Razor, Steamroller Assault, Speedrush, Endless Recovery @Κύτταρο, Κυριακή 08/11/15

<<Razor πρώτη φορά Ελλάδα, motherfuckers, γκέγκε>>; Έτσι απαντούσα σε όσους με ρώταγαν ποιο θα είναι το επόμενο live στο οποίο θα παρευρεθώ. Αν δεν ένιωθαν, κουτουλιά. Πρέπει να επιβάλλεται ποινή δημόσιου λιθοβολισμού και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων σε όποιον δεν τιμά events τέτοιου βεληνεκούς. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε παρακάτω. Metal αλητείες, μπυρόνια και ξύλο. Εγώ έτσι γουστάρω τις Κυριακές μου, προετοιμάζομαι κατάλληλα για την νέα βδομάδα που έπεται και προμηνύεται δύσκολη. Συναυλίες μάγκα μου, ομολογουμένως το ιδανικότερο αγχολυτικό. Λίγο μετά τις 19:30, λοιπόν, μας υποδέχεται ο συναυλιακός χώρος ΚΥΤΤΑΡΟ.

Το opening act της βραδιάς και κρυμμένο διαμάντι της ελληνικής Thrash Metal σκηνής, ονόματι Endless Recovery, εμφανίζεται στις 19:50 εμπρός σε μικρό αριθμό ατόμων, αλλά who cares; Για 30 λεπτά, παίρνουν κεφάλια με το take-no-shit attitude τους. Προβαρισμένοι, με όμορφο ήχο και ικανοποιητική σκηνική παρουσία, παρουσιάζουν συνολικά 7 κομμάτια, με ιδιαίτερη αίσθηση να προκαλεί το εναρκτήριο ‘’Predefined Life’’, όπως και τα ‘’Leather Militia’’, ‘’Revel in Demise’’, ‘’Reaping Fire’’ και ‘’Thrash Rider’’ (σ.σ.: με το οποίο ολοκληρώνουν), προκαλώντας τα πρώτα αξιοσημείωτα mosh pits της βραδιάς (σ.σ.: εκτελούν επίσης τα ‘’Storming Death’’ και ‘’Resistant Bangers’’). Επικοινωνιακότατοι με το λιγοστό κοινό, απλά, την επόμενη φορά, θέλω να είναι ακόμα πιο κινητικοί στο σανίδι- μπορούν. Το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο.

Γρήγορο changeover, και στις 20:30 εμφανίζονται επί σκηνής, σε ολίγον τι αυξημένο κοινό, οι Speedrush. Αυτοπροσδιορίζονται ως ένα Speed/Thrash Metal συγκρότημα και για 35 λεπτά υπερασπίζουν τα λεγόμενά τους. Άψογος ήχος, τούμπανο σκηνική παρουσία, γερά δεμένοι, παρουσιάζουν 6 κομμάτια, με τα ‘’Into the Abyss’’, ‘’Reprisal Steel’’, ‘’Fight to Stop the Tyranny’’ και ‘’Malevolent Torture’’ να αναδεικνύονται ως highlights της εμφάνισής τους (σ.σ.: ακόμη, ανοίγουν με το ‘’Speedrush’’, κλείνουν με το ‘’Plague Strom’’). Σχετικά επικοινωνιακοί με τους παρευρισκόμενους, μπορούν και καλύτερα όμως. Τα φωνητικά είναι από άλλον πλανήτη. Extra points, επειδή προστίθενται τελευταία στιγμή στο billing , επικρατώντας θριαμβευτικά του μικρού χρονικού περιθωρίου προετοιμασίας.

Χωρίς χρονοτριβές, στις 21:15 εμφανίζεται το τελευταίο support act του live. Οι Steamroller Assault παρουσιάζονται μπροστά σε αρκετά μεγαλύτερο κοινό και για, επίσης, 35 λεπτά προσκαλούν τους παρευρισκόμενους σε ένα Heavy Metal party. Άρτιοι τεχνικά, επιδεικνύουν ενεργητικότατη σκηνική παρουσία και ικανοποιητική επικοινωνία με τον κόσμο που τους κατευχαριστιέται. Από τα 9 παρουσιαζόμενα κομμάτια, μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το εναρκτήριο ‘’Breakout’’, τα ‘’Red Light Mistress’’, ‘’Midnight Blues’’, ‘’Dead Man’s Hand’’ και το καταληκτικό ‘’Iron Death’’ (σ.σ.: επιπλέον, ακούγονται τα ‘’Devil’s Bar’’, ‘’Alcohol, Pussy and Rock ‘n’ Roll’’, ‘’You Ain’t So Pretty When I’m Sober’’ και ‘’Triumph of the Reaper’’). Μόνη ένσταση το γεγονός ότι μπάσο και κιθάρα υπερκαλύπτουν τα φωνητικά, με αποτέλεσμα η γενικότερη εικόνα να φθαρεί. Όπως και να’ χει, πάνε χρόνια από την τελευταία ολοκληρωμένη δουλειά τους, καιρός για νέο υλικό.

