγω ώρας), όσοι και όσες ήμασταν εκεί τους ακούσαμε με την ίδια λαχτάρα (όχι κάτω από τον καυτό ήλιο) που τους απολαύσαμε στο Gagarin 205 τον φετινό Απρίλιο. Θα παραδεχτώ εδώ βέβαια ότι ο άδειος χώρος του Terra Vibe, παρά ακουστικά άρτιος, τους αδίκησε. Η παρέα του Αλέξανδρου, Richard, Saul και Benjamin έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μας παρέσυραν ευλαβικά στον εναλλακτικό και φρέσκο ηλεκτρονικό τους ήχο. Ακούσαμε, μεταξύ άλλων, τα αγαπημένα “Azure” το οποίο επενδύει η φωνή του Οδυσσέα Ελύτη (Αξιον Εστι – Ναοί στο σχήμα τ’ουρανού) και “Feather Of Ecstasy”, καθώς και άλλα κομμάτια από το πρώτο και δεύτερο άλμπουμ τους. Γελάσαμε σαρκαστικά όταν μοιράστηκαν μαζί μας, εν είδει αστείου, την ψήφο του Σόμερ.

2
Electric Litany – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe
1
Electric Litany – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe
5
Electric Litany – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe

Και περνάμε στον χαλαρό John Garcia, ο οποίος είναι γνωστος για τους Kyuss (μέγιστη επιρροή των 90’s) και άξιος αντιπρόσωπος της stoner, heavy και desert rock μουσικής σκηνής. Λόγω ηλικίας, καταλαβαίνετε ότι ήταν η πρώτη φορά που τον είδα, ωστόσο όχι η πρώτη φορά που τον άκουσα. Η μπάντα του τον πλαισίωσε άψογα και ο ίδιος, χωρίς να ανησυχεί για τίποτε άλλο, μας χάρισε όμορφες στιγμές. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την προσέλκυση του κόσμου και την δυναμική συμμετοχή του. Ξεχωρίσαμε τα “El Rodeo”, “Gardenia”, “5000 Miles” και “Green Machine”, μάλλον εμφανώς επηρεασμένη από την μουσική προεργασία που είχα κάνει πριν το Φεστιβάλ!

3
John Garcia – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe
4
John Garcia: The Band – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe
6
John Garcia: The Band – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe

Όσο για τους Black Rebel Motorcycle Club, δεν θα σας ανακοινώσω τα καλύτερα. Προσωπικά, αλλά και μιλώντας με κόσμο τριγύρω, καταλήγω/καταλήξαμε ότι αφενός τα τραγούδια δεν συνδιάστηκαν σωστά, αφετέρου το κοινό ήρθε κουρασμένο από τους Rotting Christ, μάλλον με διάθεση ξεκούρασης πριν τους Judas Priest. Το noise και garage rock ξεσήκωσε ελαφρά τους/τις μπροστινούς/ες αλλά και πάλι… Κάτι μας έλειπε, ή κάτι μας διέφυγε. Δεκτές όλες οι απόψεις. Ωστόσο, οι Καλιφορνέζοι μοιράστηκαν μαζί μας “Beat the Devil’s Tattoo”, “Whatever Happened To My Rock ‘N’ Roll”, “Shuffle Your Feet”, “Ain’t No Easy Way” και “Spread Your Love”.

2
Black Rebel Motorcycle Club – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe
1
Black Rebel Motorcycle Club – Rockwave Festival 2015 – Day 3 – Terra Vibe

Και θα κλείσω με τους μοναδικούς The Prodigy που για ακόμη μία φορά ανταπέδωσαν στους/στις Έλληνες/Ελληνίδες warriors την αγάπη και την αφοσίωση στη μουσική τους προπαγάνδα. Λογιά πολλά και συστάσεις δεν χρειάζονται. Το καλό με τους Prodigy είναι ότι αποτελούν τη σίγουρη επιλογή για κάθε Φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του. Εδώ βέβαια θα τονίσω ότι προφανώς και δεν καταλάβαμε πως πέρασε η ώρα και αυτό γιατί έπαιξαν λίγο. Ο κόσμος ή ήταν γερά στο έδαφος, στα κατά τόπους πηγαδάκια, ή ψηλά από αυτό παρασυρμένος από τα αγαπημένα κομμάτια (παλιά και καινούργια). Ιδιαίτερη στιγμή το “Smack My Bitch Up” όπου όλη η αρρένα έγινε ένα με το έδαφος και στο κατάλληλο σινιάλο βρέθηκε αρκετά εκατοστά πάνω από αυτό. Φώτα ψυχεδελικά, όπως πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τέτοιο live, ήχος φοβερός και διάθεση στα ύψη, αμφίπλευρα ήταν η επισφράγιση μίας δυνατής ημέρας. Στα “Omen”, “Voodoo People” και “Invaders Must Die” προκλήθηκε ο γνωστός πανικός ως σταθερές αξίες της μπάντας και ακούσαμε τα “Nasty”, “The Day is my Enemy”, “Wild Frontier”, “Get Your Fight On”, “Medicine” και “Rok-Weiler” από τον τελευταίο και έκτο κατά σειρά δίσκο τους υπό τον τίτλο “The Day is my Enemy”.

More from Katerina Stamatopoulou

Άλμα Μεγάλου Μήκους – Βραδιές καλού cinema

Το Ash In Art και η ομάδα Cine 7 Synth ΚΑΙ το...
Read More