Release Athens 2022 – Day 5/ , Γιάννης Αγγελάκος & 100°C – Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska, Παιδί Τραύμα 25-6-22, Πλατεία Νερού

Η 5η μέρα του Release Athens Festival υποδέχεται τη μεγαλύτερη ελληνική ροκ βραδιά με τους Γιάννη Αγγελάκα και Παύλο Παυλίδη να μοιράζονται τη σκηνή ύστερα από τέσσερα χρόνια. Οι δύο καλλιτέχνες δεν χρειάζονται συστάσεις.

Διαμόρφωσαν την ελληνική ροκ, δημιούργησαν δύο από τις μεγαλύτερες μπάντες της εγχώριας σκηνής και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Οι ίδιοι φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιαίτερα αυτές τις συναντήσεις και μαζί με αυτούς κι εμείς, αφού είναι αρκετές οι φορές που έχουν μοιραστεί τη σκηνή.  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει σε παλιές και νέες δημιουργίες.  

 Η περίπτωση του Αγγελάκα είναι σπουδαία. Πρόκειται για έναν γνήσιο ροκά, έναν επαναστάτη, ο οποίος έχει ένα ζώο μέσα του το οποίο δε λέει να μερώσει, μα συνεχίζει να θεριεύει, να επαναστατεί, να τραγουδά, να χορεύει, και εξακολουθεί να μας συμπαρασύρει και να μας ξεσηκώνει όλους σε ένα διονυσιακό σύμπαν.  

Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε με τις Τρύπες το 1983. Μετά την διάλυσή τους το 2001 συνέχισε τη σόλο καριέρα του συνεργαζόμενος με πολλούς καλλιτέχνες  και δημιούργησε το μουσικό σχήμα με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη ‘’Επισκέπτες’’ με το οποίο εξερεύνησε πιο παραδοσιάκές και λαικές περιοχές της μουσικής. Άλλωστε είναι ένας καλλιτέχνης που εδώ και  χρόνια δοκιμάζει και πειραματίζεται με πολλούς και διαφορετικούς ήχους.

Το 2016 επανήλθε με νέο σχήμα τους ‘’100 βαθμοί κελσίου’’. Με το νέο τους album ‘’Έχω κέφια’’  θα τους απολαύσουμε στις  25 Ιουνίου. Επί σκηνής θα είναι οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου (ακουστική κιθάρα), Αλέξης Αρχοντής (Τύμπανα), Γιώργος Αβραμίδης (Τρομπέτα), Ηλίας Μπαγλάνης (πλήκτρα), Αλέξανδρος Κόντζογλου (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλης Καρανίκος (Τρομπόνι).

 

Ο τραγουδοποιός Παύλος Παυλίδης, κιθαρίστας της ροκ μπάντας ’’Μωρά στη φωτιά’’, frontman και στιχουργός στα ‘’Ξύλινα Σπαθιά’’ μία από τις δημοφιλέστερες μπάντες της Ελλάδας για μια δεκαετία, δεν σταμάτησε ποτέ την ενεργό δράση του. Μετά την 10ετή επιτυχία στα Σπαθιά ακολούθησε η σόλο καριέρα του και ύστερα δημιούργησε τους B Movies ένα σχήμα το οποίο κράτησε 15 χρόνια εώς και το 2020. Στην Πλατεία Νερού θα τον απολαύσουμε με τη νέα του μπάντα ‘’Hotel Alaska’’ την οποία δημιούργησε το 2021, μέσα στην καραντίνα, και κυκλοφόρησαν το δίσκο ‘’Το μαύρο κουτί’’.  Μέλη της μπάντας είναι οι: Φώτης Σιώτας (βιολί), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Γιώργος Θεοοδωρόπουλος (πλήκτρα), Θάνος Μιχαηλίδης (Τύμπανα).

Ο ανήσυχος και πάντα δημιουργικός Παυλίδης έδωσε ένα δικό του προσωπικό ύφος που καθόρισε την εγχώρια μουσική και μας έδωσε κάποια από τα πιο ωραία τραγούδια του είδους.

 

Μαζί τους θα είναι το Παιδί Τραύμα. Το Παιδί Τραύμα είναι ένα μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι, μονάχα ότι γράφει μουσική, μονάχα τις ιστορίες που αφηγείται μέσα από τους στίχους του. Του αρέσει να περπατάει το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, να χαζεύει τη θάλασσα το χειμώνα, να φοράει μαύρα ρούχα, να καλύπτει με τα χέρια του τα μάτια του και να γράφει λέξεις και μουσική γι’ αυτά που νιώθει.

Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ τις ‘’Μυστικές χορευτικές κινήσεις’’ (2018) και το ‘’Θα καταστρέψω τον κόσμο’’ (2020) το οποίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός εγκληματία της δεκαετίας του 90’.

Το Παιδί Τραύμα απέκτησε και μπάντα: Κώστας Γάμμα (μπάσο-φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (τύμπανα-spdsx), Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Emi Path (synths, φωνητικά), ΠΤ (φωνή, κιθάρα).  

 

Πλέον απολαμβάνουμε τους δυο μουσικούς (Αγγελάκα – Παυλίδη) στην πιο ώριμη φάση τους μουσικά και όχι μόνο. Είναι πολύ ωραίο να μεγαλώνεις και μαζί με σένα να εξακολουθούν να είναι γόνιμοι και παραγωγικοί αυτοί με των οποίων τη μουσική μεγάλωσες. Είναι κι αυτός ένας τρόπος συμπόρευσης. Αξίζει κατά τη γνώμη μου να αναφέρουμε ότι πρόκειται και για δύο φωνές που πολύ συχνά βγαίνουν μπροστά και παίρνουν θέση στα ζητήματα και τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας. Είτε μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους, είτε ως καθαρές φωνές, πολίτες αυτής της χώρας, μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι αρθρώνοντας αυτά που πολύ συχνά θα θέλαμε να πούμε και συχνά δε μπορούμε.  Κάτι που παρατηρούμε σε πολλούς μουσικούς της γενιάς τους.

 

Εύγε!

 

Αγαπάμε ελληνικό ροκ!

 

 

Οργάνωση Παραγωγής: Fuzz Productions – N0vel Vox

 

Η προπώληση ξεκινάει από τα 15 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 17 ευρώ.

 

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στο  www.releaseathens.gr , www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s  και Viva Spot Τεχνόπολης.

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

More from Δανάη Ρούσσου
Release Athens 2022 / Parov Stelar, ARTBAT, Kevin de Vries, ΣΆΒΒΑΤΟ, 18 ΙΟΥΝΊΟΥ 2022
Το Release Athens Festival υποδέχεται το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού...
Read More
0 replies on “Release Athens 2022 – Day 5/ , Γιάννης Αγγελάκος & 100°C – Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska, Παιδί Τραύμα 25-6-22, Πλατεία Νερού”