Καθυστερήσεις δεν υφίστανται. Στις 22:10 εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή, και σε σχετικά αρκετό κοινό, οι Razor. Speed/Thrash Metal ολκής. Από τις λίγες περιπτώσεις που βλέπω να λαμβάνουν χώρα crowd surfings και mosh pits, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης instrumental κομματιού. Το ”Nowhere Fast” είναι η αρχή του τέλους. ΞΥΛΟ σαν να μην υπάρχει αύριο. Στα δε ”Cross Me Fool”, ”Cut Throat” και ”Violent Restitution” τρώω της χρονιάς μου. ”Iron Hammer” (σ.σ.: κυριολεκτικά <<in your face>>) και ”Behind Bars” για την συνέχεια, ακολουθούμενα από το ψόφος-στα-πουλημένα-τομάρια ”Stabbed in the Back”, με το ”Instant Death”, που έπεται, να προκαλεί ακαριαίο θάνατο (σ.σ.: pun intended). Το ”Sucker for Punishment” εξαπολύει μια αναγκαία και θεσπέσια επίθεση στο κωλοσύστημα, ενώ σπάνε τα compteur στα ”Speed Merchants” και ”Hot Metal”. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι, κατά τ’ άλλα λυσσασμένοι, παρευρισκόμενοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μεταγενέστερα πονήματα του συγκροτήματος, κάτι που υποδηλώνουν οι άνευρες αντιδράσεις κατά την παρουσίαση του ”Goof Soup” (σ.σ.: αυτό δεν ισχύει για το γράφοντα), με τα δεδομένα να αλλάζουν ριζικά στα ”Electric Torture” και ”The Pugilist”. Κορμιά πετάνε εδώ και εκεί στο ”City of Damnation”, ενώ οι πιο ακραίες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στο ”Take This Torch”. Η νοοτροπία take no prisoners αποκτά ουσιαστικό νόημα. Το σχήμα δε λυπάται τίποτα και κανέναν, συνεχίζει με το ”Fast and Loud” και τον ύμνο ”Evil Invaders”. Νομίζεις ότι το event έφτασε στο τέλος του; Χα. Όσο cliché και ν’ ακούγεται, εδώ το Metal αποτελεί κάτι περισσότερο από θρησκεία. Έτσι, αναγκάζουμε τη μπάντα να επιστρέψει στο σανίδι για encore, αποτελούμενο από τα ”Legacy of Doom” και ”Take This Torch”. Μάλιστα, όπως ο θεόθεος Dave Carlo μας ενημερώνει, είναι η πρώτη φορά, σε 30 χρόνια, που εκτελούν για δεύτερη φορά σε μια εμφάνιση το ίδιο κομμάτι. Εξαιρετικά φιλικοί και θερμοί απέναντι στους fans τους, με πληθωρικότατη σκηνική παρουσία και ήχο μπετόν αρμέ, οι Καναδοί πραγματοποιούν μιά αξέχαστη συναυλία, με δώρο σημάδια για να δείχνεις σε γκόμενες και να παριστάνεις τον καμπόσο, λέγοντας πως προέρχονται από κάποιον πόλεμο, μπας και τις ρίξεις και δεις χαρά στα σκέλια σου. Τώρα, δε γνωρίζω αν το χάψουν, αλλά, τρόπον τινά, την αλήθεια λες.

Setlist

Nowhere Fast

Cross Me Fool

Cut Throat

Violent Restitution

Iron Hammer

Behind Bars

Stabbed in the Back

Instant Death

Sucker for Punishment

Speed Merchants

Hot Metal

Goof Soup

Electric Torture

The Pugilist

City of Damnation

Take This Torch

Fast and Loud

Evil Invaders

 

Legacy of Doom

Take This Torch

Old school πουταναριό, Eat Metal Records approved. Η εν λόγω διοργανώτρια εταιρεία είναι εγγύηση. Οι Razor, από την άλλη, με 20 κομμάτια και σε διάρκεια περίπου 100 λεπτών, πραγματοποίησαν ένα live-ολοκαύτωμα, καθιστώντας την πρώτη τους επίσκεψη στα μέρη μας ως άκρως επιτυχημένη. Φιλική συμβουλή: από τον πακτωλό συναυλιών που λαμβάνουν χώρα το μήνα που διανύουμε, επιλέξτε να παρευρεθείτε σε εκείνες που πραγματικά αξίζουν και όχι σε όσες τις πλασάρουν ως τέτοιες. Κερδισμένοι θα βγείτε.

More from Theodore Kritikos
Αφιέρωμα | Accept
Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το τιτάνιο όνομα Accept? Αγνό...
Read More
0 replies on “Razor, Steamroller Assault, Speedrush, Endless Recovery @Κύτταρο, Κυριακή 08/11/15”