Planet of Zeus @ Piraeus 117 Academy, 13/5/2016

Βρισκόμαστε στο Piraeus 117 Academy, η ώρα είναι 20:15 ακριβώς και όπως είχε ανακοινωθεί προ ημερών, το πρόγραμμα τηρήθηκε αυστηρά και στη σκηνή ανέβηκαν οι Lionize. Οι Αμερικάνοι ήρθαν διαβασμένοι στην πρωτεύουσα και μας παρουσιάστηκαν με επιτυχία στην ελληνική γλώσσα. Μετά το σύντομο intro τους, τους πήρε γύρω στα 3 λεπτά να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού που εκείνη την ώρα άρχιζε να μαζεύεται στο χώρο. Γύρω στο δεύτερο τραγούδι το κοινό ήδη χειροκροτούσε ρυθμικά και παρόλο που αντιμετώπισαν ένα τεχνικό πρόβλημα, το ξεπέρασαν σύντομα και συνέχισαν δυναμικά όπως ξεκίνησαν χωρίς να χάσουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

IMG_0613

Χιουμοριστική διάθεση και πολλή όρεξη έδειξε να έχει ο frontman των Αμερικάνων του οποίου τα λίγα παραπανίσια κιλάκια του δεν στάθηκαν σαν ανασταλτικός παράγοντας για να κάνει μια εντυπωσιακή και πολύχρωμη εμφάνιση που συζητήθηκε, με την καλή έννοια πάντα. Αν μη τι άλλο, αυτό ήταν άλλο ένα στοιχείο που έδειξε την ανεβασμένη διάθεση της μπάντας και έδινε ένα μοναδικό χαρακτήρα στη σκηνική τους εμφάνιση.

Έχοντας στο βιογραφικό τους περιοδείες με συγκροτήματα όπως οι Clutch -των οποίων δηλώνουν μεγάλοι φαν-, οι Rock’n’Rollάδες από το Maryland ήταν μια πολύ κατάλληλη επιλογή για το άνοιγμα του συγκεκριμένου live.
Δυναμική σκηνική παρουσία, πολύ ωραία φωνή ο frontman, πολύ ρυθμικά και καλά εκτελεσμένα τραγούδια.
Σίγουρα είναι ένα συγκρότημα που αξίζει κάποιος να ακούσει παραπάνω και να γνωρίσει τη μουσική τους. Οι τύποι ξέρουν να ροκάρουν.

IMG_0557

Lionize -Setlist (με πάσα επιφύλαξη)
1. Intro
2. Evolve
3. Anacostia
4. Cold Nelson
5. Lazarus Style
6. Sea of Tranquility
7. Sleeping Giants
8. Replaced by Machines
9. Breather
10. Dream Wizards

Στις 21:30 λοιπόν έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε και στη σκηνή κάνουν την εμφάνισή τους οι Planet of Zeus υπό τους ήχους του “The Great Dandolos” από τον προηγούμενο τους δίσκο “Vigilante”, αυτή ήταν η στιγμή που σηματοδότησε την αρχή ενός μεγάλου χαμού που τελείωσε μόνο όταν έπαιξαν και την τελευταία νότα τους.
Για όποιον δεν είχε ξαναδεί τους Planet of Zeus ήταν ένα υπέροχο πρώτο live για γνωριμία με την μπάντα και για να συνειδητοποιήσει ο θαυμαστής που ήρθε για πρώτη φορά ότι δε βγάζουν μόνο πολύ καλά στούντιο άλμπουμ με χιτάρες, αλλά μπορούν και τα παρουσιάζουν ζωντανά με 100% επιτυχία. Για όποιον έχει ξαναδεί ζωντανά τους Planet, άλλο ένα αξέχαστο live προστέθηκε στη συλλογή των καταπληκτικών ζωντανών τους εμφανίσεων.

Αυτό το event ήταν ουσιαστικά μια ζωντανή γνωριμία με τον ολοκαίνουριο τους δίσκο που κυκλοφόρησε 6/5 στην Ελλάδα και 13/5 παγκοσμίως. Είναι ο τέταρτος κατά σειρά δίσκος τους και, υποκειμενικά μιλώντας, η πιο ολοκληρωμένη και ώριμη δουλειά τους μέχρι τώρα. Σε αυτόν τον δίσκο οι Αθηναίοι heavy rockers δε φοβήθηκαν να πειραματιστούν αρκετά και με τη μελωδία τους και με τα φωνητικά τους, να δοκιμάσουν νέες φόρμες και να τις ενσωματώσουν στη νέα τους αυτή δισκογραφική δουλειά. Μπαλάντες, southern style -που τους πάει πολύ-, καθαρά φωνητικά, αλλά και κομμάτια με το γνωστό σε όλους PoZ στυλ συνθέτουν το νέο αυτό δίσκο από τον οποίο ακούσαμε αρκετά κομμάτια τα οποία ο κόσμος είχε προλάβει ήδη να μάθει, προς μεγάλη μου έκπληξη λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας του δίσκου. Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο κόσμος έχει προλάβει και έχει αγαπήσει το δίσκο δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό.

