Αφιέρωμα | Razor

Speed/thrash invaders

 

Πως ονομάζουμε το φαινόμενο του ερχομού μίας μπάντας που είναι ενεργή απο το 1985, το μόνο που μας έχει προσφερει είναι σπουδαίες δουλειές και δεν έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας; Ένα απωθημένο λοιπόν προκείται να εκπληρωθεί με την εμφάνιση των Razor στις 8 Νοεβρίου.

Οι Kαναδοί έκαναν ποδαρικό στη δισκογραφία το ’85 με δύο full lengths, δείχνοντας διάθεση να γράψουν πολλή μουσική. Το “Executioner’s Song” και το “Evil Invaders” είναι τρανή απόδειξη της δίψας τους για αγνό thrash/speed metal. Από τότε και ύστερα, κάθε χρόνο ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με ένα δίσκο, πάντα εξαιρετικό, και όχι απλά για να μην χαθούν απο το προσκήνιο. Ακολουθεί το “Malicious Intent” που θυμίζει λίγο απο το debut album για να περάσουν στο αμφιλεγόμενο “Custom Killing” το οποίο ίσως να δυσαρέστησε κάποιους οπαδούς μιας και προσπάθησαν να κάνουν μία στροφή σε πιο τεχνικά μονοπάτια. Επανέρχονται γρήγορα όμως με τον ίσως καλύτερο δίσκο τους, “Violent Restitution”, που τηρεί αυστηρά τους κανόνες του υποιδιώματος που ακολουθούν. Κυκλοφορούν το εξίσου θεσπέσιο “Shotgun Justice”, το οποίο ωστόσο είχε και κάποιες αδιάφορες στιγμές, αλλά στην συνέχεια δημιουργούν το “Open Hostility” και αποδεικνύουν οτι  ξέρουν να προσφέρουν στον κόσμο αυτό που επιθυμεί. Καθώς είχαμε καλομάθει με τις back-to-back δουλειές τους, επόμενο ολοκληρωμένο πόνημα είδαμε ξανά το 1997. Μέσα στην εποχή που πολλά νέα είδη άνθιζαν, οι Razor παρέμειναν βράχοι και συνέθεσαν το αξιοπρεπέστατο “Decibels”, το κύκνειο άσμα τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν οτι ορθά σταμάτησαν εκεί και έτσι μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε πιο cult, αλλά, ειλικρινά, αμφιβάλλω ότι θα έλεγε κανείς όχι σε δισκογραφική επιστροφή τους. Όπως και να’ χει, το speed/thrash ολοκαύτωμα επιβάλλεται.

More from Theodore Kritikos

Machine Head @Βοτανικός, Σάββατο 26/09/2015

Διακοπές τέλος, κεφάλια μέσα. Η συναυλιακή season 2015-2016 ξεκινά. Πώς; Ε, με...
Read More