RAGE, EMERALD SUN @ΚΥΤΤΑΡΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11/15

Σεπτέμβρης 2014. Οι Rage ανακοινώνουν, ανεπίσημα, πως θα πραγματοποιήσουν live στην Αθήνα, στα πλαίσια της ”30 Years of Rage – Anniversary Tour”. Δελτίο τύπου δεν υπήρξε ποτέ. Οι μήνες περνούν, χωρίς νέα για την συναυλία. Τελικά, η μπάντα παίρνει θέση και δηλώνει πως δε θα υπάρξει στάση στην Ελλάδα. Ο λόγος; Κακή προπώληση- η οποία είχε ξεκινήσει για την Θεσσαλονίκη, όχι όμως και για την πρωτεύουσα. Έκτοτε, κουβαλώ ένα ακόμη απωθημένο (ανάμεσα σε πολλά άλλα). 2015 και ανακοινώνονται τα ”Black in Mind Anniversary Shows”, στα οποία η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται, αυτή τη φορά επίσημα. Nuff said. Ο συναυλιακός χώρος ΚΥΤΤΑΡΟ, λοιπόν, υποδέχεται τον κόσμο στις 20:30

Στις 21:00, οι special guests εμφανίζονται στην σκηνή. Ο λόγος για τους Emerald Sun, που, σε διάρκεια 45 λεπτών, τιμούν το Power Metal που υπηρετούν, μέσα από την παρουσίαση 8 κομματιών, εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα ”Metal Dome”, ”Dust and Bones”, ”You Won’t Break Me Down”, ”We Won’t Fall” και ”Speak of the Devil”, με το sing-along στοιχείο να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του (σ.σ.: τα υπόλοιπα παρουσιαζόμενα τραγούδια είναι το εναρκτήριο ”Scream Out Loud”, το ”Black Pearl” και, για το κλείσιμο της εμφάνισης του σχήματος, το ”Screamers in the Storm”). Άψογος ήχος (με εξαίρεση τα Keyboards που χαντακώνονται ολοκληρωτικά), όμορφη σκηνική παρουσία και τεχνική αρτιότητα, ειλικρινής επικοινωνία με το, απελπιστικά ολιγάριθμο, κοινό, ενώ κάποια τεχνικά θεματάκια παρουσιάζονται εδώ κι εκεί. Γενικά, πάντως, η μπάντα αποτελεί ευχάριστη επιλογή για την έναρξη της βραδιάς, προσωπικά με κερδίζει και ελπίζω να την ξαναπαρακολουθήσω σύντομα.

Τέλος τα ψέματα, η ώρα είναι 22:00. Χαμηλός φωτισμός και οι Rage ξεχύνονται στην σκηνή, υπό τους ήχους του ”Black in Mind”. At long last, γαμώ τα απωθημένα μου μέσα. Αδυσώπητο headbanging στο ”The Crawling Chaos”, προτού ο mastermind του σχήματος, Peter ”Peavy” Wagner, παρουσιάσει μπροστά στο, αριθμητικά ικανοποιητικό, κοινό τα νέα μέλη, τους Vassilios ”Lucky” Maniatopoulos [Drums, Vocals (additional)] (σ.σ.: κτήνος!) και Marcos Rodríguez [Guitars, Vocals (additional)]. Χείμαρροι συναισθημάτων τα ”Alive But Dead” και ”Sent by the Devil”, all hail H. P. Lovecraft στα ”Shadow Out of Time” και ”In a Nameless Time” και μνεία στον θάνατο, συστατικό στοιχείο της ζωής, στα ”Forever” και ”Until I Die”. ”The Price of War” για την συνέχεια, ακολουθούμενο από την ψυχική εξυγίανση, τιτλοφορούμενη ως ”All This Time”. Μόνο κλάμα. Η αναφορά στον δίσκο, χάριν του οποίου πραγματοποιείται η περιοδεία, ολοκληρώνεται και στο εξής παρουσιάζονται κομμάτια, επιλεγμένα μέσα από ολόκληρη την (σχεδόν) τριανταετή πορεία του συγκροτήματος. Σκίζω τα βρακιά μου κατά τις εκτελέσεις των ”Over and Over”, ”Back in Time” και ”End of All Days”, ενώ η ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα φορτίζεται ακόμα περισσότερο, μέσω των ”No Regrets (Suite Lingua Mortis Part 5)” και ”Love and Fear Unite”. Το καθολικά λατρεμένο ”Down” λαμβάνει την σκυτάλη, προτού την παραδώσει με την σειρά του στο ”Soundchaser” και γίνει το σώσε. Τα επόμενα 10+ λεπτά αξιοποιούνται για την παρουσίαση του αγαπημένου ”Higher than the Sky”, τραγουδιού προγραμματισμένου να ολοκληρώσει την εμφάνιση του σχήματος, στο ενδιάμεσο του οποίου τοποθετούνται γνωστές μουσικές πινελιές, με το κοινό, από τη μεριά του, να φαίνεται αποφασισμένο να συνεχίσει το sing-along του refrain έως την συντέλεια του κόσμου. Το event φτάνει στο τέλος του, αλλά οι παρευρισκόμενοι δε συμμερίζονται παρόμοια άποψη και απαιτούν κι’ άλλο υλικό. Το αίτημα γίνεται δεκτό και η μπάντα επιστρέφει για encore, αποτελούμενο από το αναπάντεχο ”Solitary Man”, και η αυλαία κατεβαίνει οριστικά. Πεντακάθαρος ήχος, πληθωρικότατη σκηνική παρουσία και αδιαμφισβήτητα πανίσχυροι δεσμοί αγάπης και αφοσίωσης, που ενώνουν τους fans με τους μουσικούς, πλαισιώνουν τους τελευταίους σε ολόκληρη τη διάρκεια της συναυλίας. Heavy/Speed/Power Metal με κάκαλα.

Setlist

Black in Mind

The Crawling Chaos

Alive But Dead

Sent by the Devil

Shadow Out of Time

In a Nameless Time

Forever

Until I Die

The Price of War

All This Time

Over and Over

Back in Time

End of All Days

No Regrets (Suite Lingua Mortis Part 5)

Love and Fear Unite

Down

Soundchaser

Higher than the Sky

Encore:

Solitary Man

Αναφορικά με τη διοργανώτρια εταιρεία, Evolution Productions, να αναφερθεί πως υπήρξε μια απόκλιση της τάξης των 20 λεπτών από το timetable του, κατά τ’ άλλα πανέμορφου, live. Οι Rage, από την άλλη, σε 2 ώρες και με 19 κομμάτια, έδωσαν μία once in a lifetime εμφάνιση, που χαράχτηκε βαθιά στην ψυχή και την καρδιά απάντων των παρευρισκομένων. Μέσα στο 2016 θα κυκλοφορήσει και το νέο Full-length, ε. Απλά, λέω.

More from Theodore Kritikos
10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ MARAUDER
Όταν υπάρχει σκληρή δουλειά, ταλέντο, πάθος, ψυχή, τότε, sooner or later, η...
Read More
0 replies on “RAGE, EMERALD SUN @ΚΥΤΤΑΡΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11/15”