IMG_0713

Πέρα από τις καινούριες τους δημιουργίες, ακούστηκαν και πολλά παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια όπως και υπερχιτάρες όπως το “Leftovers” το οποίο το παρουσίασαν ως το πρώτο τραγούδι της βραδιάς, αλλά όπως και το “Vanity Suit” και το “Macho Libre” που έχουν γίνει πλέον τα αγαπημένα του κοινού.

Τα παλικάρια είναι σίγουρα από άλλο πλανήτη, μπορεί κι από το Δία, ποιος ξέρει. Εκτόξευσαν τη διάθεση του κοινού στα ύψη και την κράτησαν στα ίδια ξέφρενα επίπεδα σε όλη τη διάρκεια του live χωρίς να κάνουν καμία κοιλιά. Τραγούδι, πολύ κοπάνημα και ατελείωτα moshpits συνέθεσαν τις αντιδράσεις του κοινού καθ’όλη τη διάρκεια του live.
Πέρα από την τέλεια σκηνική εμφάνισή τους, στο συνολικό αποτέλεσμα του σόου που παρακολουθήσαμε έπαιξε ρόλο και ο πολύ καλός φωτισμός και ήχος.

IMG_0745

Το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους αντικατοπτρίζεται στο πώς αυτό το συγκρότημα παρουσιάζεται επί σκηνής. Στην περίπτωση των Planet of Zeus υπάρχει τρομερή χημεία,κοινή νοοτροπία ανάμεσα στα μέλη και πολλή αγάπη για την μουσική. Αγαπούν και δείχνουν με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους στο πιστό τους κοινό που τους λατρεύει. Χαρακτηριστικά, ο τραγουδιστής, Μπάμπης Παπανικολάου, ευχαρίστησε θερμά το κοινό που τους κάλεσε στη συναυλία του θέλοντας να τονίσει ότι το κοινό είναι αυτό που επιλέγει τον καλλιτέχνη.
Δε φτάνει μόνο να έχεις έμπνευση, δε φτάνει μόνο να είσαι καλός τεχνικά μουσικός, χρειάζεται να έχεις καρδιά και όρεξη και ταπεινότητα και αυτά τα παιδιά έχουν περίσσεια και γι αυτό πιστεύω και ότι θα έχουν και μεγάλη διάρκεια στη μουσική σκηνή εγχώρια και μη.

IMG_0813

Planet of Zeus – Setlist
1. The Great Dandolos
2. Sky High Heels
3. Loyal to the Pack
4. Devil Calls My Name
5. Something’s Wrong
6. Them Nights
7. Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
8. A Girl Named Greed
9. No Tomorrow
10. Little Deceiver
11. Woke Up Dead (William H. Bonney)
12. White Shroud
13. Stab Me
14. Leftovers
15. Vanity Suit
16. Vigilante
Encore:
17. The Beast Within
18. Macho Libre

Καθ’όλη τη διάρκεια του live, ελάχιστα κινητά υψώθηκαν στον αέρα, και αυτά που υψώθηκαν ήταν για μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπεις τον κόσμο να πατάει το rec για να βιντεοσκοπήσει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να κατεβάζει το κινητό του γιατί απλά θέλει να ζήσει τη στιγμή. Οι PoZ έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ακροατήριο το οποίο θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει και να τους ανταμείβει με αυτόν τον ενθουσιασμό, εφόσον και αυτοί σαν μουσικοί τους παρουσιάζουν τέτοιες δουλειές και κάνουν εμφανίσεις σαν αυτή της Παρασκευής.

Σεξ και Βία στον πλανήτη Δία. Τελεία.

_DSC5553

 

More from Pelagia Vouidaski

Ozric Tentacles/ The Cosmic Dead/ Project RnL @Gagarin 205 Live Music Space 04/03/2016

Την παρασκευή 04/03/2016 βιώσαμε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στο χώρο του Gagarin 205,...
Read More