Ανταπόκριση | Raised Fist, Endsight & The Locals – Κύτταρο Live Club

Η Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που το Κύτταρο Live Club σείστηκε συθέμελα. Ενέργεια και πολύ δυναμικές εμφανίσεις και από τις τρεις μπάντες της βραδιάς. The Locals, Endsight και φυσικά Raised Fist άνοιξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χειμερινή σεζόν και ανέβασαν τον πήχη για τα live που θα επακολουθήσουν.

Η βραδιά ξεκίνησε δυναμικά με τους The Locals. Οι μουσικές τους ανέβασαν κατευθείαν τη διάθεση του κοινού, το οποίο ανταποκρίθηκε στο Oi, Punk rock κάλεσμα τους και έδειξε έμπρακτα το πόσο υποστηρίζει τους Local Drunks (βλ. T-shirt Support your Local Drunks).

Με τη μια εμφάνισή τους καλύτερη από την άλλη, οι Locals κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις καρδιές του κοινού και δικαίως αφού τόσο η σκηνική τους παρουσία, όσο και οι συνθέσεις τους, έχουν την ποιότητα oldschool punk rock και Oi ήχου. Πολύ καλός ήχος και σκηνική παρουσία και τα φωνητικά του Dask μας θύμισαν εποχές παλιού καλού Oi. Τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά σειρά ήταν το Time to think, Think twice, Born to Booze, City Lights, Nothing to fear, Win or lose, This feeling. Δυστυχώς αναγκάστηκαν να αφήσουν τη σκηνή λίγο νωρίτερα λόγω τεχνικού προβλήματος σε μια από τις κιθάρες με αποτέλεσμα να μην ακούσουμε το πολυαναμενόμενο Gonna Drink, άφησαν όμως τις καλύτερες των εντυπώσεων και μας έδωσαν μια γεύση για το τι θα επακολουθούσε.

6
The Locals – Κύτταρο Live Club
7
The Locals – Κύτταρο Live Club

Endsight και πάλι Endsight! Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη μπάντα; Ο σαρωτικός Βασίλης Κουτσουφλάκης (και συνδιοργανωτής του event) έβαλε φωτιά στα τύμπανα και ο δαιμόνιος Νίκος Αγγελής στα φωνητικά όργωσε τη σκηνή. Άλλο ένα πολύ δυνατό live από τους Endsight οι οποίοι δεν απογοητεύουν ποτέ.

Η Ελληνική σκηνή στο χώρο του σκληρού ήχου έχει βγάλει διαμάντια τα τελευταία χρόνια και σίγουρα οι Endsight είναι ένα από αυτά. Ικανοποιούν ένα τόσο ευρύ φάσμα ακροατών που είναι δύσκολο να αφήσουν κάποιο παραπονεμένο. Συνθέσεις με στοιχεία Death metal, Metalcore, Hardcore κλπ απαρτίζουν τα δισκογραφικά τους εγχειρήματα τα οποία έχει αγκαλιάσει το κοινό που δείχνει πάντα με θέρμη την υποστήριξή του στη μπάντα και το headbanging πάει σύνεφο!

Τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά σειρά ήταν το Before I Drown, Wrong Sense of Power, House of Violence, The Dive, A Drop Turned to Storm, Modern Ruins και το Circles of Inferno. Πάρα πολλή ενέργεια από κοινό και μπάντα, πολλή διάθεση και μετά από αυτήν την εμφάνισηόλοι ήμασταν πλέον έτοιμοι να «υψώσουμε τη γροθιά μας».

4
Endsight – Κύτταρο Live Club
Endsight - Κύτταρο Live Club
Endsight – Κύτταρο Live Club

Τρίτη εμφάνιση των Σουηδών στην Ελλάδα και σίγουρα όχι φαρμακερή. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε τη χαρά να τους ξαναδούμε στη χώρα μας μιας και είναι ένα συγκρότημα που πραγματικά αγαπάει το ελληνικό κοινό και το κοινό αυτούς αποδεικνύοντάς το κάθε φορά με τη συμμετοχή του. Είδαμε ένα εκπληκτικό show από τους Raised Fist, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε. Σε τρομερή φόρμα ήταν η μπάντα παικτικά, αλλά και σωματικά με τις αεροκλωτσιές να δίνουν και να παίρνουν. Πολύ ξύλο, πολλά pit, πολλή φωνή.

Raised Fist - Κύτταρο Live Club
Raised Fist – Κύτταρο Live Club

Η αλήθεια να λέγεται και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ότι We wanted more Raised Fist. Έπαιξαν λίγο, αλλά πολύ καλά. Ξεκίνησαν με το τραγούδι Sound of the Republic από τον ομότιτλο τους δίσκο τον οποίο τίμησαν ιδιαιτέρως μέσα στη βράδυ. Σειρά είχε ο νέος δίσκος και ακούσαμε το From the north και το Chaos, στη συνέχεια, Some Of These Times, Tribute, Pretext, Running Man, Killing It, ακόμη ένα από το νέο δίσκο τους το Man & Earth και You Ignore Them All στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Encore: Perfectly Broken και τελειώνοντας στο set τους ακούστηκε κι ο ύμνος Friends And Traitors στον οποίο έπεσε και το ξύλο της αρκούδας.

Raised Fist - Κύτταρο Live Club
Raised Fist – Κύτταρο Live Club

Οι Raised Fist το νιώθουν και το δείχνουν κάθε φορά. Αυτό είναι το νόημα και αυτό είναι και το ζητούμενο. Θέλουμε τέτοια live που να μας θυμίζουν ότι μια συναυλία δεν έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, αλλά υπάρχει συναίσθημα από πίσω και ότι κάποιοι το κάνουν ακόμα επειδή το γουστάρουν. Αυτό είναι που κρατάει τον κόσμο και αυτό είναι που γεμίζει τα μαγαζιά με ένθερμο κοινό. Κάποιοι κρατούν ακόμη τη φλόγα ζωντανή.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τη συναυλία στο ConcertPhotos.gr

More from Pelagia Vouidaski

Ghostdance/ Rusty Bones/ Vegan Mosquitoes

Την παρασκευή 30/10 βρεθήκαμε στο Holy Wood Stage Live για να παρακολουθήσουμε...
Read More